در شرایط توقف نمادها، رشد قیمت جهانی کالاها و تعدیل مثبتها در بازار سهام رقم زد
سیگنالهای مثبت برای بورس تهران
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
دوازدهمین روز صعود شاخص
شاخص کل بورس با رشد ۱۰۲ واحدی (۱/ ۰ درصدی) برای دوازدهمین روز متوالی، طولانیترین روند صعودی شاخص از مرداد را رقم زد. با ممنوعیت واردات زغالسنگ از کره شمالی، چهارمین واردکننده بزرگ زغالسنگ به چین و کاهش ظرفیت تولید چین برای مبارزه با آلودگی هوا، قیمت جهانی زغالسنگ رشد داشت.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
دوازدهمین روز صعود شاخص
شاخص کل بورس با رشد 102 واحدی (1/ 0 درصدی) برای دوازدهمین روز متوالی، طولانیترین روند صعودی شاخص از مرداد را رقم زد. با ممنوعیت واردات زغالسنگ از کره شمالی، چهارمین واردکننده بزرگ زغالسنگ به چین و کاهش ظرفیت تولید چین برای مبارزه با آلودگی هوا، قیمت جهانی زغالسنگ رشد داشت. موضوعی که در کنار رشد تقاضای چین، قیمت فولاد و سنگ آهن را با خود همراه کرد، مس نیز با تداوم اختلالات عرضه بالاتر از 6 هزار دلار معامله میشود. رشد زغالسنگ بر بسیاری از صنایع کالایی از جمله محصولات پتروشیمی تاثیرگذار خواهد بود. با وجود این توقف گسترده نمادها و ریسکهای موجود از جمله فشار فروش حقوقیها مانع از رشد قابل توجه شاخص شد. تعدیل مثبت در برخی گروهها از جمله پالایشیها، سیمانیها و پتروشیمیها (تولیدکنندگان متانول) میتواند از شاخص حمایت کند؛ امری که در رشد «پارسان» و «تاپیکو» تا حدی منعکس شد.
بازار ارز
ناتوانی دلار برای رشد
دیروز هر دلار آمریکا با افت اندک یک تومانی به قیمت 3786 تومان معامله شد. به این ترتیب دلار برای نهمین روز در 10 روز اخیر نزولی شد. با اینکه پیشتر شاهد حمایت سطح 3800 تومانی از دلار بودیم. اما رکود تقاضا در کنار تداوم عرضه از سوی صرافی بانکها حمایت سطح مزبور را شکست. به این ترتیب برای چهارمین روز متوالی دلار زیر سطح 3800 تومانی معامله شد. با اینکه در ابتدای معاملات روز گذشته دلار با افزایش تقاضا اندکی رشد داشت، اما ناامیدی معاملهگران از رشد بیشتر دلار با افزایش سمت عرضه از سوی معاملهگران و همچنین تقویت سمت عرضه از سوی صرافی بانکها مانع از تداوم رشد آن شد. همچنان در 20 روز اخیر، شاهد رشد 1/ 2 درصدی ارزش جهانی دلار بودیم. تداوم رشد ارزش جهانی دلار با رشد تقاضای آربیتراژی در کنار رشد تقاضای مسافرتی دلار میتواند تا حدی از دلار حمایت کند.
بازار سکه
مقاومت سکه در برابر ریزش
دیروز هر سکه طرح جدید با افت 3 هزار تومانی مواجه شد. افت اونس طلا در کنار افت اندک نرخ دلار عامل فشار بر قیمت سکه شد. اما همچنان شاهد کم واکنشی سکه به افت بازارهای اثرگذار بودیم. تقویت احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست مارس با افزایش شاخص دلار، در کنار رشد بازارهای سهام بر اونس طلا فشار آورد. با وجود این به نظر میرسد تداوم ریسکهای ترامپ و ریسکهای سیاسی اروپا، سطح 1230 دلاری از اونس طلا حمایت کند. در بازار ارز نیز شاهد تداوم روند نزولی نرخ دلار با تضعیف سمت تقاضا و فشار عرضه از سوی صرافی بانکها هستیم. همچنان اما خوشبینیها به طلا و عدم تمایل افت سکه با چشمانداز بازگشت تقاضای مناسبتی با نزدیک شدن به عید، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بزرگتر و به 90 هزار تومان نزدیک کرد.
بازار طلای جهانی
کمواکنشی طلا به رشد دلار
دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1230 دلار معامله شد. رشد شاخص دلار با تقویت احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا در کنار تقویت ریسکگریزی معاملهگران با رشد بازارهای سهام اروپا، عامل فشار بر اونس طلا شد. اظهارات نمایندگان فدرال رزرو، احتمال افزایش نرخ بهره در نشست مارس را تقویت کرد. با وجود این صورتجلسه نشست اخیر فدرال رزرو میتواند تصویر روشنتری از این امر ارائه دهد. اما روز گذشته رشد شاخص خرید مدیران کارخانهای حوزه اروپا، بیشترین رشد در 6 سال اخیر، رشد بازارهای سهام اروپا را رقم زد. همچنان سیاستهای انبساطی بانک مرکزی اروپا (خرید اوراق قرضه دولتی) تا پایان سال 2017 ادامه دارد. اما توقف سیاستهای انبساطی اروپا میتواند در بلندمدت تقاضای طلا را کاهش دهد. با وجود این در کوتاهمدت ریسکهای ترامپ و ریسکهای سیاسی اروپا از اونس طلا حمایت میکند.
بازار اوراق مسکن
تداوم حبس بازهای «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند93 (تسه9312) با رشد 3/ 2درصدی به قیمت 75 هزار و 627 تومان معامله شدند. از ابتدای بهمن شاهد نوسان «تسه»ها در بازه 72 تا 77 هزار تومانی هستیم. در روزهای ابتدایی اسفند نیز نوسان «تسه»ها در بازه مزبور رقم خورد. در روزهای اخیر رئیس اتحادیه مشاوران املاک از رشد تعداد معاملات مسکن در دی و بهمن خبر داد. امری که در روند رشد 2/ 6درصدی «تسه»ها در بهمن نیز قابل مشاهده است. این عامل در کنار افزایش سنتی تقاضای مسکن با نزدیک شدن به عید نوروز از قیمت اوراق حمایت میکند. اما همچنان پایین بودن قدرت خرید متقاضیان و نرخ سود کنونی وام عامل فشار بر تقاضای مسکن است. با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، در شرایط کنونی نرخ سود واقعی وام در سطح 8/ 21 درصد قرار گرفته است.
بازار نفت
صعود آرام نفت
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 3/ 54 دلار معامله شد. اظهارات محمد بارکیندو از تمایل تولیدکنندگان به تعهد بیشتر به کاهش تولیدات از قیمت نفت حمایت کرد. اما همچنان چشمانداز افزایش تولیدات شیل و رشد شاخص دلار فشار را بر نفت حفظ کرد. در ماه ژانویه تعهد 93 درصدی اعضای اوپک به کاهش تولیدات توافق شده، خوشبینیها به کاهش مازاد عرضه را تا نیمه دوم 2017 تقویت کرد. موسسه سیتی نیز با توجه به توافق کاهش تولیدات و رشد تقاضای آسیا، میانگین 55 دلار را برای قیمت نفت برنت در سه ماه اول 2017 (5 دلار افزایش نسبت به گزارش پیشین) پیشبینی کرد. با وجود این بازگشت تولیدات سایر تولیدکنندگان چشمانداز بلندمدت نفت را مبهم کرده است. افزایش تولیدات شیل، رشد تعداد دکلهای نفتی در 9 ماه اخیر فشار را بر نفت حفظ کرده است.
ارسال نظر