تغییر انتظارات از نتیجه رفراندوم خروج یا ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا رقم زد
زلزله بریتانیایی در بازارهای جهانی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
بیشترین افت بورس از فروردین ۹۴
شاخص کل بورس با افت هفتگی ۶/ ۲ درصدی (بیشترین افت از فروردین ۹۴) همراه شد. تداوم شرایط فرسایشی، گزارشهای مالی نامناسب شرکتها و عدم تطابق انتظارات با واقعیات عوامل فشار بر شاخص است.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
بیشترین افت بورس از فروردین 94
شاخص کل بورس با افت هفتگی ۶/ ۲ درصدی (بیشترین افت از فروردین ۹۴) همراه شد. تداوم شرایط فرسایشی، گزارشهای مالی نامناسب شرکتها و عدم تطابق انتظارات با واقعیات عوامل فشار بر شاخص است. به این ترتیب پس از شکسته شدن حمایت سطح ۷۶ هزار واحدی، سومین کف شکنی شاخص در خرداد در هفته گذشته رقم خورد. از ابتدای دی با اخبار مثبت و حذف ریسک سیستماتیک ناشی از تحریمها شاخص با رشد ۳۰ درصدی در ۳ ماه زمستان همراه شد. اما عدم حمایت عوامل بنیادین، با توجه به خروج تدریجی اقتصاد از رکود و ناامیدی برخی معاملهگران از کسب سودهای کوتاهمدت، همچنین فشار فروش برای تسویه خریدهای اعتباری و جذابیت بازارهای کمریسکتر فشار فروش را تشدید کرده است. بنابراین شاخص از ابتدای سال افت ۹/ ۷ درصدی را ثبت کرد. در شرایط کنونی تقویت چشم انداز کاهش نرخ سود بانکی میتواند از شاخص حمایت کند.
بازار ارز
تداوم نوسان محدود دلار
هر دلار آمریکا با افت هفتگی ۳/ ۰ درصدی برای دومین هفته متوالی نزولی و به نرخ ۳۴۶۰ تومان معامله شد. روز پنج شنبه رشد اونس طلای جهانی را شاهد بودیم. معاملهگران تمایل به کاهش نوسانات سکه دارند. امری که با افزایش عرضه ارز توسط معاملهگران عامل فشار بر دلار شد. قرار گرفتن در ماه رمضان نیز عامل فشار دیگری در بازار ارز است. بنابراین شاهد نوسان محدود دلار در بازه ۳۴۵۰ تا ۳۴۷۰ تومانی هستیم. از سویی عدم افت ارزش ریال متناسب با رشد دلار در سطح جهانی بر حمایت عوامل بنیادین از دلار تاکید دارد. اما انتظار برای افزایش عرضه توسط صرافی بانک ها، همچنین روند تک نرخی شدن ارز عامل تشدید احتیاط میان معاملهگران است. بحث تک نرخی شدن ارز یکی از مطالبات فعالان اقتصادی است که نامعلوم بودن زمان و نحوه انجام آن یکی از ریسکهای بازار ارز محسوب میشود.
بازار سکه
جهش سکه با اونس
هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۹/ ۲ درصدی (بیشترین رشد هفتگی حداقل در دو سال اخیر) همراه شد. روز پنج شنبه در شرایط افت نرخ دلار، سکه با رشد اونس طلای جهانی همگام و با رشد ۱۷ هزار تومانی (بیشترین رشد روزانه از ۱۱ اردیبهشت) همراه شد. تقویت ریسکگریزی در بازارهای جهانی و افت شاخص دلار با نتیجه نشست فدرال رزرو روز پنجشنبه اونس را به بیشترین سطح در ۲ سال اخیر (۱۳۱۶ دلار) رساند. با این وجود تردیدها نسبت به پایداری اونس و همچنین به دلیل کاهش تقاضای مناسبتی (با قرار گرفتن در ماه رمضان) باعث کم واکنشی سکه نسبت به رشد اونس شد. بنابراین حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه بزرگ تر شد. در ادامه معاملات شاهد بازگشت اونس از سطح ۱۳۰۰ دلاری بودیم که میتواند قیمت سکه را با خود همراه کند.
بازار طلای جهانی
بازگشت اونس از اوج دوساله
دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۸۸ دلار معامله شد. روز پنجشنبه تقویت احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (رشد تقاضای محافظهکارانه) عامل حمایت از اونس شد. این عامل در کنار چشمانداز تدریجی شدن روند افزایش نرخ بهره آمریکا اونس را به بیشترین سطح از آگوست ۲۰۱۴ (۴/ ۱۳۱۶ دلار) رساند. در ادامه اما چرخش نگاهها نسبت به احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با حرکت معاملهگران به سمت داراییهای پرریسکتر اونس را از سطح ۱۳۰۰ دلاری پایین آورد. همچنین این امر با تقویت پوند (از کف ۲ ماهه) و یورو عامل فشار بر شاخص دلار شد؛ عاملی که روز جمعه از اونس حمایت کرد. در نشست دوروزه فدرال رزرو احتمال افزایش نرخ بهره در تابستان کمرنگ شد. همچنین چشم انداز افزایش تدریجی نرخ بهره با سیگنالهای دوگانه وضعیت اقتصادی آمریکا تقویت شد. امری که میتواند کف بالاتری برای قیمت اونس رقم بزند.
بازار اوراق مسکن
حرکت «تسه»ها نزدیک مرز 87 هزار تومانی
اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۲ درصدی برای سومین هفته متوالی صعودی شدند. رشد تقاضای مسکن با نزدیک شدن به فصل رونق (تابستان) و تقویت قدرت خرید متقاضیان عامل حمایت از «تسه»ها است. در ماههای اخیر با رشد تعداد معاملات و قیمت مسکن چشمانداز خروج تدریجی مسکن از رکود تقویت شده است. به این ترتیب میانگین قیمت اوراق در خرداد با رشد ۲/ ۵ درصدی نسبت به دو ماه ابتدایی سال همراه شده است. اما شاهد مقاومت سطح ۸۷ هزار تومانی در مقابل «تسه»ها بودیم؛ زیرا افزایش قیمت اوراق، رشد هزینه و نرخ سود وام را به همراه دارد. در شرایط کنونی نرخ سود واقعی وام ۵/ ۲۲ درصد است. بنابراین با توجه به چشمانداز رشد غیرتورمی مسکن، کاهش نرخ تورم و دورنمای کاهش نرخ سود بانکی متقاضیان برای دریافت وام احتیاط میکنند.
بازار نفت
تغییر جهت نفت در آخرین روز هفته
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۹/ ۴۶ دلار معامله شد. روز جمعه نفت پس از ۶ روز افت متوالی (بیشترین از فوریه) تغییر جهت داد. افت شاخص دلار (با تقویت پوند و یورو و چشمانداز کند شدن روند افزایش نرخ بهره) عامل حمایت از نفت بود. پیش تر احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا با تشدید احتیاط و کاهش تقاضای داراییهای پرریسکتر عامل فشار بر نفت بود. عامل فشار دیگر کاهش ۹۳۳ هزار بشکهای ذخایر نفت تجاری آمریکا (کمتر از پیشبینیها) در هفته اخیر بود. اما روز جمعه کاهش احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا عامل حمایت از نفت شد. با این وجود همچنان خوش بینیها به حمایت عوامل بنیادین نوسانات نفت را در محدوده ۴۵ تا ۵۰ دلاری رقم زده است. نشانههای کاهش تولیدات غیراوپک و رشد تقاضا چشم انداز بازگشت نفت به تعادل را در میان مدت تقویت کرده است.
ارسال نظر