بازار سهام

افزایش محرک‌‌های رشد بورس

4

بازار سهام هفته گذشته را با رشد 3/ 2 درصدی پشت سر گذاشت و با وجود افت‌‌های مقطعی در اواسط هفته، شاخص کل جایگاه خود را در بالای سطح 5/ 1 میلیون واحد برای دومین هفته متوالی تثبیت کرد. به‌طوری که دماسنج اصلی تالار شیشه‌‌ای کار خود را در ارتفاع یک میلیون و 564 هزار واحد به پایان رساند. با این حال حقیقی‌‌های بازار نتوانستند خالص خریدی مثبت به ثبت برسانند. به عقیده برخی از کارشناسان این بازار پیش‌‌بینی می‌شود بورس تهران هفته پرنوسانی را به دلیل داغ شدن مجدد مسائل غیراقتصادی همچون از سرگیری مذاکرات و اثرات آزادسازی قیمت‌‌ها و افزایش احتمالی نرخ دلار داشته باشد. همچنین انتشار گزارش‌های سالانه شرکت‌‌ها به همراه چشم‌انداز تورمی که در کشور ایجاد شده نیز می‌تواند در سرعت تغییرات مثبت شاخص موثر باشد و باعث افزایش تقاضا در بازار شود.

بازار سکه

رشد پرشتاب سکه امامی

5

بازار طلا و سکه هفته گذشته در پی روند صعودی نرخ دلار در بازار آزاد، رشد قیمت قابل توجهی را شاهد بود. به‌طوری که سکه امامی طی معاملات هفته اخیر با رشد قیمتی بیش از یک میلیون و 350 هزار تومان موقعیت خود را از سطح 13 میلیون و 150 هزار تومان تا قیمت 14 میلیون و 550 هزار تومان تغییر داد. به‌این ترتیب این فلز گرانبها با رشد بیش از 5/ 10 درصد هفته را به پایان رساند. گفتنی است که افت و خیزهای مکرر قیمت طلا در بازار جهانی باعث شد شدت رشد بهای سکه یاد شده تا حدودی گرفته شود. برخی کارشناسان بر این باورند که سکه پس از این رشد، چند روزی استراحت کند و تغییرات محدودی داشته باشد. برخی دیگر معتقدند بازار سکه با تزریق مجدد اخبار مثبت از روند مذاکرات به بازار ارز و ایجاد تمایلات نزولی برای دلار، نزولی شود.

بازار طلای جهانی

چهارمین افت هفتگی طلا

6

روز جمعه افت تقاضا برای طلا تحت تاثیر عملکرد قوی شاخص دلار و قرار گرفتن این شاخص در بالاترین حد از دو دهه اخیر خود باعث شد تا طلا در بازار جهانی نزدیک به پایین‌‌ترین سطح سه ماهه خود در نوسان باشد و در مسیر ثبت چهارمین سقوط هفتگی متوالی خود قرار بگیرد. همچنین این نگرانی وجود داشت که اقدامات فدرال رزرو ایالات متحده برای مهار فشارهای تورمی باعث کاهش رشد اقتصاد جهانی شود و جذابیت این ارز را افزایش خواهد داد. لذا معاملات با احتیاط بیشتری دنبال می‌شد. بر این اساس هر اونس طلا ساعت 19 روز گذشته به قیمت 1818 دلار و 58 سنت مورد معامله قرار گرفت. این فلز گرانبها تاکنون حدود بیش از 3 درصد از ارزش خود را از دست داده است و با عملکرد هفتگی منفی، بیشترین کاهش در دو ماه گذشته را به ثبت رساند.

بازار اوراق مسکن

انتظارات تورمی در بازار مسکن

7

اوراق تسهیلات بانک مسکن هفته گذشته را تماما بر مدار صعود پشت سر گذاشت. به‌طوری که عمده این اوراق تسهیلات بانکی جایگاه خود را از محدوده 100 هزار تومان به بالای 120 هزار تومان رساند. بر این اساس تسه 9912 نیز با عملکرد مثبت هفتگی بیش از 16 درصد توانست کار خود را در آخرین روز معاملات در سطح 122 هزار و 556 تومان به پایان برساند. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که طولانی شدن تنفس مذاکرات هسته‌‌ای یکی از عواملی است که در ایجاد انتظارات تورمی در بازار مسکن از ابتدای سال جدید تاکنون نقش مهمی داشته است. همچنین گفته می‌شود در صورتی که این انتظارات منفی در بازار ادامه‌‌دار باشد، تبعات آن به شکل افزایش قیمت پیشنهادی فروش و پیش‌‌فروش واحدهای نوساز یا در حال ساخت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده دیده خواهد شد.

بازار نفت

مسیر پر‌پیچ و خم نفت

8

قیمت شاخص‌‌های نفتی در روز جمعه پس از نوسانات کاهشی روزهای قبل افزایش یافت. این رشد قیمت به دلیل وجود برخی نگرانی‌‌ها درباره تورم جهانی و همچنین قرنطینه‌های سخت در چین برای شیوع ویروس کرونا که رشد جهانی را کاهش می‌دهد تا حدودی مجددا بر تقاضا تاثیر گذاشت. علاوه بر این کاهش عرضه سوخت از روسیه در اثر برخی ممنوعیت‌‌های اروپا این نگرانی‌‌ها را تا حدود زیادی خنثی کرد و باعث شد تا طلای سیاه در روز گذشته سبزپوش شود و به سمت سومین رشد متوالی هفتگی حرکت کند. بر این اساس هر بشکه نفت خام برنت به قیمت 109 دلار و 27 سنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز به قیمت 108 دلار معامله شد. به‌این‌ترتیب گفته می‌شود بازار همچنان به دلیل چشم‌انداز ممنوعیت اتحادیه اروپا برای کاهش عرضه نفت روسیه و نگرانی‌‌های کاهش تقاضای جهانی تحت فشار است.