افت شاخص دلار از بازارهای کالایی حمایت کرد
رکوردزنی نفت و طلا در مسیر صعودی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
خوشبینی به حمایت صنایع کالایی
شاخص کل بورس پس از سه هفته افت با رشد اندک ۲/ ۰ درصدی همراه شد؛ بازدهی شاخص از ابتدای سال منفی ۳/ ۲ درصد است. کاهش حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۲۷ درصد و ۳۱ درصد نسبت به میانگین زمستان به فضای انتظاری میان معاملهگران اشاره دارد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
خوشبینی به حمایت صنایع کالایی
شاخص کل بورس پس از سه هفته افت با رشد اندک ۲/ ۰ درصدی همراه شد؛ بازدهی شاخص از ابتدای سال منفی ۳/ ۲ درصد است. کاهش حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۲۷ درصد و ۳۱ درصد نسبت به میانگین زمستان به فضای انتظاری میان معاملهگران اشاره دارد. در روزهای اخیر رشد دستهجمعی بدون تغییر عوامل بنیادین گروه خودرویی صورت گرفت، اما با کمرنگ شدن لیدرمحوری این صنعت، نیاز بورس به محرکی جدیتر پررنگ شده است. در هفتههای اخیر رشد قیمت جهانی کالاها (با تقاضای چین و افت شاخص دلار) صورت گرفت؛ انتظار میرود شاخص کالایی بلومبرگ (شامل ۲۲ کالای پایه) با بیشترین رشد ماهانه از ۲۰۱۰ همراه شود. نفت برنت با رشد هفتگی ۷ درصدی و تداوم قیمتهای بالای ۴۰ دلار در سه هفته اخیر میتواند با اثرگذاری بر صنایع کالایی بورس، عامل حمایت از شاخص شود.
بازار ارز
تداوم کمنوسانی دلار
هر دلار آمریکا برای دومین هفته متوالی با افت کمتر از ۱/ ۰ درصدی همراه شد. نوسانات اندک نرخ دلار در یک ماه اخیر میانگین دلار را به سطح ۳۴۸۱ تومان رسانده است. انتظار برای افزایش عرضه توسط صرافی بانکها مقاومت سطح ۳۵۰۰ تومانی را تشدید کرده است، اما همچنان عوامل بنیادین از نرخ دلار حمایت میکنند. با وجود اینکه ارزش دلار در بازار جهانی از ابتدای ۲۰۱۶ با افت ۴/ ۵ درصدی همراه شده است، اما پیش از آن رشد ۲۰ درصدی را در بازه دو ساله تجربه کرد. عدم افت ارزش ریال متناسب با ارزش بینالمللی دلار در این مدت باعث ایجاد کف حمایتی از نرخ دلار شده است. علاوه بر این، اختلاف قابل توجه تورم داخلی و با نرخ تورم جهانی و آمریکا نیز از عوامل فشار بر ارزش پولی کشورمان در سالهای اخیر بوده است (دیگر عامل حمایتی).
بازار سکه
کمواکنشی سکه به اونس
هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۵/ ۰درصدی همراه شد. در شرایط کم نوسانی نرخ دلار، رشد طلای جهانی قیمت سکه را با خود همراه کرد. افت شاخص دلار با تشدید انتظارات برای کند شدن روند افزایش نرخ بهره (با فشار بر شاخص دلار) عامل حمایت از طلای جهانی بود. همچنین از ابتدای سال جاری شاهد کم نوسانی نرخ دلار هستیم. امری که موجب توجه بیشتر معاملهگران سکه به نوسانات اونس شده است. تقاضای مناسبتی باعث تداوم حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی سکه) در یک ماه اخیر شده است. روز پنجشنبه با وجود رشد قیمت طلای جهانی، شاهد کم واکنشی سکه نسبت به رشد آن بودیم (تخلیه حباب سکه). تردیدها درخصوص پایداری قیمت اونس مانع از واکنش همگام سکه شد. در شرایط کنونی با ثبات اونس در سطوح بالای قیمتی انتظار واکنش مثبت سکه نیز وجود دارد.
بازار طلای جهانی
رشد طلا با شاخص دلار
افت شاخص دلار (رسیدن به کمترین سطح در ۱۱ ماه گذشته) روز جمعه اونس را به بیشترین سطح (۹/ ۱۲۸۰ دلار) در ۱۵ ماه اخیر رساند. بانک مرکزی ژاپن برخلاف انتظارات از افزایش نرخ بهره اجتناب کرد؛ امری که ین را به بیشترین سطح در ۱۸ ماه گذشته رساند. این عامل در کنار سیگنال صورتجلسه نشست فدرال رزرو و آمارهای نامناسب اقتصادی این کشور، باعث افت شاخص دلار شد. فدرال رزرو اعلام کرد رشد اقتصادی این کشور کند شده است؛ با وجود بهبود اشتغال و مسکن، روند رونق فضای کسب و کار کند شده است. آمارهای نامناسب اقتصادی به ویژه رسیدن رشد تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول به کمترین سطح در ۲ سال گذشته (۵/ ۰ درصد) احتمال افزایش نرخ بهره در ژوئن را تضعیف کرده است. همچنان با توجه به کاهش تقاضای فیزیکی، شاهد مقاومت سطح ۱۲۸۰ دلاری اونس هستیم.
بازار اوراق مسکن
نشانههای پیش رونق مسکن
اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با کاهش ۹/ ۱ درصدی برای هشتمین هفته در ۹ هفته اخیر با افت همراه شدند. در شرایط کنونی بالا بودن نرخ سود وام (۹/ ۲۱ درصد) مانع از رشد تقاضای «تسه»ها میشود؛ رشد قیمت «تسه»ها باعث افزایش هزینه وام و بالا رفتن نرخ سود وام میشود. با این وجود افزایش سقف وام، رشد ۴/ ۲۰ درصدی حجم معاملات و رشد ۳ / ۴ درصدی قیمت مسکن در فروردین نسبت به فروردین سال گذشته را رقم زده است. با وجود نشانههای پیش رونق در بازار مسکن، اما وزیر راه و شهرسازی بر اقدامات موثرتری برای خروج مسکن از رونق از نیمه دوم ۹۵ سال جاری تاکید دارد؛ در این راستا مدیر عامل بانک مسکن بر افزایش سرمایه بانک مسکن و کاهش نرخ ذخیره قانونی و برقراری ارتباط متعارف و موثر به جای روش سنتی ارائه وام تاکید داشت.
بازار نفت
حمایت دوجانبه از نفت
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۳/ ۴۶ دلار معامله میشد. افت شاخص دلار (قرار گرفتن در کمترین سطح از ژوئن) در کنار سیگنالهای کاهش تولیدات آمریکا قیمت نفت را به بیشترین سطح در ۶ ماه اخیر رساند؛ EIA (اداره اطلاعات انرژی آمریکا) کاهش تولیدات نفت آمریکا را گزارش کرد (رسیدن به کمترین سطح از اکتبر ۲۰۱۴). خوش بینیها به کاهش تولیدات غیراوپک در کنار کم شدن نگرانیها نسبت به رشد تقاضای جهانی، قیمت نفت را با رشد همراه کرده است. با وجود سیگنالهای کاهش تولیدات غیراوپک به دلیل فشار قیمتهای پایین، اما همچنان ذخیره نفت آمریکا در بالاترین سطح در ۸ دهه گذشته است؛ در حالی که چشم انداز کاهش مازاد عرضه از نیمه دوم سال جاری از قیمت نفت حمایت میکند، اما انتظارات افزایش تولیدات اوپک پایداری رشد نفت در کوتاهمدت را در ابهام قرار داده است.
ارسال نظر