یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم کشور به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام
قرمزپوشی بورس در روزهای کم‌رمق

طی معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس ۴۰۴ واحد (معادل ۵۴/۰ درصد) افت را تجربه کرد و به ۷۴ هزار و ۸۳۷ واحد رسید. همان‌طور که پیش‌بینی شده بود، تداوم حجم معاملات بسیار ضعیف منجر به تشدید فضای رکودی و در نتیجه نزول بیشتر شاخص کل شد. به این ترتیب، شاخص کل از ابتدای سال، تغییراتی معادل منفی ۳/۵ درصد را به ثبت رساند. بار دیگر تعویق در سیاست‌های دولت منجر به عدم رغبت سهامداران به حضور فعال در بازار شده است که از این میان می‌توان به تصمیم‌گیری در خصوص قیمت‌گذاری خودرو و محصولات سیمانی اشاره کرد.



بازار ارز
امیدواری بازار ارز به «دیپلمات‌ها»

روز گذشته، دلار بار دیگر افت ۲۰ تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۳ هزار و ۲۳۰ تومان رسید. به این ترتیب، بازدهی آن از ابتدای سال به ۱/۷ درصد رسید. امیدواری به نتایج مثبت مذاکرات هسته‌ای در پی دیدارهای مستقیم دیپلمات‌های ایرانی با هم نوعان آمریکایی و فرانسوی خود در هفته جاری، منجر شده است که هیجان ناشی از تقویت احتمال رسیدن به توافقات هسته‌ای، دلار را در مسیر نزولی قرار دهد. بنابراین، حرکت فعلی دلار کاملا وابسته به سیگنال‌های دریافتی از نتایج دیدارهای مستقیم است که در حال حاضر، نتایج مزبور مثبت عنوان شده‌اند و در نتیجه احتمال افت ملایم دلار بیشتر خواهد بود.




بازار سکه
سکه در کمترین قیمت ۱۰۰ روز اخیر

روز گذشته، سکه افت قابل توجه ۱۲ هزار تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۹۳۹ هزار تومان معامله شد. این سطح که پیش از این در ابتدای اسفند ۹۲ مشاهده شده بود، پایین‌ترین قیمت سکه طی بیش از صد روز گذشته به شمار می‌آید. به این ترتیب، قیمت سکه از ابتدای سال معادل ۵/۱ درصد افت را تجربه کرد. کاهش قیمت دلار و پیش‌بینی نسبتا کاهشی در‌خصوص قیمت اونس، مهم‌ترین عامل این افت قیمت به شمار می‌آید. بنابراین، برای تعیین مسیر قیمت سکه باید حرکت دلار و طلای جهانی مورد توجه قرار گیرد.





بازار طلای جهانی
امتناع اونس از ورود به کانال نزولی


طی معاملات روز گذشته، طلای جهانی افت ملایمی را تجربه کرد و به قیمت 3/1252 دلار بر هر اونس رسید. به این ترتیب، تغییرات آن از ابتدای سال به منفی 6/5 درصد رسید. وضعیت گاوی (امید به رشد بیشتر) در بازارهای سهام آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته، رونق اقتصادی را نوید می‌دهد. بنابراین، در شرایطی که تورم و نرخ بهره پایین است تمایل افراد به خرید اوراق بیشتر از خرید کالاهای بادوام مثل طلا خواهد بود. این مساله روند منفی قیمت طلا را برای روزهای آینده پیش‌بینی می‌کند؛ با این حال، معامله‌گران هنوز به خروج اقتصاد جهانی از رکود، اطمینان ندارند که موجب مقاومت طلا برای نزول بیشتر است.



بازار اوراق مسکن
پتانسیل «تسه» برای رشد بیشتر

طی روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن فروردین ۱۳۹۲ (تسه۹۲۰۱) بار دیگر مثبت بود و با رشد ۷/۱ درصدی، به قیمت ۸۷ هزار و ۸۰۳ تومان معامله شد. به این ترتیب، بازدهی اوراق مزبور از ابتدای سال معادل ۳۹ درصد شد. بالاتر بودن قیمت آخرین معامله نسبت به قیمت پایانی و همچنین وجود صف‌های فروش در قیمت‌هایی بالاتر از این قیمت، نشان‌دهنده پتانسیل این اوراق جهت ادامه مسیر صعودی است. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده بود، با نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش تقاضای مسکن، «تسه»ها نیز با تقاضای بیشتری همراه شده‌اند؛ افزایش حجم معاملات این اوراق گواهی بر این ادعا است.



بازار نفت
نزدیک شدن قیمت نفت آمریکا و برنت

طی معاملات روز گذشته، نفت شاخص با توجه به پیش‌بینی‌ها در خصوص کاهش ذخایر نفت خام آمریکا با رشد قیمت مواجه شد و به قیمت ۷/۱۰۴ دلار رسید. این در حالی بود که با توجه به کاهش تنش‌های اوکراین-روسیه و ادامه برنامه‌های صلح‌آمیز پورشنکو، رئیس‌جمهور جدید اوکراین، نفت برنت تغییر قیمت زیادی را تجربه نکرد. فاصله قیمتی دو نفت مزبور به کمترین مقدار خود طی ۲ ماه گذشته رسید. ذخایر نفت خام آمریکا، به‌طور هفتگی در حال کاهش یافتن است که به عقیده کارشناسان این روند تا انتهای فصل سفر آمریکایی‌ها (ماه آگوست میلادی یا اواخر مرداد) ادامه خواهد یافت. بنابراین، گرچه قیمت نفت به سقف مقاومتی خود نزدیک شده است، عوامل افزایش قیمت قوی‌تر است.