شاخص دلار بر بازارهای کالایی فشار آورد
کفشکنی در بازار طلا
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم فضای اصلاح بازار
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۰ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) همراه شد. با وجود تداوم فضای اصلاح بازار، اما همچنان فضای هیجانی در گروه خودرویی با اختصاص ۵۸ درصد از کل ارزش معاملات، در کنار حرکت معاملهگران در نمادهای کوچکتر عامل حمایت از شاخص بود.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم فضای اصلاح بازار
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۰ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) همراه شد. با وجود تداوم فضای اصلاح بازار، اما همچنان فضای هیجانی در گروه خودرویی با اختصاص ۵۸ درصد از کل ارزش معاملات، در کنار حرکت معاملهگران در نمادهای کوچکتر عامل حمایت از شاخص بود. به این ترتیب روز گذشته نمادهای «خودرو» و «خساپا» در کنار حمایت حقوقیها از نماد «فارس» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. با اینکه در ابتدای معاملات همچنان صفهای خرید در نمادهای خودرویی را شاهد بودیم؛ اما در ادامه افزایش عرضه، آخرین قیمت معامله برخی از نمادها از جمله «خساپا» و «خپارس» را پایینتر از قیمت روز گذشته قرار داد. امری که به عدم پایداری رشد این گروه اشاره دارد. همچنین روز گذشته فرمول نرخ خوراک اتان به پتروشیمیها ابلاغ شد، موضوعی که میتواند به شفاف شدن سودآوری شرکتهای این گروه کمک کند.
بازار ارز
نوسان دلار نزدیک سقف
دیروز هر دلار آمریکا با افت اندک 2 تومانی به نرخ 3586 تومان معامله شد. روز گذشته رشد نرخ درهم، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، افزایش نرخ دلار رقم خورد. همچنین حرکت معاملهگران سکه به بازار ارز برای حمایت از سکه با توجه به افت اونس طلای جهانی، روند صعودی نرخ دلار در ابتدای معاملات روز گذشته را رقم زد. اما در ادامه افزایش حجم عرضه از سوی صرافی بانکها در کنار افزایش عرضه از سوی معاملهگران با شناسایی سود عوامل فشار بر دلار بودند. با وجود این، همچنان نرخ دلار روز گذشته برای پنجمین روز معاملاتی متوالی بالاتر از سطح 3580 تومان معامله شد. افت اونس طلا به زیر سطح روانی 1300 دلاری در ساعات پایانی معاملات بازارهای داخلی، میتواند تقاضای دلار را افزایش دهد. اما در روند صعودی سطح 3600 تومانی میتواند سقف مستحکمی برای دلار باشد.
بازار سکه
فشار اونس طلا بر سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۹ هزار تومانی همراه شد. روز گذشته در ابتدای معاملات روند نزولی اونس طلا با رشد شاخص دلار و رشد بازارهای سهام تداوم یافت. با وجود این تا حدود ساعت ۱۶، نوسانات طلا نزدیک سطح ۱۳۱۰ تا ۱۳۰۵ دلاری بود. اما پیشتر کارشناسان کف ۱۳۰۵ دلاری را سطح حمایتی تکنیکال برای اونس طلا میدانستند. بنابراین شکستن حمایت سطح مزبور در میانه معاملات، با تشدید روند نزولی اونس طلای جهانی را نزدیک سطح ۱۲۹۰ دلاری رساند. به این ترتیب اونس طلا به کمترین سطح در سه ماه و نیم اخیر رسید. در بازار ارز نیز روز گذشته دلار نوسان اندکی در سطح ۳۵۸۰ تومانی داشت. معاملهگران برای حمایت از سکه تقاضای دلار را افزایش دادند. اما همچنان با توجه به عبور طلا از سطح روانی ۱۳۰۰ دلاری نزدیک پایان معاملات، افت بیشتر سکه امروز محتمل است.
بازار طلای جهانی
افت طلا از مرز ۱۳۰۰ دلار
دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1294 دلار معامله شد. رشد شاخص دلار در کنار کاهش تقاضای محافظهکارانه طلا با رشد بازارهای سهام عوامل فشار بر اونس طلا بودند. بنابر این شکستن سطح تکنیکال 1305 دلاری اونس طلا را به کمترین سطح در 3 ماه و نیم اخیر رساند. آمار شاخص خرید مدیران کارخانهای (ISM) بیشتر از پیشبینیها و اظهارات نماینده فدرال رزرو بر لزوم افزایش نرخ بهره بسیار بیشتر از هدف کنونی فدرال رزرو (حداقل به میزان 5/ 1 واحد درصد) عامل حمایت از شاخص دلار شد. همچنین دولت ترزا می اعلام کرد حمایت از بخش مالی انگلیس، اولویت اول در فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نخواهد بود. بنابراین پوند به کمترین سطح در 31 سال اخیر رسید. همچنان انتظار میرود ریسکهای سیاسی و اقتصادی مانع از افت شدید اونس طلا شود.
بازار اوراق مسکن
مقاومت «تسه»ها در برابر افت شدید
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۸/ ۰ درصدی همراه شدند. پس از رسیدن قیمت اوراق به سطح ۸۳ هزار تومانی (کمترین سطح از خرداد) روز گذشته رشد «تسه»ها برای سومین روز متوالی رقم خورد. با وجود کاهش تقاضای فصلی، اما چشمانداز خروج تدریجی مسکن از رکود با توجه به رشد تعداد معاملات مسکن و رشد تدریجی قیمت مسکن از ابتدای سال عامل حمایت از اوراق است. به این ترتیب با وجود افت ۷ درصدی میانگین قیمت اوراق در مهر نسبت به میانگین سه ماه تابستان، اما همچنان شاهد حرکت ملایم «تسه»ها در مسیر نزولی هستیم. در شرایط کنونی نرخ سود وام اوراق نیز با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود در سطح ۵/ ۲۲ درصد است که این عامل نیز با توجه به کمتر بودن نرخ سود وام رقیب (صندوقهای سپرده بانک مسکن) عامل فشار بر «تسه»ها است.
بازار نفت
توقف صعود نفت
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 4/ 48 دلار معامله شد. روز گذشته رشد شاخص دلار با آمار مناسب اقتصادی آمریکا در کنار چشمانداز رشد صادرات ایران و لیبی عوامل فشار بر قیمت نفت بودند. به این ترتیب روز گذشته روند صعودی قیمت نفت پس از رشد 3/ 9 درصدی در 4 روز معاملاتی اخیر متوقف شد. پیشتر خوشبینیها با توافق اولیه اعضای اوپک برای کاهش تولیدات تا سقف 5/ 32 تا 33 میلیون بشکه در روز عامل حمایت از قیمت نفت شده بود. اما تمایل ایران به رشد تولیدات تا 2/ 4 میلیون بشکه در روز و برنامه لیبی و نیجریه برای افزایش تولیدات نیز عواملی هستند که حفظ سقف مزبور را میتوانند با چالش مواجه کنند. آمار ذخایر آمریکا میتواند بر بازار نفت اثرگذار باشد، طبق نظرسنجی خبرگزاری رویترز کارشناسان رشد 7/ 2 میلیون بشکهای را پیشبینی کردند.
ارسال نظر