یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

دیروز شاخص کل بورس با رشد 169 واحدی (2/ 0 درصدی) همراه شد. ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی برای لزوم اجرای حداکثر نرخ سود 15 درصد یکساله با نزدیک شدن P/ E بازار سهام و بازار پول و چشم‌انداز ورود نقدینگی موج مثبتی را در بورس رقم زد. اما تردیدها نسبت به توان اجرایی شدن این قانون و افت اندک قیمت جهانی کالاها از سقف‌ احتیاط را در بازار رقم زد. دیروز قیمت فولاد و در پی آن سنگ‌آهن در بازار شانگهای با افت همراه شدند. تقاضای مناسب چین، خوش‌بینی به حمایت عوامل بنیادین از فولاد وجود دارد، اما رشد تقاضا تنها برای سنگ‌آهن با درجه خلوص بالا، مانع از پایداری رشد عمومی قیمت سنگ‌آهن است. شاهد استقبال سهامداران از تک‌نمادها هستیم. ریسک پایداری قیمت‌های جهانی و نزدیک شدن به زمان تسویه اعتبارات می‌توانند تقویت احتیاط را در بورس رقم بزند.

بازار ارز


رشد تدریجی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۲ تومانی به نرخ ۳۸۳۲ تومان معامله شد. چشم‌انداز رشد تقاضای ارز مسافرتی با نزدیک شدن به پایان تابستان از دلار حمایت کرد. پس از روند کم‌نوسان نرخ دلار نزدیک سطح ۳۸۱۰ تومانی در هفته سوم مرداد، حمایت سطح مزبور و رشد تقاضای حجاج نرخ دلار را بر مسیر صعودی قرار داد. بنابراین پس از ورود دلار به کانال صعودی، رشد ۲۳ تومانی نرخ دلار در ۱۰ روز معاملاتی اخیر رقم خورد. علاوه بر این، با توجه به ابلاغ دستورالعمل برای اجرایی کردن نرخ سود مصوب ۱۵ درصد و انتظار معامله‌گران برای افزایش جذابیت بازارهای رقیب، از جمله ارز اما بر خلاف انتظار معامله‌گران شاهد کم‌واکنشی بازار ارز به این عامل بودیم. همچنان چشم‌انداز رشد تدریجی تقاضا از دلار حمایت می‌کند، اما افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها می‌تواند نوسانات دلار را محدود کند.

بازار سکه

تردید سکه به طلا

دیروز هر سکه طرح جدید با افت هزار تومانی مواجه شد. با وجود رشد دلار، تردیدها نسبت به طلای جهانی قیمت سکه را با افت مواجه کرد. در بازار طلای جهانی در ساعات ابتدایی معاملات شاهد روند کم‌نوسان طلا نزدیک ۱۲۸۵ دلار بودیم اما در ادامه رشد یورو (افت شاخص دلار) طلا را به ۱۲۹۰ دلار نزدیک کرد. همچنان نگاه معامله‌گران اونس طلا به نشست روسای بانک مرکزی روز پنج‌شنبه است. در بازار ارز نیز با چشم‌انداز رشد تقاضا درکنار حمایت عوامل بنیادین، نرخ دلار به سقف ۳‌هفته (۳۸۳۲ تومان) رسید. با وجود رشد سکه تا سقف یک میلیون و ۲۲۷ هزار تومانی (۲۱ مرداد) اما شناسایی سود میان معامله‌گران در کنار تردیدها نسبت به طلا و رشد ۲۴ تومانی دلار، افت سکه و تخلیه حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) تا سطح ۴۷ هزار تومان را رقم زد.

بازار طلای جهانی


نگاه طلا به سیگنال روسای بانک‌های مرکزی

دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۸۹ دلار معامله شد. با وجود روند کم‌نوسان طلا نزدیک سطح ۱۲۸۵ دلاری، اما در میانه معاملات افت شاخص دلار با رشد یورو اونس طلا را به ۱۲۹۰ دلار نزدیک کرد. پیش‌تر با احتمال ارائه سیگنال‌ برای روند افزایش نرخ بهره از سوی جنت یلن در نشست میان روسای بانک مرکزی در وایومینگ آمریکا، رشد شاخص دلار از کف ۳‌هفته را رقم زد. اما انتشار آمار شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای(PMI) اروپا بهتر از پیش‌بینی‌ها و انتظار برای سیگنال خروج بانک مرکزی اتحادیه اروپا از برنامه خرید اوراق قرضه (سیاست‌های به شدت انبساطی) رشد یورو (فشار بر شاخص دلار) را به دنبال داشت. همچنان با کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک شاهد روند کم‌نوسان بازارهای سهام بودیم. نشست روسای بانک مرکزی می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد. مقاومت سطح ۱۲۹۰ دلاری در برابر رشد طلا محتمل است.

بازار اوراق مسکن


«تسه»ها زیر مرز 80 هزار تومان

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با رشد ۴/ ۰درصدی همراه شدند. پس از رشد ۸/ ۲ درصدی قیمت «تسه»ها در مرداد، در شرایط کنونی شاهد نوسان «تسه»ها نزدیک سطح ۸۰ هزار تومانی هستیم. با وجود رشد ۱۳ درصدی قیمت «تسه»ها در تابستان سال ۹۵، اما تنوع در وام‌های ارائه شده از جمله صندوق یکم بانک مسکن در کنار کند شدن روند رشد تقاضای مسکن، مانع از رشد قابل توجه «تسه»ها در تابستان سال جاری بود. با وجود روند کم‌نوسان «تسه»ها نزدیک سطح ۷۶ هزار تومانی، از نیمه دوم مرداد اوراق تسهیلات مسکن بر مسیر صعودی قرار گرفت و میانگین اوراق در نیمه دوم مرداد به ۷۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. با وجود سیگنال‌های رشد تقاضا، از جمله افزایش تقاضا در نقاط متناسب با دهک‌های درآمدی متوسط اما با نزدیک شدن به پایان تابستان، کاهش تقاضای «تسه»ها محتمل است.

بازار نفت


فشار پایان فصل اوج تقاضا بر نفت

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۶/ ۴۷ دلار معامله شد. تخمین موسسه نفت آمریکا (API) از افزایش (۴/ ۱ میلیون بشکه) موجودی بنزین با وجود تخمین کاهش موجودی نفت (۶/ ۳ میلیون بشکه) برای هشتمین هفته متوالی، نوسان محدود نفت در سطح ۴۷دلاری را رقم زد. پیش‌تر کارشناسان در نظرسنجی بلومبرگ کاهش موجودی نفت و بنزین را پیش‌بینی کرده بودند. با نزدیک شدن به پایان فصل پیک تقاضای بنزین (تابستان) نگرانی‌ها از کاهش تقاضا در کنار رشد تولیدات شیل به بالاترین سطح از جولای ۲۰۱۵، فشار را بر قیمت نفت حفظ کرد. علاوه بر این، کاهش اختلالات عرضه از سوی لیبی با بازگشایی خط لوله بزرگ‌ترین میدان نفتی لیبی (شرارا) به بندر زاویه نیز عامل دیگر فشار بر نفت است. همچنان کاهش تقاضای فیزیکی و خوش‌بینی‌ها به رشد تدریجی تقاضا تا حدی از قیمت نفت حمایت می‌کند.