یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.
بازار سهام

خزش شاخص کل در کانال ملایم نزولی
روز گذشته، شاخص کل بورس با افت ملایم 201 واحدی به 72 هزار و 344 واحد رسید. به این ترتیب، شاخص کل از نقطه اوج خود بیش از 17 هزار واحد افت پیدا کرد تا تنها 344 واحد تا ورود به رکود (بازار خرسی) بر اساس تعریف جهانی فاصله داشته باشد. تحلیلگران تکنیکال شکست کف حمایتی 72 هزار واحدی را خطرناک عنوان کرده و معتقدند پس از آن احتمال ریزش‌های بیشتر شاخص تقویت می‌شود. با این حال، رسیدن حجم معاملات به کمترین مقدار خود طی یک سال اخیر از تغییرات ناگهانی شاخص کل جلوگیری می‌کند. در شرایط فعلی، اخباری در‌خصوص کاهش نقدینگی موجود در صندوق توسعه بازار به گوش می‌رسد که این امر اگر با حمایت جدی سهامداران حقوقی یا توافقات هسته‌ای همراه نشود تمایل به افت شاخص را تشدید خواهد کرد.


بازار ارز

ارز همچنان در کانال نزولی
روز گذشته، دلار با حدود 20 تومان کاهش به قیمت 3 هزار و 165 تومان معامله شد تا بازدهی آن از ابتدای سال به کمتر از 5 درصد برسد. این در شرایطی است که در سال جاری، دلار توانسته بود حتی بازدهی 10 درصدی را نیز به ثبت برساند. معامله‌گران همچنان خوش‌بینی نسبت به توافقات هسته‌ای را مهم‌ترین عامل این روند نزولی عنوان می‌کنند. بر اساس پیش‌بینی‌ها کف حمایتی 3 هزار و 100 تومانی برای دلار قدرتمند ارزیابی می‌شود. بر این اساس، گرچه ممکن است دلار مسیر نزولی ملایم خود را ادامه دهد، اما مقاومت جدی با این روند منجر به باقی ماندن آن در محدوده فعلی خواهد شد. از سوی دیگر، اگر این عوامل روانی تحقق نیابند ممکن است مسیر دلار در بلندمدت معکوس و با رشد چشمگیری مواجه شود.



بازار سکه

رشد ملایم سکه در پی تقابل دلار و اونس
طی معاملات روز گذشته، هر سکه طرح جدید رشد ملایمی را تجربه کرد و به قیمت 975 هزار تومان معامله شد. مطابق پیش‌بینی‌ها تغییرات ملایم قیمت دلار منجر به تبعیت قیمت سکه از اونس جهانی شد. بر این اساس، گرچه روز گذشته دلار با افت قیمت مواجه شد، اما رشد نسبی قیمت اونس جهانی اجازه نداد حباب منفی قیمت سکه بزرگ‌تر شود. به این ترتیب، حرکت طلای جهانی در مسیر کوتاه‌مدت صعودی، منجر به افزایش قیمت سکه برخلاف کاهش قیمت دلار شد. در این شرایط، انتظار نمی‌رود طلای جهانی بتواند قله‌های خیلی بالاتری را فتح کند و با توجه به روند ملایم کاهشی قیمت دلار، در این روزها ثبات نسبی قیمت سکه محتمل‌ترین سناریو پیش رو خواهد بود.


بازار طلای جهانی

روزهای سخت معامله‌گران طلا
دیروز، طلای جهانی به قیمت 1322 دلار بر هر اونس معامله شد. گرچه اهرم سیگنال‌های خرید تکنیکالی و تقاضای افراد محافظه‌کار همچنان قدرتمند بوده و قیمت اونس را بالای سطح 1300 دلاری حفظ کرده است، اما عوامل بنیادی به ویژه در بازارهای فیزیکی اجازه رشد بیش از حد طلا را نداده‌اند. از طرفی، تشدید ناآرامی‌های عراق منجر به تقویت طرف تقاضا از سوی افراد محافظه‌کار شده است، اما معامله‌گران شمش معتقدند تقاضای فیزیکی طلا رشد چندانی نداشته که کاهش حجم معاملات در بازار لندن گواهی بر این ادعا است. بنابراین، مسیر صعودی طلا با مقاومت جدی روبه‌رو است. همچنین، طی نظرسنجی انجام شده توسط بلومبرگ عنوان شده است که گرچه ممکن است روند کوتاه‌مدت طلا همچنان صعودی باشد، اما این مسیر پایدار نبوده و بار دیگر به محدوده 1250 دلاری برمی‌گردد.



بازار اوراق مسکن

کاهش انگیزه خرید «تسه»
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) افت قابل توجهی (معادل 26/4 درصد) را تجربه کردند و به قیمت 85 هزار و 112 تومان معامله شدند. همچنین، حجم معاملات اوراق مزبور به شدت افت پیدا کرده است که نشان از اثرگذاری قانون عدم اجازه فروش تا 2 ماه پس از خرید است. این امر منجر به کاهش انگیزه خرید به ویژه برای سفته‌بازان شده است و هر کس در صورت نیاز واقعی اقدام به خرید می‌کند. با توجه به آنکه حجم مبنای این اوراق برابر یک است، معاملات به میزان اندک نیز می‌توانند موجب تغییر حداکثری قیمت «تسه»ها شوند (در فرابورس دامنه نوسان روزانه بین منفی پنج تا مثبت پنج درصد است). با این حال، بررسی روند هفته‌های اخیر این اوراق نشان می‌دهد در روزهای آتی کاهش قیمت به زیر 80 هزار تومان چندان محتمل نباشد.



بازار نفت

فروکش نگرانی‌ها
در مورد عرضه نفت تداوم می‌یابد؟
دیروز، نفت در حالی به ۸/۱۰۵ دلار بر هر بشکه رسید که عوامل بنیادی تغییر چندانی پیدا نکرده بود. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده بود، ناآرامی‌ها در شمال کشور عراق وجود دارد، در حالی که نفت از جنوب و شرق این کشور صادر می‌شود؛ این مساله منجر شد تا آمار صادرات نفت عراق، نشان از عدم کاهش عرضه نفت داشته باشد. همچنین، سفر جان‌کری به عراق و ورود جدی آمریکا جهت جلوگیری از پیشروی داعش منجر به کاهش نگرانی معامله‌گران از وضعیت عرضه نفت شده است. اما به عقیده برخی کارشناسان، ناآرامی‌های عراق ادامه خواهد داشت و در حال حاضر شاهد کاهش سرمایه‌گذاری‌های نفتی در این کشور هستیم؛ بر این اساس، احتمال کاهش عرضه نفت خام در بلندمدت بالا است.