تدریجی شدن روند افزایش نرخ بهره آمریکا، با فشار بر شاخص دلار از اونس طلا و نفت حمایت کرد
سیگنال فدرال رزرو به بازارها
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
شیب صفر هفتگی بورس
شاخص کل بورس در هفته گذشته بدون تغییر (افت ۰۱/ ۰ درصدی) به پایان رسید. با اتمام شهریور فشار تسویه خریدهای اعتباری از سوی کارگزاران از بازار برداشته شد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
شیب صفر هفتگی بورس
شاخص کل بورس در هفته گذشته بدون تغییر (افت ۰۱/ ۰ درصدی) به پایان رسید. با اتمام شهریور فشار تسویه خریدهای اعتباری از سوی کارگزاران از بازار برداشته شد. با وجود این همچنان نبود محرک جدی باعث تداوم فضای رکودی بازار است. در ماههای اخیر اخبار مثبت در کنار ارزندگی قیمت سهام عامل حمایت از بازار سهام بود. اما در شرایط کنونی نسبت قیمت به درآمد (P/ E) بازار بیش از ۷ و بالاتر از میانگین تاریخی ۶ واحدی قرار گرفته است. بنابراین این عامل نیز بر کم شدن پتانسیل رشد بازار تاکید دارد. با وجود این همچنان روز چهارشنبه با حمایت حقوقیها از «فارس»، «جم»، «ومعادن» و «شیران» این نمادها بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند. اما همچنان افت ۴۲ درصدی حجم و ۴۸ درصدی ارزش معاملات روز چهارشنبه نسبت به میانگین دو ماه ابتدایی تابستان تداوم فضای رکودی را نشان میدهد.
بازار ارز
نوسان دلار نزدیک سقف
هر دلار آمریکا با رشد هفتگی ۳/ ۰ درصدی به نرخ ۳۵۶۵ تومان معامله شد. افزایش نرخ درهم، با توجه به نرخ ثابت برابری دلار و درهم، در کنار افزایش تقاضای مسافرتی با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان روز دوشنبه نرخ دلار را در بالاترین سطح در ۳ هفته اخیر (بالاترین از بهمن ۹۴) قرار داد. روز پنجشنبه شاهد تداوم نرخ دلار بالاتر از سطح ۳۵۵۰ تومانی برای هفتمین روز معاملاتی بودیم. مقاومت دلار در برابر افت در روزهای اخیر برخلاف انتظارات، با افزایش معاملات غیررسمی نیز عامل دیگر حمایت از دلار شد. اما کاهش تقاضای مسافرتی، در کنار احتمال افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها، کاهش تقاضای آربیتراژی (با افت ارزش دلار در سطح بینالمللی) و کاهش تقاضای دلار توسط معاملهگران سکه با توجه به رشد اونس طلا (رابطه الاکلنگی ارز و سکه) میتواند بر دلار فشار آورد.
بازار سکه
تغییر جهت حباب سکه
هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۲/ ۰ درصدی همراه شد. روز پنجشنبه رشد اونس طلای جهانی در شرایط نوسان اندک نرخ دلار، قیمت سکه را با رشد ۴ هزار تومانی همراه کرد. با وجود شرایط انتظاری برای نشست فدرال رزرو، نتیجه نشست و عدم افزایش نرخ بهره، اونس طلا را از ساعات پایانی روز چهارشنبه با رشد همراه کرد. به این ترتیب اونس طلا روز پنجشنبه به ۱۳۴۲ دلار (بیشترین سطح در ۳ هفته) رسید. اما در ادامه شناسایی سود و توقف روند کاهشی شاخص دلار نوسانات اونس طلا را زیر ۱۳۴۰ دلار حفظ کرد. در بازار داخلی نیز در دو هفته اخیر شاهد حمایت تقاضای مناسبتی (عید قربان و غدیر) از سکه بودیم. اما با کاهش این تقاضا، روز پنجشنبه شاهد کمواکنشی سکه به رشد اونس طلا بودیم. موضوعی که پس از دو هفته حباب منفی(کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) را رقم زد.
بازار طلای جهانی
رشد طلا با سیگنال فدرال رزرو
دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۳۸ دلار معامله شد. عدم افزایش نرخ بهره در نشست فدرال رزرو و اظهارات جنت یلن روند کاهشی شاخص دلار را به همراه داشت. این عامل اونس طلای جهانی را روز پنجشنبه به بیشترین سطح در ۳ هفته اخیر (۵/ ۱۳۴۲ دلار) رساند. رئیس فدرال رزرو اعلام کرد چشمانداز مناسب اقتصادی و افزایش تدریجی اشتغال و درآمد خانوارها، چشمانداز افزایش نرخ بهره را تقویت کرده است. با این وجود دور بودن نرخ تورم از هدف (۲ درصدی) فدرال رزرو این روند را تدریجی کرده است. احتمال یک بار افزایش نرخ بهره در سال جاری و دو بار در سال ۲۰۱۷ (که پیشتر ۳ بار بود) پررنگ شده است. روز جمعه افت پوند (با نزدیک شدن شروع مذاکرات برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) با توقف روند نزولی شاخص دلار، نوسانات اندک اونس طلا را رقم زد.
بازار اوراق مسکن
حرکت کمنوسان «تسه»ها
اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت هفتگی ۵/ ۰ درصدی همراه شدند. در هفتههای اخیر تقابل عرضه و تقاضا نوسان اوراق را نزدیک سطح ۹۰ هزار تومانی رقم زده است. به این ترتیب در شهریور میانگین قیمت اوراق در سطح ۸۹ هزار و ۹۹۶ تومان قرار گرفته است. از سویی تقویت سمت عرضه با تمدید مهلت اعتبار اوراق و کاهش نرخ سود وام رقیب (صندوقهای سپرده بانک مسکن) عامل فشار بر قیمت اوراق بود. همچنان نرخ بالای سود اوراق (۷/ ۲۲ درصد) نیز عامل تقویت احتیاط میان معاملهگران است. اما چشمانداز خروج تدریجی مسکن از رکود و قرار داشتن بازار مسکن در فاز پیشرونق از ابتدای سال جاری عامل تقویت تقاضای «تسه»ها است. بنابراین در هفتههای اخیر نوسانات «تسه»ها در جهت نزولی نیز محدود شده است. به این ترتیب «تسه»ها با رسیدن به سطح ۸۷ هزار تومانی با رشد همراه شدند.
بازار نفت
عبور نفت از 45 دلار
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۲/ ۴۶ دلار معامله شد. افت شاخص دلار (با چشمانداز تدریجی شدن روند افزایش نرخ بهره آمریکا)، افت ذخایر تجاری آمریکا و تقویت خوشبینیها به احتمال توافق میان صادرکنندگان بزرگ نفتی از جمله عوامل حمایت از قیمت نفت هستند. گزارش اداره اطلاعات آمریکا (EIA) از کاهش قابل توجه ذخایر تجاری (۲/ ۶ میلیون بشکه) برای سومین هفته متوالی و کاهش موجودی بنزین (۲/ ۳ میلیون بشکه) روز پنجشنبه از قیمت نفت حمایت کردند. همچنین در روزهای اخیر عربستان و ایران در وین ملاقات داشتند. عربستان اعلام کرد در صورتی که ایران برای حفظ سطح تولیدات کنونی همکاری کند، این کشور نیز اقدام به کاهش سطح تولیدات خواهد کرد. کارشناسان معتقدند اختلافات ایران و عربستان مانع رسیدن به توافق در نشست آوریل بودند. نشست سپتامبر صادرکنندگان بزرگ نفتی مرکز توجه معاملهگران است.
ارسال نظر