علیرضا ترک، بازرس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران:
ایران پلاست متقاضی زیادی دارد
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه تغییر مدیریت روابط عمومی NPC این روند را به تاخیر انداخت. مدیریت جدید برای آشنایی با فضا و شناخت تشکلها نیاز به زمان داشت و در ابتدا هم به نظر میرسید اعتقادی به برگزاری شورای سیاستگذاری وجود ندارد و حتی چند جلسه با عنوان هماندیشی برگزار شد. ولی در نهایت با تلاشهای زیاد تشکلها و هماهنگی سازمان توسعه تجارت موفق شدیم شورای سیاستگذاری را تشکیل دهیم. در اولین جلسه هم فضا بسیار خوب و مثبت بود.
ترک در ادامه گفت: NPC با نماینده ویژه مدیرعامل حضور داشت و فضا تغییر کرد و امیدواری برای برگزاری ایرانپلاستی بهتر و پررنگ شدن نقش تشکلها قوت گرفت. البته باز هم متاسفانه آنقدر این اتفاق دیر به سرانجام رسید که عملا خیلی کار جدی در این دوره قابل انجام نیست ولی اگر روند موجود و تعامل تشکلها با برگزارکننده حفظ بشود میتوانیم اطمینان داشته باشیم که در ادوار آینده ایرانپلاست و سال به سال بهبود چشمگیری را شاهد باشیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که برنامههای انجمن ملی صنایع پلیمر برای این دوره چه خواهد بود، توضیح داد: ایرانپلاست متقاضی خیلی زیادی دارد. همین حالا چند دههزار مترمربع پیشثبتنام انجام شده در حالی که کل فضای مفید در اختیار نمایشگاه، ۳۰هزار مترمربع است. البته حجم قابلتوجهی از درخواستها مربوط به مصنوعات پلاستیکی است که باید مدیریت شود. اولویت در مشارکت نمایشگاه ایرانپلاست باید با ذینفعان اصلی یعنی تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند و ماشینسازان این صنعت باشد.
بازرس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران توضیح داد: به دنبال این هستیم که با تدوین یک متدولوژی و روشهایی برای جانمایی، میزان نارضایتی اعضا از مشارکت در نمایشگاه را به حداقل برسانیم. وقتی معیارهای جانمایی مشخصی وجود داشته باشد، طبیعی است که اعضا هم خود را با آن تطبیق میدهند و حجم نارضایتی نه صفر، بلکه بسیار کاهش پیدا میکند.
وی افزود: موضوع دیگر این است که روی دعوت از هیاتهای تجاری بهتر و موثرتر در این دوره تمرکز کردهایم تا مشارکتکنندگان بتوانند بهرهمندی بیشتر و مناسبتری از این رویداد نمایشگاهی داشته باشند. هر چند فاصله بسیار کوتاهی تا نمایشگاه داریم و کار سخت خواهد بود، اما تلاش میکنیم که محقق شود. حضور خارجیها هم در این دوره حتما پررنگتر از دورههای قبل است. چرا که در چین سیاست کووید صفر برچیده شده و حضور چینیها در نمایشگاه خیلی پررنگ خواهد بود.
ترک همچنین گفت: انجمن مثل دوره قبل دورههای آموزشی در خلال برگزاری نمایشگاه برگزار خواهد کرد. بحث بازیافت را به طور جدی دنبال میکنیم. سالهای قبل به طور نمادین در خصوص فرهنگسازی بحث بازیافت پلیمرها فعالیت کردیم و امسال برنامههای بیشتری خواهیم داشت. دعوت از مسوولان بلندپایه و تاثیرگذار و حضور آنها در غرفه انجمن ملی در دستور کار بعدی ماست. امیدوارم غرفه انجمن محلی برای طرح مستقیم و رودرروی مسائل و مشکلات صنعت و تولید با سیاستگذاران باشد و بتوانیم قولهای مثبتی برای رفع برخی مشکلات بگیریم.
بازرس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در ادامه گفت: فعالیتی را از سال قبل در ایران پلاست آغاز کردیم و این دوره هم آن را توسعه خواهیم داد و ایجاد میز خدمات سازمانهای مختلف با حضور کارشناسان آنها که مسائل اعضا در آن طرح شود و با حمایت انجمن و سازمانهای دولتی و... در مسیر رفع آن اقدام کنیم.
علیرضا ترک در خصوص نمایشگاههای تخصصی استانی هم گفت: انجمن ملی صنایع پلیمر در مواردی حمایت معنوی از این نمایشگاهها داشته و حتی در مواردی حضور و مشارکت مستقیم را هم تجربه کرده است. هر کجا تقاضایی وجود دارد و برای صنف مفید است و به توسعه کسبوکار اعضا میانجامد مورد حمایت ما خواهد بود.
وی همچنین در خصوص قطعی برق واحدهای تولیدی توضیح داد: این یک مشکل ملی است و کشور با کمبود برق به شکل جدی مواجه است. سیاستگذار هم در تلاش است برق بخش خانگی قطع نشود. این تصمیم در ردههای بالای کشور گرفته شده و انجمن ملی هر چه تلاش کند شاید نتواند تغییری در آن ایجاد کند. هر چند از سال قبل مکاتباتی با کمک خانه صمت داشتهایم و کمترین خواسته بخش صنعت این بوده که برنامه خاموشیها به صورت شفاف اعلام و طبق آن اجرا شود. رصد و پایش ما نشان میدهد که نه به طور مطلق ولی به طور نسبی در این مورد شرایط بهتر از سالهای گذشته است. ما به طور مستمر با اعضا در شهرکهای صنعتی برای پایش این وضعیت در تماس هستیم.
وی گفت: همانطور که میدانید صنعت پلیمر آسیبپذیری بیشتری نسبت به برخی صنایع دیگر در صورت قطعی برق دارد ولی از آنجا که چشمانداز و دورنمای وضعیت انرژی در کشور رو به بهبود نیست، باید راهکارهایی پیدا کرد تا با ظرفیتسازی در کلان، بتوانیم شرایط را در وضعیت ثبات فعلی نگه داریم و وضع از اینکه هست بدتر نشود. محدودیتهای دولت هم با نرخی که در حال حاضر وجود دارد، زیاد است و عملا در بخش خصوصی هم رغبتی برای سرمایهگذاری در تولید انرژی وجود ندارد.