نوسان اندک نرخ دلار، افت قیمت سکه از سقف و افت شاخص کل هموزن نشان داد
ردپای احتیاط در بازارهای داخلی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
رشد با احتیاط شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۴/ ۲۸۱ واحدی (۳۴/ ۰ درصدی) در سطح ۸۳ هزار و ۷۳۴ واحدی ایستاد. با نزدیک شدن مس به سقف ۷ هزار دلاری در شرایط نوسان اندک آلومینیوم و افت اندک روی از سطح ۳۲۰۰ دلاری، شاهد بازگشت اقبال معاملهگران از نمادهای فلزات اساسی بودیم.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
رشد با احتیاط شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۴/ ۲۸۱ واحدی (۳۴/ ۰ درصدی) در سطح ۸۳ هزار و ۷۳۴ واحدی ایستاد. با نزدیک شدن مس به سقف ۷ هزار دلاری در شرایط نوسان اندک آلومینیوم و افت اندک روی از سطح ۳۲۰۰ دلاری، شاهد بازگشت اقبال معاملهگران از نمادهای فلزات اساسی بودیم. با وجود بهبود عوامل بنیادین فلزات اساسی، کارشناسان از جمله کامرزبانک پیشی گرفتن رشد قیمتها از عوامل بنیادین را هشدار دادهاند. با وجود شناسایی سود میان برخی معاملهگران همچنان خوشبینیها خریدارهایی را در این نمادها رقم زده است. رشد نرخ دلار نیز از صنایع کالایی حمایت میکند. همچنان با نوسان خودروییها نزدیک به کفهای تکنیکال و افزایش حجم نقدینگی این گروه پس از بازگشایی سایپا، افت قابل توجهی در این نمادها شکل نمیگیرد. نزدیک شدن به زمان تسویه اعتباریها با تقویت احتیاط افت ارزش معاملات را رقم زده است.
بازار ارز
کمنوسانی دلار در شرایط احتیاطی
دیروز هر دلار آمریکا با رشد اندک یک تومانی به نرخ 3885 تومان معامله شد. پس از رسیدن نرخ دلار به نزدیکی سقف 3900 تومانی (3894 تومان) روز یکشنبه، روز دوشنبه شاهد تقویت احتیاط میان معاملهگران با رشد عرضه از سوی صرافی بانکها بودیم. علاوه بر این شناسایی سود میان معاملهگران پس از رشد 85 تومانی نرخ دلار در 21 روز معاملاتی اخیر عامل دیگر فشار بر نرخ دلار بود. همچنان عوامل بنیادین از نرخ دلار حمایت میکنند. امری که روز گذشته حمایت سطح 3875 تومانی از دلار را به دنبال داشت. از سوی دیگر شاهد مقاومت سطح 3890 تومانی در برابر رشد نرخ دلار بودیم. بنابراین کمنوسانی دلار، حجم عرضه را در ساعات میانی معاملات از سوی صرافی بانکها کاهش داد. با وجود چشمانداز مقاومت سطح 3900 تومانی با چشمانداز رشد عرضه، افزایش تقاضای مسافرتی از دلار حمایت میکند.
بازار سکه
افت سکه با احتیاط در بازارهای اثرگذار
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۱۱ هزار تومانی مواجه شد. شناسایی سود میان معاملهگران پس از رشد ۴۲ هزار تومانی قیمت سکه طی ۴ روز معاملاتی، تردیدها به اونس طلای جهانی و فضای احتیاطی بازار ارز بر سکه فشار آورد. در دو هفته اخیر با تشدید ریسکهای ژئوپلیتیک و افت شاخص دلار در کنار افزایش تحرکات معاملهگران با عبور طلا از سقف ۱۳۰۰ دلاری، رشد حدود ۵۰ دلاری طلا رقم خورد. با وجود این پیشتر شاهد احتیاط میان معاملهگران بودیم. پس از رسیدن طلا به سقف یکساله (۱۳۴۰ دلار) روز دوشنبه، دیروز شاهد افت طلا از سطح مزبور بودیم. بنابراین تردیدها نسبت به اونس طلا و چشمانداز مقاومت سطح ۳۹۰۰ تومانی در برابر دلار عامل فشار بر سکه شد. همچنین با وجود رشد تقاضای مناسبتی در عید غدیر، نزدیک شدن به محرم نیز کاهش تقاضای سکه را به دنبال دارد.
بازار طلای جهانی
افت طلا از سقف
دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی به قیمت 1330 دلار معامله شد. شناسایی سود میان معاملهگران و کاهش تنشهای ژئوپلیتیک پس از آزمایش موشکی حاوی بمب هیدروژنی کره شمالی، اونس طلا را از سقف یکساله (1240 دلار) دور کرد. پیشبینیها از رشد اقتصادی حوزه اروپا تا حدی از یورو حمایت کرد. همچنان در هفته جاری نشست بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه با ارائه سیگنال برای خروج از سیاست خرید اوراق قرضه (سیاستهای به شدت انبساطی پس از بحران مالی 2009) که در دسامبر پایان میپذیرد، رشد یورو را در هفتههای اخیر رقم زده است. همچنان تداوم ریسکهای ژئوپلیتیک عامل فشار بر شاخص دلار و عامل حمایت از فرانک سوئیس و ین ژاپن است. آمارهای اقتصادی و اظهارات نمایندههای فدرال رزرو میتواند بر شاخص دلار اثرگذار باشد. همچنان با ریسک ژئوپلیتیک حمایت سطح 1300 دلاری از طلا محتمل است.
بازار اوراق مسکن
تشدید نوسان «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با رشد ۱/ ۰ درصدی به قیمت ۷۷ هزار و ۵۶۹ تومان معامله شدند. روز گذشته شاهد تشدید نوسانات قیمت اوراق تسهیلات مسکن و بازگشت به نزدیکی سطح ۸۰ هزار تومانی بودیم. پس از قرار گرفتن قیمت «تسه»ها در میانگین ۷۹ هزار تومانی در نیمه دوم مرداد، از ابتدای شهریور کاهش تقاضای فصلی مسکن با نزدیک شدن به پایان تابستان افت قیمت «تسه»ها تا نزدیک سطح ۷۶ هزار تومان را به دنبال داشت. همچنان نرخ سود واقعی وام، با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، در سطح ۹/ ۲۱ درصدی قرار گرفته است. چشمانداز کاهش نرخ سود در سطح کلان، افت بیشتر قیمت اوراق تسهیلات مسکن محتمل است. همچنان رشد تدریجی تقاضا، افزایش تقاضای خانههای با متراژ کوچکتر، رشد تقاضا از سوی بافت فرسوده، مانع از افت قابل توجه «تسه»ها است.
بازار نفت
رشد آرام نفت
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 9/ 47 دلار معامله شد. کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک و تقویت خوشبینیها به تمدید توافق اوپک و غیراوپک با اظهارات مقامات روسیه و عربستان، تا حدی از نفت حمایت کرد. نشست کمیته نظارت در 22 سپتامبر تصویر روشنتری از این امر ارائه میدهد. علاوه بر این، افت قیمت بنزین با بازگشت تدریجی فعالیت پالایشگاههای آمریکا تداوم یافت. کاهش یکچهارم ظرفیت پالایشگاههای آمریکا با توفان هاروی، رشد بنزین به سقف 2 ساله را رقم زد. گلدمنساکس بازگشت نیمی از ظرفیت پالایشگاههای تعطیلشده را از روز پنجشنبه تخمین زد. اما با توجه به زمانبری بازگشت کامل پالایشگاهها، افزایش موجودی نفت را به میزان 40 میلیون بشکه و کاهش موجودی بنزین را در ماه آینده پیشبینی کرد. اما افزایش تقاضا برای بازسازی خسارتهای ناشی از توفان را عامل رشد تقاضای نفت دانست.
ارسال نظر