یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

تداوم روزهای رکودی بورس
دیروز، شاخص کل بورس با افت 299 واحدی (معادل 41/0 درصد) همراه شد و کف حمایتی 72 هزار واحدی را نیز شکست. همچنین برخلاف روزهای اخیر، تلاش محسوسی جهت جلوگیری از افت شاخص از طریق معاملات بلوکی انجام نشد به این ترتیب، حجم و ارزش معاملات بسیار پایین بود که تعمیق رکود را هشدار می‌دهد. در این شرایط، به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران گام‌های مناسبی جهت شفاف‌سازی بیشتر برداشته است که می‌تواند خبر خوشی برای اقتصاد ایران باشد، البته پیرو این گزارش، هنوز برخی مسائل فنی باقی مانده‌اند که بررسی بیشتری می‌طلبند. با توجه به موارد یادشده، ادامه روزهای آرام بورس کاملا طبیعی به نظر می‌رسد که علت آن عدم وجود محرک جدی برای صعود و از سوی دیگر، قرار داشتن قیمت‌ها در سطوح پایین است که اجازه ریزش‌های شدید را نمی‌دهد.



بازار ارز

مقاومت دلار در برابر ریزش
در نخستین روز معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا افت ملایمی را تجربه کرد و به قیمت 3 هزار و 170 تومان معامله شد. در این شرایط، رئیس کل بانک مرکزی از آماده بودن خود جهت یکسان‌سازی نرخ ارز خبر داد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز از همکاری مناسب ایران جهت شفاف‌سازی درخصوص فعالیت‌های صلح‌جویانه هسته‌ای گزارش داده است. با این حال، گرچه طی این گزارش اعلام شده است که در دو موضوع فنی، نیاز به شفافیت‌های بیشتری وجود دارد که در ادامه انجام خواهد شد، اما رسانه‌های غربی نسبت به این مساله موضع گرفته‌اند و از عدم تمایل ایران جهت شفاف‌سازی سخن می‌گویند. این عوامل ضد و نقیض سبب شده است تا نگرانی‌هایی در میان معامله‌گران بازار ارز به وجود‌ آید که در مقابل ریزش قیمت‌ها مقابله می‌کند.




بازار سکه

افت سکه همگام با دلار
در نخستین روز معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید با افت 3 هزار تومانی همراه و به قیمت 944 هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، سکه از ابتدای سال زیان 9/0 درصدی را به ثبت رساند. این در شرایطی بود که طلای جهانی تغییرات قیمتی قابل توجهی را در روز جمعه تجربه نکرد؛ بنابراین، با توجه به بسته بودن بازار طلای جهانی در روز گذشته، افت دلار بود که باعث کاهش قیمت سکه شد. امروز نیز بازار طلای جهانی تعطیل است و دلار تعیین‌کننده مسیر سکه خواهد بود. در این شرایط، به نظر می‌رسد قیمت دلار در محدوده بالای 3150 تومان به خوبی حمایت ‌شود و نمی‌توان انتظار ریزش شدید قیمتی داشت. بنابراین، انتظار می‌رود سکه در بازار داخل نیز روند کم نوسانی را سپری و کف 940 هزار تومانی از آن حمایت کند.



بازار طلای جهانی

شاخص دلار آمریکا رقیب این هفته اونس
در پایان معاملات هفتگی، طلای جهانی افت 5/1 درصدی را تجربه کرد و به قیمت 4/1268 دلار بر هر اونس معامله شد. برخلاف پیش‌بینی‌ها، میزان اشتغال زایی در آمریکا کمتر از انتظارات بود و منجر به افزایش مقطعی قیمت طلای جهانی شد، اما مناسب بودن نرخ بیکاری سالانه آمریکا (1/6 درصد) اجازه تداوم رشد قیمت اونس را نداد. در نظرسنجی هفتگی کیتکو، 8 نفر (از 22 کارشناس) روند افزایشی و 9 نفر مسیر نزولی را پیش بینی کرده‌اند. آنها به‌طور مشترک معتقدند در این هفته، قیمت طلا را نسبت دلار به یورو تعیین می‌کند. طرفداران مسیر صعودی طلا معتقدند یورو بیش از اندازه افت داشته و در این هفته اصلاح انجام می‌دهد و رشد دلار نیز متوقف می‌شود. اما طرفداران مسیر نزولی، به عوامل بنیادی نظیر افزایش نرخ بهره در آمریکا و سیاست‌های انبساطی اروپا در بلندمدت اشاره می‌کنند.



بازار اوراق مسکن

تعادل قیمتی در «تسه»ها
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با افت ملایم 7/0 درصدی به قیمت 93 هزار و 820 تومان معامله شدند. به این ترتیب، بازدهی آنها از ابتدای سال به 6/48 درصد کاهش یافت. این در حالی بود که آخرین معاملات در قیمت‌هایی اندکی بالاتر از قیمت پایانی صورت گرفت. در این شرایط، به نظر می‌رسد تعادل نسبی در طرف عرضه و تقاضا برقرار شده است و سیل متقاضیان پاسخ داده می‌شوند. در این رابطه، رئیس سازمان بورس از ایجاد تعادل در این بازار از طریق افزایش عرضه‌ها خبر داده بود. این در شرایطی است که پیش از این، اخباری مبنی بر کمبود 200 میلیارد تومانی عرضه در هر ماه ارائه شده بود. بنابراین، به نظر می‌رسد تقویت نسبی عرضه، تنها عامل تعادل در معاملات نیست، بلکه با ورود به هفته‌های پایانی تابستان، تقاضا نیز کاهش یافته است.



بازار نفت

ریزش هفتگی قیمت نفت
در پایان معاملات هفتگی، هر بشکه نفت خام آمریکا با افت قابل‌توجه 8/2 درصدی مواجه و به قیمت 3/93 دلار معامله شد. این در حالی بود که در ابتدای هفته گذشته، برخی تنش‌ها میان نیروهای اوکراین-روسیه و بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا موجب افزایش قیمت نفت شده بود. اما در ادامه، آمار نامناسب اقتصادی چین و اروپا که سیگنالی مبنی بر کاهش تقاضای نفت جهانی است و همچنین، برخی توافقات ابتدایی درخصوص آتش‌بس در اوکراین باعث کاهش قیمت نفت شد. در این میان، آمار نامناسب اشتغال‌زایی در آمریکا سبب شد که نگرانی درخصوص تقاضای نفت خام افزایش یابد و مسیر نزولی قیمت نفت تقویت شد. نفت برنت نیز در پایان معاملات هفتگی به 8/100 دلار رسید که نسبت به دوران اوج خود بیش از 12 درصد افت داشته است.