انتظارها برای نشست کشورهای غیراوپک و نشست دسامبر فدرالرزرو رقم زد
هفته حساس در بازارهای جهانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
چهارمین هفته صعود بورس
شاخص کل بورس با رشد هفتگی ۷/ ۱ درصدی با ثبت بیشترین رشد از مرداد، برای چهارمین هفته متوالی صعودی شد. نوسان نرخ دلار نزدیک سطح روانی ۴۰۰۰ تومان با تقویت خوشبینیها به سودآوری شرکتهای صادراتمحور، همچنین رشد قیمت جهانی فلزی-معدنیها با خوشبینی به رشد تقاضای چین و آمریکا، در کنار افزایش سفتهبازی عامل حمایت از صنایع فلزی-معدنی شد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
چهارمین هفته صعود بورس
شاخص کل بورس با رشد هفتگی ۷/ ۱ درصدی با ثبت بیشترین رشد از مرداد، برای چهارمین هفته متوالی صعودی شد. نوسان نرخ دلار نزدیک سطح روانی ۴۰۰۰ تومان با تقویت خوشبینیها به سودآوری شرکتهای صادراتمحور، همچنین رشد قیمت جهانی فلزی-معدنیها با خوشبینی به رشد تقاضای چین و آمریکا، در کنار افزایش سفتهبازی عامل حمایت از صنایع فلزی-معدنی شد. همچنان ابهام در پایداری رشد قیمت جهانی کالاها و شناسایی سود میان معاملهگرانی که از ابتدای پاییز وارد این نمادها شدند، سمت عرضه این نمادها را تقویت کرد. با وجود اینکه تعدیل نگرانیها از ابهامات در مورد ریسکهای سیاسی بهخصوص در مورد برجام، افزایش حجم و ارزش معاملات (رشد ۵۰ درصدی حجم و ارزش معاملات روز چهارشنبه نسبت به نیمه اول آذر) را در هفته گذشته رقم زد اما صنایعی که پیشتر با این عامل رشد داشتند، همچنان با فشار فروش همراه شدند.
بازار ارز
تداوم روند صعودی دلار
هر دلار آمریکا با رشد هفتگی ۵/ ۲ درصدی با ثبت هفتمین هفته صعودی متوالی به نرخ ۳۹۱۰ تومان معامله شد. افزایش ارزش جهانی دلار، با افزایش تقاضای آربیتراژی عامل حمایت از دلار است. در دو روز اخیر با افت ارزش یورو، رشد ۲/ ۱ درصدی ارزش جهانی دلار رقم خورد. موضوعی که رشد نرخ درهم تا سطح ۱۰۷۸ تومانی را رقم زد و با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم از نرخ دلار حمایت کرد. روز پنجشنبه افزایش حجم عرضه ارز توسط صرافی بانکها در ابتدای معاملات عامل فشار بر دلار شد اما در ادامه افزایش تقاضا، نرخ دلار را پس از دو روز به بالاتر از سطح ۳۹۰۰ تومانی رساند. همچنان عوامل بنیادی از جمله افزایش تقاضا با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، از دلار حمایت میکند. اما چشمانداز افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها میتواند شرایط احتیاطی را تقویت کند.
بازار سکه
رشد سکه با دلار
هر سکه طرح جدید با رشد ۵/ ۲ درصدی برای دومین هفته متوالی صعودی شد. تقویت احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست هفته جاری فدرالرزرو و افت یورو (با چشمانداز تشدید سیاستهای انبساطی اروپا) شاخص دلار را در سقف ۱۴ساله رساند و روز جمعه اونس طلا به کف ۱۰ماهه (۱۱۶۳ دلار) نزدیک شد. اما روز پنجشنبه افزایش اونس طلا تا نزدیک ۱۱۸۰ دلار در شرایط انتظاری همچنین رشد نرخ دلار، افزایش ۲ هزار تومانی قیمت سکه را رقم زد. در بازار ارز نیز با وجود حمایت عوامل بنیادین اما چشمانداز افزایش عرضه توسط صرافی بانکها، دلار را نزدیک سطح ۳۹۰۰ تومانی حفظ کرده است. تمایل معاملهگران به کاهش نوسانات سکه و خوشبینی به بازگشت تقاضای مناسبتی سکه، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بالاتر از ۵۰ هزار تومان حفظ کرده است.
بازار طلای جهانی
سیگنالهای بانکهای مرکزی به طلا
دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۱۶۵ دلار معامله شد. رشد شاخص دلار با افت یورو اونس طلا را مجددا به کمترین سطح در ۱۰ ماه اخیر (۱۱۶۳ دلار) نزدیک کرد. روز پنجشنبه سیگنالهای دوگانه از نشست بانک مرکزی اتحادیه اروپا نوسانات یورو، در نتیجه شاخص دلار را تشدید کرد. ابتدا کاهش میزان سیاستهای انبساطی (۶۴ میلیارد یورو از ۸۰ میلیارد یورو در ماه) از یورو حمایت کرد، اما در ادامه چشمانداز طولانیتر شدن زمان اجرای سیاستهای انبساطی تا پایان ۲۰۱۷ (سیگنالی برای پوشش ریسکهای سیاسی) بیشتر از پیشبینی کارشناسان، یورو را با بیشترین افت روزانه از زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، (۲۳ ژوئن) همراه و از شاخص دلار حمایت کرد. همچنان احتمال نزدیک ۱۰۰ درصدی افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست هفته جاری فدرالرزرو و کاهش ریسکپذیری معاملهگران (با رشد بازارهای سهام) فشار بر طلا را حفظ کرده است.
بازار اوراق مسکن
حمایت سطح 72 هزار تومانی از اوراق
اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۳ با رشد ۲ درصدی برای دومین هفته متوالی صعودی و به قیمت ۷۵ هزار و ۷۹ تومان معامله شدند. فشار کاهش تقاضا، از ابتدای آذر روند نزولی قیمت اوراق را شدت بخشید و قیمت «تسه»ها را به کمترین سطح در ۱۱ ماه اخیر رساند. پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، مانع اصلی رشد تقاضا است. با این وجود در ۸ ماه ابتدایی سال، شاهد رشد ۳/ ۱۰ درصدی تعداد معاملات و رشد ۴/ ۴ درصدی قیمت مسکن نسبت به دوره مشابه سال گذشته هستیم. موضوعی که چشمانداز قرار داشتن بازار مسکن در فاز پیشرونق را تقویت کرده است؛ بنابراین این عامل حمایت سطح ۷۲ هزار تومانی از اوراق را در شرایط کنونی تقویت کرده است. به این ترتیب شاهد بازگشت اوراق، از کف ۱۱-ماهه بودیم و در دو هفته اخیر رشد ۱/ ۴ درصدی اوراق از سطح مزبور رقم خورد.
بازار نفت
انتظار نفت برای نشست غیراوپک
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۲/ ۵۱ دلار معامله شد. روز گذشته شاهد شرایط انتظاری با نزدیک شدن به نشست امروز اعضای اوپک و غیراوپک برای کاهش تولیدات بودیم. پیشتر گزارش EIA از کاهش حجم ذخایر نفت تجاری آمریکا در هفته اخیر (۸/ ۲ میلیون بشکه) از قیمت نفت حمایت کرد. پس از توافق اوپک برای کاهش سقف تولیدات، روسیه نیز آمادگی خود برای کاهش ۳۰۰ هزار بشکه در روز را اعلام کرد. قزاقستان نیز برنامه پیشنهادی برای کاهش تولیدات دارد. با این وجود تنها ۵ کشور از ۱۴ کشور، - آذربایجان، قزاقستان، عمان، روسیه و مکزیک- بهصورت رسمی دعوت به این نشست را پذیرفتهاند. یکی از مقامات روسیه نیز کاهش تولیدات این کشور را مشروط به عمل اوپک به تعهد خود دانست؛ بنابراین برخی تردیدها به برگزاری نشست و کمرنگ شدن احتمال توافق غیراوپک برای کاهش تولیدات را شاهد هستیم.
ارسال نظر