شاخص برنت در مرز ۱۰۰ دلار بر بشکه معامله شد
یک گام به جلوی نفت پس از عقبنشینی سنگین
قیمت نفت خام آمریکا در زمان تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵:۳۰ به وقت تهران) با ۶۸/ ۰دلار افزایش معادل ۷۱/ ۰درصد به ۵۲/ ۹۶دلار افزایش یافت. همزمان شاخص جهانی برنت نیز با حدود نیم دلار افزایش معادل نیم درصد بالای مرز ۱۰۰دلاری قرار گرفت. این در حالی است که بهای نفت خام آمریکا سهشنبه ۸درصد و برنت بیش از ۷درصد ریزش داشت و به نزدیکی کف ۳ماهه رسید. دادههای تورم آمریکا نیز قرار است چهارشنبه منتشر شود که اقتصاددانان پیشبینی میکنند به بالاترین سطوح پس از پاندمی کرونا صعود کند. آنها انتظار دارند تورم آمریکا طی یک ماه ۱/ ۱درصد تسریع شده باشد و به ۸/ ۸ درصد سالانه رسیده باشد. این موضوع باعث خواهد شد فدرال رزرو برای یک افزایش نرخ بهره بزرگ دیگر خود را آماده کند. نفت بیشتر دستاورد خود را پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین از دست داده است. این عامل توانسته بود در مقطعی قیمت وست تگزاس اینترمدییت را به بیش از ۱۳۰دلار بر بشکه برساند. همچنین شاخص برنت با تاثیرپذیری از این موضوع به ۱۳۹دلار بر بشکه رسیده بود. قیمتهای نفت خام ریسک بالایی را در مقابل ریکاوری اقتصاد جهانی قرار میدهند. براساس گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، همین حالا هم نشانههای اینکه هزینه بالای سوخت شروع به تاثیرگذاری منفی بر رشد تقاضا کرده است، ظاهر شدهاند.
وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای مستقر در سنگاپور در ING Groep NV گفت: «احساسات کلان ضعیفتر در حال حاضر بازار را هدایت میکند و احتمالا در کوتاهمدت به این کار ادامه خواهد داد. این نشاندهنده پتانسیل نزولی بیشتر است، اما ما معتقدیم با توجه به عوامل بنیادی حمایتی، روند کاهشی نسبتا محدود خواهد بود. بازار جهانی همچنان با محدودیت عرضه مواجه است.»
جفری هالی از کارگزاری OANDA میگوید: «اگرچه من شگفتیهای منفی بیشتر را رد نمیکنم، اما معتقدم فروش اخیر ممکن است کمی بیش از حد باشد.»
نگرانیها در مورد کند شدن رشد اقتصادی، بازارهای فیزیکی نفت خام را تحتالشعاع قرار داده است. اولین گزارش چشمانداز اوپک برای سال ۲۰۲۳ نشان میدهد که هیچ کمکی برای مصرفکنندگان تحت فشار وجود نخواهد داشت، زیرا به نفت بیشتری از این گروه نیاز است. با این حال، اکثر اعضای این گروه در حال حاضر به سطح ثابتی رسیدهاند.
نعیم اسلم در Avatrade درباره تحولات کووید در چین گفت: «نگرانی این است که تحولات فعلی میتواند منجر به قرنطینه شدید شود. علاوهبر این، معاملهگران نگران کاهش رشد اقتصادی در سراسر جهان هستند.»
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، بارها از اوپک خواسته است بیشتر نفت تولید کند و قرار است این هفته در جریان سفر به خاورمیانه از عربستان سعودی دیدن کند. این پادشاهی به همراه امارات متحده عربی تنها اعضای اوپک هستند که حجم قابلتوجهی از ظرفیت تولید استفادهنشده دارند. انتظار میرود بایدن در این سفر خواسته خود را تکرار کند. بازار این موضوع را در سفر رئیسجمهور آمریکا به خاورمیانه زیر نظر خواهد داشت. به گفته منابع آگاه، موسسه نفت آمریکا گزارش داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۷۶/ ۴میلیون بشکه افزایش یافته است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه دادههای خود را در این مورد ارائه میکند. تحلیلگران انتظار یک کاهش را در ذخایر نفت خام و بنزین دارند. صادرات چین در ماه ژوئن با سرعتی بالاتر از آنچه انتظار میرفت افزایش یافت، زیرا قرنطینههای کرونایی همچنان کاهش یافته است؛ اگرچه هنوز نگرانیهایی در مورد شیوع این ویروس وجود دارد. به دلیل ترس از بازگشت به قرنطینه در شانگهای، از برخی ساکنان این شهر خواسته شده است غذا و دارو ذخیره کنند.