یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

سیگنال‌های مثبت در بورس

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۱۸ واحدی (۱۵/ ۰ درصدی) همراه شد. توقف روند صعودی قیمت‌های جهانی نزدیک سقف‌های پیشین و ابهام در پایداری قیمت‌ها با رشد شاخص دلار از کف ۱۵‌ماهه، شناسایی سود میان معامله‌گران پس از رشدهای اخیر در گروه فلزات اساسی، همچنین پالایشی‌ها غلبه احتیاط را رقم زد. با این وجود خوش‌بینی‌ها به نتایج اجرایی‌شدن برجام موج مثبت را در بازار رقم زد. در شرایط نبود نقدینگی جدید، با توجه به افت ۳۵ درصدی ارزش معاملات روز گذشته نسبت به میانگین مرداد معامله‌گران را به سمت گروه‌های کوچک‌تر به‌ویژه خودرویی‌ها سوق داد. تاکید رئیس بانک مرکزی بر نرخ سود بانکی ۱۵درصد، می‌تواند به علت نزدیک شدن P/ E بانکی (۷/ ۶ واحد) به بازار سهام، بورس را جذاب کند. همچنین با احتمال اثرات تورمی ناشی از کاهش نرخ سود بانکی، رشد سود اسمی شرکت‌ها نیز می‌تواند از شاخص حمایت کند.

بازار ارز

افت دلار از سقف

دیروز هر دلار آمریکا با افت 15 تومانی به نرخ 3815 تومان معامله شد. با وجود نوسان اندک دلار روز شنبه، اما افزایش حجم معاملات روز یکشنبه روند نزولی دلار را تشدید کرد. تقویت چشم‌انداز یکسان‌سازی نرخ ارز با اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی، با تقویت فضای روانی در کنار افت تقاضای درهم، عامل فشار بر دلار شد. شناسایی سود میان معامله‌گران پس از رشد 55 تومانی دلار در 9 روز معاملاتی تا سقف 3832 تومانی نیز فشار فروش را تشدید کرد. کارشناسان معتقدند بخشی از فروش روز گذشته، برای استفاده از نوسانات دلار برای کسب سود باشد، موضوعی که می‌تواند مجددا حضور معامله‌گران در سمت خرید را به دنبال داشته باشد. همچنان با وجود احتمال اصلاح نرخ دلار با افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، اما حمایت عوامل بنیادین افت دلار به زیر سطح 3800 تومانی را دور از انتظار کرده است.

بازار سکه

احتیاط در بازار سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۱۵ هزار تومان معامله شد. افت نرخ دلار در شرایط تعطیلی بازار طلای جهانی بر سکه فشار آورد. با وجود روند کم‌نوسان طلا در هفته اخیر نزدیک سطح ۱۲۷۰ دلاری، اما در ساعات پایانی روز جمعه آمار مناسب اشتغال آمریکا با رشد شاخص دلار از کف ۱۵‌ماهه، حمایت سطح ۱۲۶۰ دلاری از طلا را شکست. امری که با وجود روند کم‌نوسان نرخ دلار، روز شنبه عامل فشار بر قیمت سکه شد و همچنان تداوم افت اونس طلا محتمل است. در بازار ارز نیز روز گذشته فضای روانی ناشی از چشم‌انداز تک‌نرخی شدن دلار در کنار شناسایی سود میان معامله‌گران افت ۱۵ تومانی دلار را رقم زد. اما با کم‌واکنشی سکه به افت نرخ دلار حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه کمی بزرگ‌تر شد.

بازار طلای جهانی

تغییر جهت طلا در ساعات پایانی

هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی 9/ 0 درصدی مواجه شد. پیش‌تر چشم‌انداز تدریجی‌شدن افزایش نرخ بهره آمریکا، تنش‌های سیاسی واشنگتن و رشد یورو به سقف 2 سال و نیمه با دورنمای خروج بانک مرکزی اتحادیه اروپا از برنامه خرید اوراق قرضه دولتی نوسان شاخص دلار در کف 15‌ماهه و نوسان طلا زیر کانال 1270 دلاری را رقم زد. اما افزایش 209 هزار شغل جدید، بیش از پیش‌بینی‌ها با رشد 8/ 0 درصدی شاخص دلار طلا را به 1258 دلار رساند. در هفته‌جاری نرخ تورم آمریکا می‌تواند تصویری از روند افزایش نرخ بهره آمریکا ارائه دهد. احتمال افت بیشتر بازارهای سهام آمریکا با تردیدها به اجرایی شدن سیاست‌های مالی ترامپ تا حدی از طلا حمایت می‌کند. در نظرسنجی هفتگی کیتکو (از 17 کارشناس) 8 کارشناس حرکت صعودی، 7 نفر روند نزولی و 2کارشناس حرکت خنثی را برای طلا پیش‌بینی کردند.

بازار اوراق مسکن

رفتار دوگانه اوراق تسهیلات مسکن

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با افت ۷/ ۲ درصدی مواجه شدند. روز چهارشنبه توقف برخی نمادهای اوراق تسهیلات را شاهد بودیم. روز گذشته نیز برخی نمادها از جمله «تسه۹۴۱۲» در میانه معاملات بازگشایی شدند، بنابراین با وجود افت نمادهایی که با اختلال عرضه همراه بودند، سایر «تسه»ها به مسیر صعودی ادامه دادند. همچنان افزایش تعداد معاملات در فصل رونق مسکن، تابستان و خوش‌بینی‌ها به رشد تقاضای مسکن در برخی نقاط از جمله افزایش تقاضای «خانه‌اولی»ها خوش‌بینی‌ها به رشد تدریجی تقاضای مسکن را تقویت کرده است. اما «دنیای اقتصاد» سهم ۵/ ۶۳ درصدی تقاضا برای خانه‌های تا حداکثر ۹۰ متری را گزارش داد. امری که با توجه به سهم تنها ۱۳ درصدی آنها در ساخت و ساز، می‌تواند کمبود عرضه واحدهای کم‌متراژ را رقم بزند.

بازار نفت

ابهام در چشم‌انداز نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی 3/ 0 درصدی مواجه شد. با وجود افت موجودی نفت تجاری آمریکا برای پنجمین هفته متوالی، اما تردیدها نوسان نفت زیر 50 دلار را رقم زد. افزایش تولیدات شیل به میزان 20 هزار بشکه در روز (به 43/ 9 میلیون) با توجه به قرار داشتن سطح موجودی این کشور 95 میلیون بشکه بالاتر از میانگین 5‌ساله در کنار پایان فصل تابستان (خروج از پیک تقاضای بنزین) نگرانی‌ها نسبت به تداوم مازاد عرضه را تشدید کرد. همچنین تخمین موسسه تامسون روئیترز از افزایش صادرات اوپک در جولای به میزان 370 هزار بشکه در روز (تا سطح 11/ 26) به دلیل رشد تولیدات لیبی و نیجریه در کنار افزایش تولیدات روسیه نیز عامل فشار بر نفت است. اما افت (یک‌موردی) تعداد دکل‌های نفتی برای دومین هفته در 3 هفته اخیر به کند شدن روند افزایش تولیدات شیل اشاره دارد.