پس از ۶ روز تلاطم هیجانی، روز گذشته روند قیمتها تغییر کرد
اصلاح پرتفو در بازارهای جهانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم همگامی بورس با سیگنال جهانی
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۰۵ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) همراه شد. پس از رشد قابل توجه قیمت جهانی کالاهای پایه (فلزات و معدنیها) با خوشبینی به چشمانداز افزایش تقاضای جهانی، شناسایی سود معاملهگران قیمتهای جهانی را از سطح مزبور بازگرداند.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم همگامی بورس با سیگنال جهانی
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۰۵ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) همراه شد. پس از رشد قابل توجه قیمت جهانی کالاهای پایه (فلزات و معدنیها) با خوشبینی به چشمانداز افزایش تقاضای جهانی، شناسایی سود معاملهگران قیمتهای جهانی را از سطح مزبور بازگرداند. (از جمله افت ۶/ ۳ درصدی مس پس از رشد ۱۱ درصدی هفته گذشته). بنابراین روز گذشته نمادهای «فملی»، «کچاد»، «فولاد» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. با این وجود، نماد «تاپیکو» پس از بازگشایی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. رشد قیمت اوره در سطح جهانی (با افزایش قیمت ذغالسنگ، ماده اولیه تولید اوره در چین، اولین تولیدکننده اوره) برخی نمادهای پتروشیمی را با رشد همراه کرد. همچنین افت قابل توجه ۱۱ درصدی نماد «وسینا» با وجود وضعیت نسبتا مناسب این بانک، سیگنالی از نگرانی معاملهگران از وضعیت نمادهای بانکی متوقف است.
بازار ارز
نوسان آرام دلار در سقف
دیروز هر دلار آمریکا با افت اندک 2 تومانی به نرخ 3675 تومان معامله شد. با وجود افت اندک ارزش جهانی دلار از سقف 2016، اما همچنان روز گذشته رشد نرخ درهم تداوم یافت. امری که با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، از نرخ دلار حمایت کرد. هفته گذشته ارزش جهانی دلار با رشد 2/ 3 درصدی، بیشترین رشد از ژانویه 2009 همراه شد. موضوعی که با افزایش تقاضای آربیتراژی از نرخ دلار حمایت کرد. در روزهای اخیر این عامل در کنار افزایش تقاضای ارز مسافرتی با نزدیک شدن به اربعین نرخ دلار را به بالاترین سطح از دی 94 رساند. اما افزایش عرضه از طرف صرافی بانکها عامل فشار بر نرخ دلار شد. با وجود حمایت عوامل بنیادین، اما چشمانداز افزایش عرضه توسط صرافی بانکها، روند صعودی نرخ دلار را در بازار داخلی با شتاب کمتری همراه کرده است.
بازار سکه
تداوم مقاومت سکه در برابر ریزش
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۲ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۰۸ هزار تومان معامله شد. افت اندک نرخ دلار، در شرایط نوسان اندک اونس طلای جهانی عامل فشار بر قیمت سکه شد. روز گذشته، با وجود رشد اندک اونس طلا اما همچنان چشمانداز افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر، نوسانات اونس طلا را نزدیک کف ۵ماهه حفظ کرد. در هفته اخیر با وجود ریزش نزدیک به ۸۰ دلاری اونس طلا، اما تمایل معاملهگران سکه به کاهش نوسانات، مانع از همگامی سکه با اونس طلا شد. در بازار ارز نیز دیروز با افزایش عرضه صرافی بانکها، پس از ۸ روز، روند صعودی نرخ دلار متوقف شد. بنابراین حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه که پیشتر نزدیک به ۵۰ هزار تومان رسیده بود، روز گذشته اندکی تخلیه شد اما همچنان در سطح بالایی قرار دارد.
بازار طلای جهانی
نوسانات اندک طلا نزدیک کف
دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1225 دلار معامله شد. روز گذشته با وجود حمایت اندک افت شاخص دلار از طلا اما رشد بازارهای سهام و تداوم چشمانداز رشد شاخص دلار، نوسانات اونس طلا را نزدیک کف 5ماهه حفظ کرد. پس از رشد 2/ 3 درصدی شاخص دلار در 6 روز متوالی (بیشترین رشد از ژانویه 2009) و رسیدن به بیشترین سطح از 3 دسامبر 2015، روز گذشته شناسایی سود افت شاخص دلار را رقم زد. اما افت پوند برای دومین روز متوالی (با تقویت چشمانداز سیاستهای انبساطی) مانع از افت شدید شاخص دلار شد. رشد بازارهای سهام اقتصادهای نوظهور نیز فشار بر طلا را حفظ کرد. احتمال افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر، 92 درصد است که این عامل، چشمانداز کاهشی اونس طلا را تقویت کرده است. همچنان سخنرانی جنت یلن و آمارهای اقتصادی آمریکا در هفته جاری بر اونس طلا اثرگذار است.
بازار اوراق مسکن
تعادل نسبی اوراق
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت ۷/ ۰درصدی همراه شدند. همچنان شرایط تعادلی در «تسه»ها مانع از نوسان شدید قیمت اوراق است. بنابراین حرکت «تسه»ها نزدیک میانگین آبان، ۷۸هزار و ۶۱۸ تومانی را شاهد هستیم. از سویی چشمانداز خروج تدریجی تقاضا، عامل حمایت از تقاضا است. رشد ۱۱ درصدی تعداد معاملات و ۲/ ۳درصدی قیمت در ۷ ماه ابتدایی سال بر چشمانداز خروج سمت تقاضا از رکود تاکید دارد. با این وجود با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی وام نیز در ۲ هفته اخیر در سطح ۲۲ درصد تثبیت شده است. همچنان بالا بودن نرخ سود وام، عامل فشار بر «تسه»ها است. با وجود اقدامات در زمینه رونق سمت تقاضا از جمله افزایش سقف وام در ماههای اخیر و کاهش نرخ سود وام رقیب (صندوق سپرده بانک مسکن)، همچنان خروج سمت عرضه از رکود زمانبرتر به نظر میرسد.
بازار نفت
بازگشت آرام نفت از کف
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 7/ 44 دلار معامله میشد. افت شاخص دلار از سقف 13 ماهه در کنار چشمانداز کاهش تولیدات آمریکا، نفت را پس از 3 روز افت متوالی، با رشد همراه کرد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) کاهش تولیدات نفت آمریکا را در ماه دسامبر و رسیدن به کمترین سطح از آوریل 2014 پیشبینی کرد. علاوه بر این کامرزبانک در یادداشتی، تلاشهای دیپلماتیک قطر، ونزوئلا و الجزیره را در جهت حصول توافق در نشست 30 نوامبر اوپک، عامل دیگر حمایت از قیمت نفت دانست. به این ترتیب روز گذشته قیمت نفت برنت مجددا به بالاتر از سطح 45 دلار بازگشت. اما همچنان چشمانداز رشد تولیدات اوپک و غیر اوپک شامل روسیه، قزاقستان، برزیل، کانادا و دورنمای حمایت سیاستهای اقتصادی ترامپ از افزایش تولیدات شیل، نگرانیها از تداوم مازاد عرضه عامل فشار بر نفت است.
ارسال نظر