آخر هفته طولانی ورود سرمایه به بازارها را کند کرد
فضای احتیاط در بازارهای داخلی - ۱۲ مرداد ۹۶
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
افت شاخص از سقف
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۵۰ واحدی (۱۸/ ۰ درصدی) مواجه شد. غلبه فضای احتیاط میان معاملهگران پس از رشدهای اخیر افت ارزش معاملات تا نزدیک ۱۰۰ میلیارد تومان را رقم زده است.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
افت شاخص از سقف
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۵۰ واحدی (۱۸/ ۰ درصدی) مواجه شد. غلبه فضای احتیاط میان معاملهگران پس از رشدهای اخیر افت ارزش معاملات تا نزدیک ۱۰۰ میلیارد تومان را رقم زده است. علاوه بر شناسایی سود، توقف روند صعودی قیمت جهانی فلزات اساسی عامل فشار بر نمادهای فلزات اساسی شد. با وجود اینکه در هفتههای اخیر حرکت معاملهگران به سمت نمادهای بزرگتر با حمایت قیمتهای جهانی کالاها و خوشبینی به وضعیت بنیادین شرکتها پس از گزارشهای ۳ماهه رقم خورد اما در شرایط احتیاطی کنونی بازگشت تدریجی معاملهگران به سمت نمادهای کوچکتر را شاهد هستیم. همچنین برخلاف روند هفتههای اخیر در روزهای اخیر شاهد تغییر مالکیت به نفع حقوقیها بودیم. همچنین روند قیمت جهانی کالاها، رشد نرخ دلار (عامل حمایت از صنایع صادرات محور) و اعلام کابینه جدید دولت میتوانند با کاهش ریسک سیاسی بر شاخص اثرگذار باشند.
بازار ارز
تردید معاملهگران ارز
دیروز هر دلار آمریکا با رشد اندک یک تومانی به نرخ ۳۸۱۹ تومان معامله شد. از سهشنبه هفته اخیر رشد ۴۲ تومانی نرخ دلار رقم خورد. با اینکه پیشتر سطح ۳۸۰۰ تومانی در برابر رشد دلار مقاومت میکرد اما رشد تقاضای محافظهکارانه در کنار افزایش تقاضای آربیتراژی و افزایش تحرک معاملهگران فردایی نرخ دلار را از روز شنبه بالاتر از سطح ۳۸۰۰ تومانی قرار داده است. با وجود تقویت احتیاط میان معاملهگران با چشمانداز افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها، اما نرخهای بالاتر عرضه از سوی این صرافیها، خوشبینیها به تداوم دلار بالاتر از سقف ۳۸۰۰ تومانی را تقویت کرد. روز گذشته افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها مانع از رشد نرخ دلار شد. امری که تقویت احتیاط میان معاملهگران را رقم زد. همچنان عوامل بنیادین از دلار حمایت میکند و تحولات سیاسی میتواند بر بازار ارز اثرگذار باشد.
بازار سکه
خوشبینی سکه به عوامل اثرگذار
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان معامله شد. رشد اندک دلار در شرایط روند کمنوسان اونس طلا عامل حمایت از قیمت سکه شد. در بازار طلای جهانی با وجود حرکت شاخص دلار در کف، اما رشد بازارهای سهام، شناسایی سود میان معاملهگران با توجه به رشد ۶۰ دلاری اونس طلا در ۳ هفته و کاهش تقاضای فیزیکی مقاومت سطح ۱۲۷۰ دلاری را در برابر طلا تقویت کرد. انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا میتواند بر طلا اثرگذار باشد. در بازار ارز نیز با وجود رشد ۱/ ۱ درصدی دلار در یک هفته اخیر، اما روز گذشته با افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها و غلبه احتیاط رشد تنها یک تومانی نرخ دلار زیر سطح ۳۸۲۰ تومانی رقم خورد. خوشبینیها به بازارهای اثرگذار حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بزرگتر کرد.
بازار طلای جهانی
کمواکنشی طلا به شاخص دلار
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی با تداوم روند کمنوسان به قیمت ۱۲۶۶ دلار معامله شد. با وجود حرکت شاخص دلار در کف ۱۴ماهه، اما کاهش تقاضای محافظهکارانه نوسان طلا زیر ۱۲۷۰ دلاری را رقم زده است. با وجود فشار افت قیمت جهانی کالاها شامل فلزات و نفت بر بورسهای جهانی اما گزارشهای مناسب شرکتها، شاخص بازارهای سهام را در سقفهای قابل توجه قرار داده است. رشد یورو به سقف ۲ سال و نیم اخیر، تردیدها نسبت به اجرایی شدن سیاستهای مالی ترامپ و چشمانداز تدریجی شدن افزایش نرخ بهره فشار را بر شاخص دلار حفظ کرده است. اما کاهش ریسکهای سیاسی حوزه اروپا و رشد مناسب اقتصادی در کنار چشمانداز خروج بانک مرکزی اروپا از سیاستهای به شدت انبساطی در سپتامبر از یورو حمایت میکند. آمارهای اقتصادی آمریکا شامل اشتغال و نتیجه نشست بانک انگلیس میتواند بر طلا اثرگذار باشد.
بازار اوراق مسکن
تداوم صعود «تسه»ها
قیمت اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴(تسه۹۴۱۲) بدون انجام معامله بدون تغییر باقی ماند. با وجود توقف ۹ نماد از «تسه»ها، اما رشد قیمت سایر «تسه»های معاملهشده تا سطح ۷۹ هزار تومانی رقم خورد. با وجود روند کمنوسان قیمت اوراق تسهیلات از نیمه دوم تیر تا هفته اول مرداد، اما در روزهای اخیر شاهد رشد قیمت «تسه»ها با افزایش تقاضا هستیم. پیشتر کاهش ۴/ ۵ درصدی تعداد معاملات مسکن در تیر مانع از رشد قیمت «تسه»ها بود. علاوه بر این تنوع در انواع وامهای مسکن از جمله صندوق یکم بانک مسکن، مانع از رشد قابل توجه «تسه»ها است. با این وجود، چشمانداز افزایش تقاضا در فصل تقاضای مسکن و رشد تقاضای خانهاولیها، همچنین رشد تعداد معاملات در مناطق متناسب با دهکهای درآمدی متوسط خوشبینیها به خروج تدریجی مسکن از رکود را تقویت کرده است و چشمانداز رشد تدریجی قیمت «تسه»ها را ارائه میدهد.
بازار نفت
افت نفت از سقف 2ماهه
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا نزولی و به قیمت ۱/ ۴۹ دلار معامله شد. تخمین موسسه نفت آمریکا (API) از افزایش ۷۸/ ۱ میلیون بشکه موجودی نفت تجاری آمریکا، برخلاف انتظارات کاهش برای پنجمین هفته متوالی، افت نفت از سقف ۲ماهه (۴/ ۵۰ دلار) را رقم زد. اعلام رویال داچ شل از توقف تولیدات پالایشگاه پرنیس هلند در هفتههای آینده (با ظرفیت تولید ۴۰۴ هزار بشکه در روز) به دلیل آتشسوزی عامل دیگر فشار بر قیمت نفت شد. نظرسنجی بلومبرگ رشد ۲۱۰ هزار بشکه در روز تولید اوپک و رسیدن به ۸۷/ ۳۲ میلیون بشکه در روز در ژوئن را پیشبینی کرد. با وجود خوشبینیها به رشد تقاضا، اما همچنان افزایش بهرهوری تولیدکنندگان شیل (تقویت توان تولید در قیمتهای پایینتر) و رشد صادرات لیبی به سقف ۳ساله (۸۶۵ هزار بشکه) در جولای و افزایش تولیدات نیجریه تردیدها را نسبت به نفت تقویت کرده است.
ارسال نظر