خوشبینی معاملهگران به رشد تقاضای مناسبتی کم واکنشی سکه به بازارهای اثرگذار را رقم زد
تحرکات سکه در آستانه نوروز
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
برآیند صفر شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد اندک ۱۳ واحدی (۰۲/ ۰ درصدی) همراه شد. بازگشایی نماد «فاراک» پس از توقف از ۲۹ آبان با افت ۱۷درصدی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
برآیند صفر شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد اندک ۱۳ واحدی (۰۲/ ۰ درصدی) همراه شد. بازگشایی نماد «فاراک» پس از توقف از ۲۹ آبان با افت ۱۷درصدی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت. همچنین با شائبههای رشد قیمت مس «فملی» بیشترین نماد تاثیرگذار بر رشد شاخص بود؛ اعتصاب اخیر کارگران در بزرگترین معدن مس پرو در ادامه سایر اعتصابات بزرگترین معدن مس در شیلی و اندونزی میتواند از قیمت مس حمایت کند. «رمپنا» نیز سومین نماد با تاثیر منفی بر شاخص بود؛ اما حمایت حقوقیها در ساعات پایانی، افت این سهم را تا حدی تعدیل کرد. موج اخیر بازگشاییها پس از توقف طولانی نمادها، کمبود نقدینگی، افت اخیر قیمت جهانی کالاها در کنار عوامل کلان از جمله وضعیت بنیادین بانکها فضای منفی بازار را رقم زده است. در این شرایط حمایت حقوقیها شاخص را در ساعات پایانی وارد مسیر صعودی کرد.
بازار ارز
دلار در میانه کانال 3700 تومانی
دیروز هر دلار آمریکا با افت ۳ تومانی به نرخ ۳۷۵۲ تومان معامله شد. فشار عرضه در کنار تداوم کاهش تقاضا نرخ دلار را برای هفتمین روز در ۸ روز اخیر نزولی کرد. در هفتههای اخیر تقویت چشمانداز مداخله دولت در بازار ارز و افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها، با کاهش تقاضای سفتهبازی ارز عامل فشار بر دلار شد. این عامل در کنار روند نزولی نرخ درهم و رسیدن به کف ۱۰۱۶ تومانی، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، فشار بر دلار را تشدید کرد و افت دلار تا کف ۳۷۲۰ تومانی را رقم زد. اما شناسایی کف از سوی معاملهگران نرخ درهم و دلار را از سطح مزبور بازگرداند. همچنین چشمانداز رشد تقاضای آربیتراژی با رشد ارزش جهانی دلار در کنار رشد تقاضای ارز مسافرتی برای نوروز حمایت سطح ۳۷۵۰ تومانی از دلار را تقویت کرده است.
بازار سکه
تثبیت حباب متورم سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۵ هزار تومانی همراه شد. با وجود افت نرخ دلار در شرایط تعطیلی بازار طلای جهانی، خوشبینی معاملهگران به رشد تقاضای مناسبتی از قیمت سکه حمایت کرد. در بازار طلای جهانی، روز جمعه اونس طلا به کمترین سطح در ۵ هفته اخیر (۲/ ۱۱۹۶ دلار) رسید. تقویت احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست هفته جاری فدرال رزرو، افت حدود ۵۰ دلاری اونس طلا را در دو هفته اخیر رقم زد. با وجود اینکه برخی معتقدند این عامل در اونس طلا پیشخور شده است، با شکسته شدن حمایت سطح ۱۲۰۰ دلاری روز جمعه، افت بیشتر طلا محتمل است. همچنین با وجود تداوم روند نزولی دلار، سطح ۳۷۵۰ تومانی از دلار حمایت کرد. خوشبینیها به رشد تقاضای مناسبتی حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بالاتر از ۱۲۰ هزار تومان رسانده است.
بازار طلای جهانی
دومین هفته نزولی طلا
اونس طلای جهانی با افت ۴/ ۲ درصدی به کمترین سطح در ۵ هفته اخیر رسید. افزایش ۲۳۵ هزار شغل جدید در ماه اخیر و اظهارات جنتیلن احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست هفته جاری فدرال رزرو را تقویت کرده است. دسامبر ۲۰۱۶، افزایش ۲۵/ ۰ واحد درصدی نرخ بهره در کنار احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا افت اونس طلا تا کف ۱۱۲۹ دلاری را رقم زد. با وجود رشد طلا تا سقف ۱۲۵۹ دلاری با ریسکهای سیاستهای ترامپ، اما بازگشت توجه معاملهگران به فدرال رزرو، افت حدود ۵۰ دلاری اونس طلا را در دو هفته اخیر رقم زده است؛ همچنان ریسکهای سیاسی اروپا و احتمال ریزش بازارهای سهام تا حدی از طلا حمایت میکند. در نظرسنجی هفتگی کیتکو (از ۱۹ کارشناس) ۱۱ نفر روند صعودی، ۶ نفر حرکت نزولی و ۲ کارشناس حرکت خنثی را برای طلا پیشبینی کردند.
بازار اوراق مسکن
بازگشت اوراق به کف
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت ۷/ ۱درصدی مواجه شدند. در شرایط کنونی کاهش تقاضا قیمت اوراق را به کمترین سطح از ۲۶ دی رسانده است. نمادهای جدیدتر نیز در سطح ۷۵ هزار تومان معامله شدند. با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی وام به سطح ۶/ ۲۱ درصد رسیده است. روند معاملات سال گذشته نیز کاهش قیمت اوراق در نیمه دوم اسفند را نسبت به نیمه اول اسفند نشان میدهد. علاوه بر این، با وجود تمدید ۶ماهه مدت اعتبار اوراق، با نزدیک شدن اوراق به زمان سررسید، تقاضای اوراق کاهش مییابد. کارشناسان معتقدند در ماههای اخیر با توجه به وارد شدن موج جدیدی از تقاضا از سوی «خانه اولیها» و همچنین رشد غیرتورمی مسکن، چشمانداز خروج تدریجی مسکن از تقاضا تقویت شده است. امری که مانع از افت شدید قیمت «تسه»ها است.
بازار نفت
نفت در کف 2017
هر بشکه نفت خام آمریکا با ثبت افت ۱/ ۹ درصدی، بیشترین افت هفتگی در ۵ ماه اخیر، به قیمت ۴۹/ ۴۸ دلار معامله شد. با وجود خوشبینیها به تعهد ۹۴ درصدی اوپک و غیراوپک به توافق برای کاهش تولیدات، اما نشانههای بازگشت پرشتاب شیل برای اولین بار در سال ۲۰۱۷، حمایت سطح ۵۰ دلاری از قیمت نفت را شکست. افزایش (۸ موردی) تعداد دکلهای نفتی شیل برای هشتمین هفته متوالی و رسیدن به بالاترین سطح از سپتامبر ۲۰۱۵، رشد قابل توجه موجودی نفت تجاری برای چهارمین هفته متوالی و تثبیت سطح تولیدات شیل به بالاتر از ۹ میلیون بشکه در روز در سه هفته اخیر عامل فشار بر قیمت نفت است. همچنان چشمانداز رشد شاخص دلار نیز فشار بر نفت را حفظ کرده است. با وجود این اختلالات عرضه از سوی لیبی در کنار چشمانداز تداوم رشد تقاضا عوامل حمایت از قیمت نفت هستند.
ارسال نظر