یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

تعدیل فضای هیجان در بورس

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۸۸ واحدی (۱/ ۰ درصدی) همراه شد. بازگشت احتیاط پس از رشد قابل توجه روز شنبه، روند صعودی شاخص را تعدیل کرد. با اینکه در ابتدای معاملات شاهد حرکت شاخص کل تا سطح ۷۹ هزار و ۵۷۸ واحدی بودیم، اما همچنان عدم تغییر عوامل بنیادین و تمایل معامله‌گران به کسب سودهای کوتاه مدت در ادامه معاملات شاخص را از سطح مزبور بازگرداند؛ موضوعی که پس از رشد اندک قیمت سهام، سمت عرضه را تقویت می‌کند. روز گذشته «تاپیکو» با خوش‌بینی‌ها به رشد سودآوری از محل مالکیت ۴۹ درصدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، همچنین «اخابر» نیز با نزدیک شدن به مجمع «همراه» و احتمال رشد سودآوری بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص داشتند. همچنان حرکت قیمت جهانی کالاها نزدیک کف، ریسک‌های سیاسی و تعدیل رشد شاخص کل هم وزن (اثرگذاری یکسان نمادها) سیگنالی برای بازگشت احتیاط در بازار است.

بازار ارز

بازگشت آرام دلار از کف

دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۸ تومانی به نرخ ۳۷۵۵ تومان معامله شد. روز گذشته افزایش تقاضا عامل حمایت از نرخ دلار شد. بالاتر بودن نرخ دلار در مناطق مرزی، سلیمانیه عراق و هرات افغانستان، با رشد تقاضای آربیتراژی از دلار حمایت کرد. این عامل در کنار عوامل روانی، با توجه به ریسک‌های سیاسی و شناسایی کف از سوی معامله‌گران، با رسیدن نرخ دلار به زیر سطح ۳۷۵۰ تومانی، کمترین سطح سال جاری عامل دیگر حمایت از دلار شد. با این وجود از ابتدای فروردین با افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، روند نزولی نرخ دلار تشدید شد و حمایت سطح ۳۷۶۰ تومانی شکسته شد. همچنان با نزدیک شدن به انتخابات و تقویت احتمال مداخله دولت در بازار ارز، فشار را بر بازار ارز حفظ کرده است. امری که احتمال روند کم نوسان دلار را در هفته‌های آینده تقویت کرده است.

بازار سکه

بزرگ شدن حباب سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی همراه شد. با وجود ثبت اولین افت هفتگی اونس طلا پس از ۶ هفته صعود، اما همچنان خوش‌بینی معامله‌گران به اونس طلا در کنار چشم‌انداز رشد تقاضای مناسبتی با نزدیک شدن به مبعث و رشد نرخ دلار از سکه حمایت کرد. تعدیل ریسک‌گریزی معامله‌گران افت طلا از سقف ۵ ماهه را رقم زد. اما نزدیک شدن به انتخابات فرانسه، حمایت سطح ۱۲۸۱ دلاری را از طلا تقویت کرد. همچنان حرکت شاخص دلار و نتیجه انتخابات فرانسه می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد. در صورت شکسته شدن حمایت سطح کنونی، افت بیشتر طلا تا سطح ۱۲۶۵ دلاری محتمل است. در بازار ارز نیز تداوم روند کم نوسان دلار محتمل است. همچنان عدم تمایل معامله‌گران به افت سکه، افزایش حباب (بیشتر بودن ارزش بازاری از قیمت ذاتی) سکه را تا ۸۵ هزار تومان رقم زد.

بازار طلای جهانی

نگاه طلا به انتخابات فرانسه

هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی ۳/ ۰ درصدی برای اولین بار در ۶ هفته اخیر نزولی شد. در هفته اخیر رشد شاخص دلار عامل حمایت از اونس طلا بود. اما تعدیل ریسک گریزی معامله‌گران در بازارهای جهانی و حرکت به سمت دارایی‌های پرریسک تر، با کاهش تقاضای محافظه‌کارانه، اونس طلا را از سقف ۵ماهه کاهش داد. همچنان ریسک ژئوپلیتیک دور اول انتخابات فرانسه، نوسان اونس طلا را در سطح ۱۲۸۰دلاری رقم زد. پیروزی احزاب افراطی می‌تواند تقویت رشد تقاضای محافظه‌کارانه طلا را رقم بزند. اما در صورت تعدیل ریسک مزبور، افت بیشتر طلا محتمل است. علاوه بر این، آمارهای نامناسب اقتصادی آمریکا در هفته اخیر و تاکید ترامپ بر اثرات نامطلوب ارزش بالای دلار، نوسان شاخص دلار را زیر سطح روانی ۱۰۰ واحدی رقم زد. در هفته جاری برنامه کاهش مالیات دولت ترامپ می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد.

بازار اوراق مسکن

تشدید نوسان «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴(تسه۹۴۱۲) با افت ۵/ ۴ درصدی مواجه شدند. پس از رشد قابل توجه قیمت اوراق، روز گذشته مجددا قیمت «تسه»ها به زیر سطح حمایتی ۷۰ هزار تومانی حرکت کرد. با وجود روند کم نوسان اوراق در فروردین و حرکت در میانگین ۷۱ هزار و ۳۷۳ تومانی، تشدید نوسانات «تسه»ها در ابتدای اردیبهشت را می‌توان به سیگنال‌های تحرک بازار مسکن نسبت داد. بنابراین در شرایط کنونی افزایش تقاضا با شناسایی کف از سوی معامله‌گران در کنار افزایش تدریجی تعداد معاملات مسکن می‌تواند تشدید روند صعودی «تسه»ها را به دنبال داشته باشد. در شرایط کنونی با نزدیک شدن به فصل رونق مسکن، تابستان و ورود تقاضا از سوی «خانه اولی»ها، چشم‌انداز روند صعودی «تسه»ها را ارائه می‌دهد. اما همچنان با توجه به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، اخیرا پیشنهاد امکان ترکیب تسهیلات از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی اعلام شده است.

بازار نفت

غلبه فشار شیل بر نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با افت ۷/ ۶ درصدی، با بیشترین افت در ۷هفته اخیر مواجه شد. با وجود رسیدن قیمت نفت به سقف ۵ هفته‌ای در میانه معاملات با خوش‌بینی‌ها به تمدید توافق اوپک و غیراوپک، اما در ادامه معاملات بازگشت نگرانی‌ها نسبت به مازاد عرضه نفت قیمت نفت را به زیر ۵۰ دلار رساند. گزارش اداره اطلاعات انرژی از رشد تولیدات شیل برای نهمین هفته متوالی و رسیدن به ۲۵/ ۹میلیون بشکه در روز، بیشترین سطح از آگوست ۲۰۱۵ (نزدیک به تولیدات نفت عربستان و روسیه) عامل فشار بر نفت شد. علاوه بر این رشد (۵ موردی) تعداد دکل‌های نفتی برای چهاردهمین هفته متوالی نیز چشم‌انداز شتاب رشد تولیدات شیل را ارائه می‌دهد. همچنان کارشناسان و موسساتی از جمله گلدمن ساکس چشم‌انداز رشد قیمت نفت را در صورت تمدید توافق در نیمه دوم سال پیش‌بینی می‌کنند.