یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

بورس نیازمند محرک‌های جدید
دیروز، شاخص کل بورس تهران با افت 684 واحدی (معادل 97/ 0درصد) به 70 هزار و 160 واحد رسید. افت مزبور از آن جهت که کاهش واکنش هیجانی و عدم شکل‌گیری مجدد حباب در بورس را نوید می‌‌دهد، می‌تواند مفید ارزیابی شود. با این حال می‌توان به شناسایی سود یا جبران زیان برخی سهامداران اشاره کرد که با فشار فروش افت روز گذشته را تشدید کردند. به نظر می‌رسد بورس برای شروع دوباره حرکت صعودی خود نیاز به محرک‌های جدید دارد؛ از جمله این محرک‌ها می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره کرد. بالا بودن نرخ سود در بانک‌ها باعث کاهش ریسک‌پذیری معامله‌گران و عدم ورود به بورس می‌شود و در نتیجه رکود بازار سرمایه خواهد شد. نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، به‌عنوان ابهام دیگری است که تعیین مناسب آن می‌تواند محرکی برای رشد قیمت‌های بازار سهام باشد.


بازار ارز

معاملات ارز به دور از هیجان
دیروز هر دلار آمریکا با رشد 30 تومانی به قیمت 3 هزار و 320تومان معامله شد. به این ترتیب، همان طور که اشاره شد، بازار در قیمت‌های کنونی به دنبال کف‌سازی است؛ برخی بر این عقیده‌اند که دخالت‌های موجود، مانع ریزش قیمتی دلار در روزهای پس از انتشار بیانیه لوزان بوده است؛ در این میان اما، رئیس بانک مرکزی در روزهای گذشته از عدم دخالت برای جلوگیری از ریزش قیمتی دلار خبر داد. با این حال می‌توان اقدامات انجام شده در ماه‌های پایانی سال گذشته مانند برخورد با دلالان ارز را از دلایل متعادل شدن بازار دانست که رفتار هیجانی را از این بازار حذف کرده است. بنابراین، با توجه به پیش‌خور شدن افت دلار در روزهای پیش از تعطیلات سال نو، در شرایط کنونی مشاهده می‌شود توازن عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت دلار است.


بازار سکه

افت آرام سکه با اونس طلا
دیروز هر سکه طرح جدید با افت یک هزار تومانی به قیمت 961هزار تومان معامله شد. مطابق با پیش بینی ها، روند نسبتا آرام بازارهای اثرگذار بر سکه نمی‌تواند تغییرات شدیدی را در این بازار ایجاد کند. در این شرایط، افت حدود 10 دلاری اونس طلا اثر منفی بیشتری نسبت به افزایش 30 تومانی قیمت دلار در بازار سکه داشت. با این حال، حباب سکه (بالاتر بودن قیمت بازاری نسبت به ارزش ذاتی) همچنان در سطوح حدود 10 هزار تومانی باقی مانده است؛ این حباب گرچه نسبت به اواخر سال 93 افت قابل توجهی داشته است، اما باقی ماندن آن همچنان نشان از وجود تقاضا در این بازار است که بخشی از آن می‌تواند مربوط به تولد حضرت زهرا (س)(روز مادر) باشد. با این حال، با توجه به چشم‌انداز بازارهای اثرگذار انتظار می‌رود قیمت‌ها همچنان نوسان شدیدی نداشته باشند.


بازار طلای جهانی

فشار عوامل منفی بر قیمت طلا
روز گذشته اونس طلا اندکی از اوج قیمتی خود در هفت هفته اخیر فاصله گرفت و ساعت 16 حدود 1210 دلار معامله می‌شد. افزایش شاخص دلار آمریکا، رشد بازارهای سهام، ضعف تقاضای فیزیکی در بازار شانگهای و کاهش نگرانی‌ها از وضعیت یونان مهم ترین عوامل کاهش قیمت‌ها در این بازار محسوب می‌شوند. گرچه با نزدیک شدن به مهلت بازپرداخت وام 450 میلیون یورویی یونان به صندوق بین‌المللی پول (پنج‌شنبه) نگرانی‌ها در این حوزه افزایش یافته، اما وزیر مالی این کشور اعلام کرده است اقساط مربوطه به موقع پرداخت خواهند شد. علت این امر، تلاش این کشور به منظور دریافت وام‌های جدید است که امروز و فردا جلسه‌ای میان مقامات یونان و نمایندگان حوزه یورو در این خصوص برگزار خواهد شد. با این حال، قیمت‌ها هنوز در کانال 1200دلاری نوسان می‌کنند که سطح روانی مهمی محسوب می‌شود.


بازار اوراق مسکن

افزایش تقاضا در قیمت‌های پایین «تسه»ها
طی معاملات روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن اسفند92 (9212) با رشد 5/ 2 درصدی به قیمت 75 هزار و 410 تومان معامله شدند. از جمله عوامل اثرگذار بر رشد این اوراق می‌توان به بررسی افزایش وام مسکن در جلسه امروز شورای پول و اعتبار و همچنین عقیده کارشناسان بر بهترین زمان خرید مسکن در شرایط کنونی اشاره کرد. این در حالی است که مطابق اظهارات پیشین مقامات رسمی درخصوص افزایش وام مسکن، تسهیلات جدید در صورت تصویب به‌صورت اوراق جدیدی ارائه می‌شوند تا به این ترتیب، باعث افزایش قیمت اوراق کنونی نشوند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد عامل دیگر (زمان مناسب برای خرید مسکن) افزایش تقاضا را در قیمت‌های پایین اوراق به دنبال داشته است. با این حال، با توجه به افزایش مقدار سود در قیمت‌های بالاتر، تداوم رشد قیمتی «تسه»ها دور از انتظار است.


بازار نفت

رفت و برگشت‌ها در محدوده ۵۰ دلاری
دوشنبه، تقویت عوامل مثبت موجب رشد 6 درصدی قیمت نفت آمریکا (تا حدود 52 دلار) شد، در حالی که دیروز 6/ 51 دلار بر بشکه معامله می‌شد (ساعت 16). آخر وقت دوشنبه، گروه جن اسکیپ میزان افزایش موجودی نفت را در کوشینگ آمریکا بسیار اندک برآورد کرد (تقویت قیمت‌ها). با این حال، مذاکرات نمایندگان ایران با شرکت‌های چینی جهت عقد قراردادهای نفتی (برخلاف انتظار قبلی معامله‌گران مبنی بر ورود دیرهنگام نفت ایران به بازار) و رشد نسبی شاخص دلار بر قیمت‌ها فشار وارد کردند. بر اساس تحقیقات گلدمن ساکس، ذخیره نفت آمریکا در آوریل به بیشترین مقدار خود می‌رسد اما در فاصله مه تا سپتامبر روند کاهشی در پیش می‌گیرد (گرم شدن هوا). این بانک معتقد است برای کاهش سرعت رشد تولیدات نفت شیل باید قیمت نفت همچنان پایین بماند و قیمت‌ها در سال 2016 به 65 دلار می‌رسند.