تعطیلی بازارهای آمریکا و شرایط انتظاری برای سیگنالهای افزایش نرخ بهره آمریکا رقم زد
شروع آرام بازارهای جهانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم رشد آرام بورس
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۴۰ واحدی (۰۵/ ۰ درصدی) همراه شد. با وجود بازگشایی ۱۰ نماد، اما همچنان توقف ۹۷ نماد بورسی عامل تداوم کم تحرکی بازار سهام شد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم رشد آرام بورس
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۴۰ واحدی (۰۵/ ۰ درصدی) همراه شد. با وجود بازگشایی ۱۰ نماد، اما همچنان توقف ۹۷ نماد بورسی عامل تداوم کم تحرکی بازار سهام شد. روز گذشته توقف نماد «شتران» با تعدیل مثبت ۸۲ درصدی از سایر نمادهای پالایشی حمایت کرد؛ «شپنا» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. اما «فخوز» با تعدیل منفی ۲ درصدی و فسخ معامله خرید ۵/ ۲۸ درصد از سهام شرکت سنگ آهن مرکزی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت. همچنین «کگل» با رشد انتظارات بیش از واقعیات و تعدیل تنها ۲ درصدی پیشبینی سود سال ۹۶ در کنار «اخابر» نمادهای منفی بر شاخص بودند. روز گذشته «پارسان» نیز با توجه به سهم ۴۰ درصدی پرتفوی از «زاگرس» از نمادهای تاثیرگذار بر رشد شاخص بود؛ تعدیل مثبت ۹ درصدی «زاگرس» با وجود مفروضات محافظهکارانه بودجه رقم خورد.
بازار ارز
افت ادامهدار دلار
هر دلار آمریکا با افت ۳ تومانی برای چهارمین روز متوالی نزولی و به نرخ ۳۷۸۷ تومان معامله شد. در روزهای اخیر پس از شکسته شدن مقاومت سطح ۳۸۰۰ تومانی، روند نزولی نرخ دلار ادامهدار شد. با اینکه پیشتر انتظار میرفت شناسایی کف در سطح ۳۸۰۰ تومانی، با رشد تقاضا افزایش نرخ دلار را رقم بزند. اما همچنان رکود تقاضا، حمایت سطح مزبور را شکست. اما شرایط احتیاطی نوسانات دلار را نزدیک سطح مزبور رقم زده بود. در حالی که ناامیدی معاملهگران از رشد دلار، روز گذشته دلار را زیر سطح ۳۷۹۰ تومانی قرار داد. همچنان چشمانداز رشد تقاضای مناسبتی با نزدیک شدن به عید نوروز تا حدی از دلار حمایت میکند. اما در ماههای اخیر اظهارات بازارساز و احتمال تشدید عرضه و تقویت مداخله دولت در بازار ارز با تقویت احتیاط میان معاملهگران فشار را بر دلار حفظ کرده است.
بازار سکه
بیواکنشی سکه به عوامل اثرگذار
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۹۲ هزار تومان معامله شد. با وجود افت نرخ دلار، در شرایط نوسان اندک اونس طلا، همچنان چشمانداز بازگشت تقاضای مناسبتی از قیمت سکه حمایت میکند. روز گذشته در بازار طلای جهانی شاهد نوسانات اندک اونس طلا در سطح ۱۱۳۵ دلاری بودیم. با وجود حمایت ریسکهای سیاسی از اونس طلا، اما چشمانداز ۳ بار افزایش نرخ بهره آمریکا (رشد شاخص دلار) فشار را بر طلا حفظ کرده است. در بازار ارز نیز ناامیدی معاملهگران از رشد نرخ دلار، دلار را در کانال ۳۷۰۰ تومانی نزولی کرد. با این وجود انتظار حمایت سطح ۱۲۲۰ دلاری از اونس طلا در کنار چشمانداز بازگشت تقاضای مناسبتی سکه با نزدیک شدن به نوروز، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را روز گذشته بزرگتر کرد.
بازار طلای جهانی
کمنوسانی طلا در تعطیلی بازارهای آمریکا
دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۳۶ دلار معامله شد. روز گذشته در شرایط تعطیلی بازارهای سهام و اوراق قرضه آمریکا، افت اندک شاخص دلار در کنار رشد بازارهای سهام اروپا نوسان اندک اونس طلا را رقم زد. بیشترین رشد پوند در دو هفته، عامل فشار بر شاخص دلار شد. در شرایط کنونی ریسکهای سیاسی اروپا با انتخابات فرانسه، آلمان و هلند در کنار ریسکهای ترامپ عامل حمایت از اونس طلا است. با این وجود چشمانداز تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا با اعلام رئیس فدرال رزرو، فشار را بر طلا حفظ کرده است و احتمال مقاومت سقف ۱۲۴۹ دلاری در مقابل طلا را تقویت کرده است. انتشار صورتجلسه نشست اخیر فدرال رزرو در کنار سخنان نمایندگان فدرال رزرو همچنین آمار مسکن آمریکا میتواند با ارائه تصویر روشنتری از این امر، بر اونس طلا اثرگذار باشد.
بازار اوراق مسکن
نزول «تسه»ها در اسفند
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت ۳/ ۲ درصدی همراه شدند. پس از رشد ۲/ ۶ درصدی قیمت «تسه»ها در بهمن، افت ۲/ ۴ درصدی قیمت اوراق در دو روز ابتدایی اسفند رقم خورد و قیمت اوراق روز گذشته به کمترین سطح در یک ماه اخیر رسید. با وجود نشانههای خروج تدریجی مسکن از رکود، اما همچنان پایین بودن قدرت خرید متقاضیان عامل فشار بر «تسه»ها است. علاوه بر این، از ابتدای مهر، به استثنای بهمن، در هفتههای ابتدایی ماه شاهد تشدید روند نزولی «تسه»ها بودیم؛ اما در ادامه ماه «تسه»ها با رشد همراه شدند. بنابراین تکرار این روند با توجه به افزایش تقاضای مسکن بهصورت سنتی با نزدیک شدن به سال جدید نیز دور از انتظار نیست. در شرایط کنونی نرخ سود واقعی وام، با توجه به رابطه مستقیم میان قیمت و نرخ سود در سطح ۷/ ۲۱ درصد قرار گرفته است.
بازار نفت
رشد با احتیاط نفت
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۶/ ۵۳ دلار معامله شد. خوشبینیها به کاهش مازاد عرضه با تعهد تولیدکنندگان به توافق از نفت حمایت کرد. اما رشد تعداد دکلهای نفتی برای پنجمین هفته متوالی فشار بر نفت را حفظ کرده است. گلدمن ساکس در یادداشتی اعلام کرد در صورت تثبیت تعداد دکلهای نفتی در سطح کنونی، تولیدات شیل در سه ماهه چهارم ۲۰۱۷ با ۴۰۵ هزار بشکه در روز رشد نسبت به سه ماهه چهارم ۲۰۱۶ همراه خواهد شد؛ به این ترتیب رشد ۱۳۰ هزار بشکه در روز تولیدات شیل را به صورت میانگین در سال ۲۰۱۷ پیشبینی کرد. علاوه بر این، رسیدن یک محموله ۶۰۰ هزار بشکهای از آمریکا به چین در ژانویه و انتظار رسیدن دو محموله یک میلیون بشکهای در آوریل نشان میدهد به دلیل کاهش تولیدات اوپک و افزایش تولیدات آمریکا و کانادا، انتقال نفت در این مسیر طولانی ممکن شده است.
ارسال نظر