در پی رشد قیمت طلای جهانی دلار افت کرد و رشد طلای داخلی محدود شد
ردپای اونس در ارز و سکه
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تکرار روزهای منفی بورس
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۱۷ واحدی (۱۶/ ۰ درصدی) همراه شد. روند نزولی بازار که از ابتدای هفته اخیر آغاز شد روز گذشته نیز تداوم یافت. به نظر میرسد پس از شکستن کف حمایتی ۷۶ هزار واحدی از سه شنبه هفته گذشته، شیب نزولی شاخص شدت گرفته است.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
تکرار روزهای منفی بورس
دیروز شاخص کل بورس با افت ۱۱۷ واحدی (۱۶/ ۰ درصدی) همراه شد. روند نزولی بازار که از ابتدای هفته اخیر آغاز شد روز گذشته نیز تداوم یافت. به نظر میرسد پس از شکستن کف حمایتی ۷۶ هزار واحدی از سه شنبه هفته گذشته، شیب نزولی شاخص شدت گرفته است. ناامیدی به کسب سودهای کوتاهمدت و عدم تناسب انتظارات با واقعیت شرایط اقتصادی عامل فشار بر شاخص است. در ۳ روز ابتدایی هفته جاری شاهد تغییر مالکیت حدود ۴۸ میلیارد تومانی از حقیقیها به حقوقیها بودیم؛ بخشی از این امر را میتوان به دلیل ارزندگی سهام و دید بلندمدتتر سهامداران حقوقی نسبت داد. اما فشار فروش تا حدی است که مانع از رشد شاخص است. تغییر شرایط اقتصادی از جمله چشمانداز تک رقمی شدن نرخ تورم و کاهش تدریجی نرخ سود بانکی میتواند با تعدیل انتظار معاملهگران از سودآوری سهام روند بازار را متعادلتر کند.
بازار ارز
فشار دوجانبه بر دلار
دیروز هر دلار آمریکا با افت 7 تومانی به نرخ 3458 تومان معامله شد. روز گذشته افت نرخ دلار با دو عامل صورت گرفت. افت نرخ درهم، با توجه به برابری دلار و درهم، با کاهش تقاضای آربیتراژی عامل فشار بر نرخ دلار در بازارهای داخلی بود. همچنین با توجه به روند صعودی اونس از هفته اخیر، معاملهگران انتظار کاهش آن را داشتند. اما رشد اونس در روز گذشته بر خلاف انتظار معاملهگران، با توجه به رابطه الاکلنگی سکه و ارز افزایش عرضه ارز توسط معاملهگران سکه را به همراه داشت. بنابراین این دو عامل فشار، دلار را به کمترین سطح در یک هفته اخیر رساند. اما همچنان حمایت عوامل بنیادین خوشبینیها به حمایت سطح 3450 تومانی از دلار را تقویت کرده است. با این وجود چشم انداز افزایش عرضه توسط صرافی بانکها عامل تشدید احتیاط میان معاملهگران است.
بازار سکه
تشدید حباب منفی سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۳۲ هزار تومان معامله شد. رشد اونس طلای جهانی (به بیشترین سطح در ۴ هفته) قیمت سکه را با خود همراه کرد. در شرایط کنونی نگرانیها نسبت به شرایط بینالمللی و نشست بانکهای مرکزی عامل حمایت از اونس است. اما به دلیل قرار گرفتن در ماه رمضان، کاهش تقاضای مناسبتی عامل فشار بر سکه است. بنابراین تمایل معاملهگران برای کاهش نوسانات سکه افزایش عرضه ارز توسط معاملهگران را به همراه داشت و عامل فشار بر نرخ دلار شد. اما همچنان سطح ۳۴۵۰ تومانی از نرخ دلار حمایت میکند. برآیند این عوامل و تمایل معاملهگران به کاهش نوسانات سکه، کمواکنشی سکه نسبت به رشد اونس را رقم زده است؛ امری که باعث بزرگتر شدن حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه شد.
بازار طلای جهانی
رشد اونس با تقویت ریسکگریزی
دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1284 دلار معامله شد. رشد تقاضای محافظهکارانه و افت اندک شاخص دلار، اونس را به بیشترین سطح در 4 هفته (5/ 1287 دلار) رساند. آمارهای نامناسب اقتصادی آسیا به ویژه ژاپن افت بازارهای سهام آسیا را به همراه داشتند. همچنین تشدید نگرانیها نسبت به احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، پوند را به کمترین سطح در 8 هفته اخیر رساند و بازارهای سهام اروپا نیز نزدیک به کمترین سطح از فوریه رسیدند. بنابراین حرکت معاملهگران به سمت داراییهای امن از جمله اونس و ین ژاپن رقم خورد. بنابراین با وجود افت پوند اما رشد ارزش ین مانع از رشد شاخص دلار شد. نشست دوروزه فدرال رزرو که از امروز آغاز میشود، نشست بانک مرکزی ژاپن و رفراندوم در مورد تداوم عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا عوامل تشدید ریسک گریزی میان معاملهگران هستند.
بازار اوراق مسکن
تداوم سقفشکنی «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۴/ ۱ درصدی همراه شدند. در شرایط کنونی رشد تقاضا، «تسه۹۳۱۲» را بالاتر از سطح ۸۶ هزار تومانی قرار داده است. نزدیک شدن به فصل رونق مسکن و تقویت قدرت خرید متقاضیان مسکن، عامل حمایت از «تسه»ها است. به این ترتیب اکثر نمادهای جدید نیز بالاتر از سطح ۸۷ هزار تومان ایستادند. اما افزایش قیمت اوراق، نرخ سود واقعی وام را به سطح ۵/ ۲۲ درصد رسانده است. در شرایط کنونی چشم انداز تک رقمی شدن نرخ تورم و چشم انداز کاهش نرخ سود بانکی تقویت شده است. بنابراین نرخ سود بالای وام و انتظار برای رونق غیرتورمی مسکن باعث تشدید احتیاط میان متقاضیان برای دریافت وام میشود. این عامل میتواند مانع از جهش قیمت «تسه»ها شود. تقویت سمت عرضه اوراق با امکان ارائه وام توسط سایز بانکها میتواند قیمت اوراق و نرخ سود وام را تا حدی تعدیل کند.
بازار نفت
سیگنالهای آسیا یی به نفت
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 5/ 48 دلار معامله شد. نگرانیها نسبت به چشمانداز اقتصادی آسیا (شاخص فضای کسب و کار ژاپن و سرمایهگذاریها در داراییهای ثابت چین کمتر از پیشبینیها) و نگرانی از کند شدن روند کاهش تولیدات آمریکا عامل فشار بر نفت است. با توجه به رشد حدود 80 درصدی نفت از کف 13 ساله(در فوریه)، شناسایی سود توسط معاملهگران نیز بر نفت فشار میآورد. با این وجود کاهش تولیدات نفت چین (به کمترین سطح در 15 سال اخیر)، رشد واردات نفت در ماههای اخیر (با تقاضای عمده پالایشگاههای خصوصی چین) همچنین چشم انداز رشد تقاضای بنزین دورنمای رشد تقاضای نفت چین را ارائه میدهد؛ اما رشد قیمت نفت میتواند با کاهش تقاضای پالایشگاهها عامل فشار بر نفت شود. با این وجود همچنان خوشبینی به حمایت عوامل کوتاه مدت نفت را نزدیک 50 دلار حفظ کرده است.
ارسال نظر