دلار ۳۵۰۰ تومان و سکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را واگذار کرد
بازگشت ارز و سکه زیر سقفهای روانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم روند کمنوسان شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۹۹ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) همراه شد. تقابل عوامل حرکت کمنوسان قیمت سهام را رقم زده است. در شرایط کنونی با توجه به اصلاح قابل توجه قیمت برخی سهام در ماههای اخیر و عوامل خوشبینی (از جمله کاهش نرخ سود بانکی) تمایل به خرید در معاملهگران پرریسکتر تقویت شده است.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تداوم روند کمنوسان شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۹۹ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) همراه شد. تقابل عوامل حرکت کمنوسان قیمت سهام را رقم زده است. در شرایط کنونی با توجه به اصلاح قابل توجه قیمت برخی سهام در ماههای اخیر و عوامل خوشبینی (از جمله کاهش نرخ سود بانکی) تمایل به خرید در معاملهگران پرریسکتر تقویت شده است. همچنین با توجه به وجود برخی ابهامات در بازار، تمایل به فروش نیز همچنان بالا است. بنابراین با حرکت قیمتها در جهت صعودی، تقویت فشار فروش (مازاد عرضه)، سریعا تقاضا را جبران میکند. عاملی که نوسانات در مسیر مثبت را محدود میکند. در جهت نزولی نیز، با توجه به قرار گرفتن قیمتها نزدیک به کف، احتیاط معاملهگران برای فروش بیشتر میشود (با انتظار برای رشد بیشتر قیمتها) این عامل در کنار تقویت تقاضا، نوسانات در مسیر منفی را محدود میکند. بنابراین، بدون وجود محرک جدی، تداوم روند کمنوسان بازار محتمل است.
بازار ارز
بازگشت دلار به زیر 3500 تومان
دیروز هر دلار آمریکا با افت ۲۸ تومانی به نرخ ۳۴۹۵ تومان معامله شد. پس از چهار روز متوالی، روز گذشته دلار پایین تر از سطح ۳۵۰۰ تومانی قرار گرفت. افزایش عرضه توسط صرافی بانکها، طبق انتظارات یکی از عوامل فشار بر نرخ دلار بود. این عامل از بهمن گذشته، مقاومت سطح ۳۵۰۰ تومانی دلار را تقویت کرده است. علاوه بر این، تعطیلی بازارهای کشورهای همسایه به دلیل عید فطر با کاهش تقاضای آربیتراژی عامل دیگر فشار بر ارز بود. همچنین کاهش نرخ حواله درهم، با توجه به برابری دلار و درهم، فشار بر دلار را تشدید کرد. به این ترتیب در میانه معاملات روز گذشته نرخ دلار تا سطح ۳۴۸۸ تومان نیز نزول کرد. همچنان حمایت عوامل بنیادین با پایان ماه رمضان و رشد ارزش دلار در سطح بینالمللی میتواند کف بالاتری برای دلار رقم بزند.
بازار سکه
کمواکنشی سکه به افت دلار
دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۴ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۹۸ هزار تومان معامله شد. افت نرخ دلار در شرایط تعطیلی بازار اونس طلای جهانی قیمت سکه را با خود همراه کرد. با این وجود نزدیک شدن به عید فطر عامل حمایت از سکه است. همچنین در بازارهای جهانی نیز انتظار میرود تداوم ریسک گریزی معاملهگران با ریسکهای موجود (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و نزدیک شدن به انتخابات آمریکا) اونس را بالاتر از سطح ۱۳۰۰ دلاری حفظ کند. با وجود رسیدن نرخ دلار به زیر سطح ۳۵۰۰ تومانی، اما انتظار حمایت کف بالاتری در بازار ارز خوشبینیها به سکه را نیز تقویت کرده است. بنابراین روز گذشته شاهد کمواکنشی سکه به افت ۲۸ تومانی نرخ دلار بودیم. امری که حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی)سکه را تا حدی تخلیه کرد.
بازار طلای جهانی
نگاه اونس به سیگنالهای آمریکا
هر اونس طلای جهانی با رشد هفتگی ۲ درصدی همراه شد. رشد تقاضای محافظهکارانه با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، اونس را برای پنجمین هفته متوالی با رشد همراه کرد. با وجود اینکه چشمانداز تشدید سیاستهای انبساطی بانکهای مرکزی باعث بازگشت آرامش به بازارها شد و تا حدودی حرکت معاملهگران به سمت داراییهای پرریسک تر را رقم زد. اما همچنان نگرانیها نسبت به اثرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اونس را بالای سطح ۱۳۰۰ دلاری حفظ کرده است. همچنین احتمال به تعویق افتادن افزایش نرخ بهره آمریکا عامل دیگر حمایت از اونس است. اما همچنان صورتجلسه نشست فدرال رزرو، آمار مهم اشتغال این کشور میتواند تصویر روشنتری از این امر ارائه دهد. در نظرسنجی هفتگی کیتکو (از ۱۵ کارشناس) ۷۳ درصد روند صعودی، ۲۰ درصد روند نزولی و ۷ درصد از کارشناسان روند خنثی را برای اونس پیشبینی کردند.
بازار اوراق مسکن
«تسه»ها در مرز 90 هزار تومانی
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۷/ ۰ درصدی همراه شدند. روز گذشته اما اوراق جدیدتر با نزدیک شدن به سطح ۹۰ هزار تومانی با افت قیمتی همراه شدند. افزایش قیمت «تسه»ها افزایش هزینه و نرخ سود وام را به دنبال دارد. در شرایط کنونی نرخ سود واقعی وام در سطح ۶/ ۲۲ درصد است. بنابراین این عامل باعث تشدید احتیاط متقاضیان برای خرید اوراق در قیمتهای کنونی است. علاوه بر اینکه در هفتههای اخیر، نرخ سود اسمی وام صندوقهای سپرده بانک مسکن تا سطح ۱۱ درصد کاهش یافت. این عامل انتظارات معاملهگران را برای کاهش نرخ سود اسمی اوراق تقویت کرده است. امری که مانع از جهش قیمت «تسه»ها است. اما رشد پرشتاب تقاضا در هفتههای اخیر (رشد ۶/ ۷ درصدی در تیر نسبت به سه ماه ابتدایی سال) تردیدهایی برای مقاومت سطح ۹۰ هزار تومانی به وجود آورده است.
بازار نفت
رشد نفت با چشمانداز بلندمدت
هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد هفتگی ۳درصدی همراه شد. با فروکش شدن شوک خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بازگشت معاملهگران به سمت داراییهای پرریسکتر، عامل حمایت از نفت بود. در شرایط کنونی چشمانداز بازگشت نفت به تعادل با رشد تقاضا و کاهش عرضه غیراوپک، در سال جاری تقویت شده است. عاملی که نوسان نفت در بازه ۴۵ تا ۵۰ دلاری را حفظ کرد. اما کاهش اختلالات عرضه (بازگشت تولیدات کانادا از سپتامبر و افزایش تولیدات نیجریه) در کنار نشانههای کند شدن روند کاهشی تولیدات شیل با افزایش تعداد دکلها در ۴هفته از ۵ هفته گذشته، میتواند در کوتاهمدت عامل فشار بر نفت شود. همچنین احتمال کند شدن رشد اقتصادی آسیا با فشار بر تقاضا و چشمانداز رشد شاخص دلار (با احتمال تشدید سیاستهای انبساطی بانک مرکزی اروپا و انگلیس) نیز میتواند بر قیمت نفت فشار آورد.
ارسال نظر