یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

تداوم حمایت حقوقی‌ها در فضای منفی

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۵ واحدی (۰۲/ ۰ درصدی) در سطح ۷۸‌هزار و ۹۸۴ واحدی ایستاد. روز گذشته مجددا شاهد حمایت حقوقی‌ها از شاخص بودیم. با این وجود فضای منفی بازار، افت ۴/ ۰ درصدی شاخص کل هم وزن (اثرگذاری یکسان نمادها) را رقم زد. دومین روز بازگشایی نماد «خساپا»، مجددا گروه خودرویی را در صدر بازار قرار داد و ۱۷ درصد از کل ارزش معاملات به این گروه اختصاص یافت. همچنان با تداوم اصلاح قیمت، نماد «خساپا» سایر نمادهای خودرویی نیز با افت همراه شدند. همچنان حرکت کم‌نوسان قیمت جهانی کالاها، تشدید نوسانات نرخ دلار زیر سطح ۴ هزار تومانی رشد انتظارات بیش از واقعیت، در کنار جذابیت دارایی‌های کم‌ریسک‌تر عوامل تقویت احتیاط میان معامله‌گران هستند. با توجه به این عوامل به نظر می‌رسد حمایت حقوقی‌ها نیز تلاشی برای حفظ شاخص و بدون حمایت عوامل بنیادین است.

بازار ارز

رفت و برگشت دلار

دیروز هر دلار آمریکا بدون تغییر به نرخ 3930 تومان معامله شد. روز گذشته نیز شاهد تشدید نوسانات نرخ دلار بودیم. در ابتدای معاملات افزایش نرخ درهم تا سطح 1100 تومان، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، عامل حمایت از نرخ دلار شد. موضوعی که با توجه به حجم اندک معاملات با تشدید نوسانات صعودی، افزایش دلار تا سطح 3990 تومانی را رقم زد. اما احتیاط دلار برای عبور از سطح 4 هزار تومانی، همچنین افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها در میانه معاملات نرخ دلار مجددا به روند نزولی بازگشت. کاهش فضای هیجانی، برخورد نرخ درهم به سقف در هفته‌های اخیر و اظهارات بازارساز با افزایش احتمال کنترل بیشتر دولت بر نرخ دلار، تقویت احتیاط معامله‌گران را رقم زده است. اما با عوامل حمایتی شامل افزایش ارزش جهانی دلار، بازگشت دلار به کف‌های پیشین دور از انتظار است.

بازار سکه

فشار دوجانبه بر سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۷ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله شد. افت اونس طلای جهانی در اولین روز معاملاتی سال ۲۰۱۷، در کنار بازگشت نرخ دلار از سقف عامل فشار بر قیمت سکه شد. روز گذشته مطابق روند روزهای اخیر شاهد تشدید نوسانات نرخ دلار بودیم. با وجود حمایت نرخ درهم از دلار، اما تقویت احتیاط میان معامله‌گران و افزایش عرضه توسط صرافی بانک‌ها نرخ دلار را بدون تغییر گذاشت. در بازار طلای جهانی نیز روز گذشته اونس طلا با رشد شاخص دلار و کاهش ریسک‌پذیری معامله‌گران به روند نزولی بازگشت. همچنان با وجود فشار چشم‌انداز رشد شاخص دلار، سطوح تکنیکال می‌توانند از اونس طلا حمایت کنند. ناامیدی معامله‌گران سکه نسبت به بازارهای اثرگذار عامل فشار بر سکه شد اما همچنان قیمت بازاری سکه بسیار بالاتر از ارزش ذاتی (حباب سکه) است.

بازار طلای جهانی

شروع نزولی طلا در اولین روز معاملات

دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1146 دلار معامله شد. رشد شاخص دلار در کنار تقویت ریسک‌پذیری معامله‌گران عامل فشار بر اونس طلا شد. چشم‌انداز تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا در سال 2017، شاخص دلار را مجددا به سقف 14 ساله نزدیک کرد. همچنین روز گذشته آمار اقتصادی مناسب چین (تثبیت شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای چایکسن نزدیک بیشترین سطح از سال 2012) در کنار آمار مناسب اقتصادی انگلیس (شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای در سقف 2 سال ونیم) و آمار اشتغال مناسب آلمان با رشد بازارهای سهام تقاضای محافظه‌کارانه طلا را کاهش داد. به این ترتیب بر خلاف سال 2016، شاهد رشد بازارهای سهام در اولین روز معاملاتی 2017 بودیم. همچنان شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای آمریکا (ISM) در کنار صورت‌جلسه نشست اخیر فدرال رزرو می‌تواند بر اونس طلا اثرگذار باشد.

بازار اوراق مسکن

بازگشت «تسه»ها از کف

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۱/ ۴درصدی به قیمت ۷۳ هزار و ۴۵۴ تومان معامله شدند. روز گذشته افزایش تقاضا، قیمت «تسه»ها را از کف یک ساله بازگرداند. در ماه دی مشابه ماه‌های اخیر در نیمه اول ماه حرکت نزولی اوراق تشدید شد. اما در ادامه شناسایی کف و افزایش تقاضا اوراق را از سطح مزبور باز‌گرداند. با این وجود کاهش شتاب رشد تقاضای مسکن، کف قیمتی «تسه»ها را در ماه‌های اخیر کاهش داده است؛ به این ترتیب با وجود حمایت کف ۷۲ هزار تومانی در آذر، اما در روزهای اخیر کف مزبور شکسته شد و قیمت اوراق به کف ۷۰ هزار تومانی رسید. در شرایط کنونی با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی اوراق به ۷/ ۲۱ درصد رسیده است. همچنان پایین بودن قدرت خرید متقاضیان عامل فشار بر تقاضای اوراق است.

بازار نفت

حرکت نفت در سقف ۱۸ ماهه

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 9/ 54 دلار معامله ‌شد. خوش‌بینی‌ها به بازگشت تدریجی سمت عرضه و تقاضای نفت به تعادل با کاهش تولیدات اوپک و غیراوپک، در کنار سیگنال‌های اقتصادی مناسب قیمت نفت را به بالاترین سطح در 8 ماه اخیر (24/ 55 دلار) رساند. کاهش تولیدات کویت به میزان 130 هزار بشکه در روز در کنار کاهش تولیدات عمان به میزان 45 هزار بشکه در روز، خوش‌بینی‌ها به تعهد اعضای اوپک به توافق را تقویت کرده است. با این وجود بازگشت تولیدات لیبی و رسیدن به 658 هزار بشکه در روز ( از 600 هزار بشکه در روز در دسامبر)، در کنار چشم‌انداز بازگشت تولیدات شیل با توجه به تداوم رشد تعداد دکل‌های نفتی آمریکا برای نهمین هفته متوالی، رسیدن به بالاترین سطح در یک سال اخیر و رشد شاخص دلار می‌تواند بر قیمت نفت فشار آورد.