حواشی انتشار یک نامه درباره بازتوزیع یارانه بنزین
نباید با بنزین و گاز مدام در جامعه تنش ایجاد کنیم
فریدون عباسی با اشاره به نامه محرمانه منتشرشده در فضای مجازی در خصوص اجرای طرح بازتوزیع یارانه بنزین از طریق ارائه سهمیه بنزین به افراد بهجای خودروها بهصورت آزمایشی در جزایر قشم و کیش، بیان کرد: کلا بحث انرژی برای همه افراد شیرین بوده و در خصوص آن صحبت یا طرح و لایحه ارائه میکنند. اما هر طرحی در حوزه انرژی باید مراحل کارشناسی را طی کند و در اندیشکدههای مختلف مورد بررسی قرار گیرد، سپس به مدل تبدیل و اجرا شود و نتایج آن مورد سنجش قرار گیرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرح وان مخفف واحد انرژی بود. بر اساس این طرح یک عدد وان به هر فرد یا هر خانوار اختصاص مییابد و اختیار به افراد داده میشود. یکبار برای همیشه تکلیف یارانه روی همه حاملهای انرژی مشخص میشود. به مردم گفته میشود که دوست دارید چه حامل انرژی را مصرف کنید. هر فرد یک یارانه دارد که میتواند آن را روی هر حامل انرژی که میخواهد مصرف کند. این طرح درست بود و باید اجازه میدادند روی آن کار شود. این طرح در کمیتههای کارشناسی در حال بررسی است.
عباسی در ادامه تاکید کرد: این طرح در آخر دولت گذشته بود و حال که دولت جدید روی کار آمده، تصویر نامهای در فضای مجازی منتشر شده است که از اجرای طرح بازتوزیع یارانه بنزین از طریق ارائه سهمیه بنزین به افراد بهجای خودروها به صورت آزمایشی در جزایر قشم و کیش حکایت دارد. بنده نیز این نامه را در فضای مجازی دیدم و در فضای رسمی آن را ندیدهام. ولی مساله از منطقی هم برخوردار است. بعد از اینکه کار کارشناسی صورت گرفته، حال در یک مقیاس کوچک اجرا خواهد شد. این مقیاس کوچک نیز منطقه آزاد قشم و کیش است که برای این امر مناسب است؛ چراکه مردم در آنجا به نرخ آزاد عادت دارند.
وی افزود: باید حتما در یک مقیاس کوچک این طرح اجرا شود. منطقه آزاد نیز انتخاب خوبی است. بنده استقبال میکنم که بعد از بررسی این طرح روی کاغذ و مدلسازی آن در کامپیوتر، حال در عالم واقعی در یک مقیاس اجتماعی کوچک اجرا شود. ولی معتقدم زمانی باید این مسائل را مطرح کنیم که همزمان با این موضوع، تکلیف حقوق و دستمزد را در کشور مشخص کرده باشیم. نمیشود یکباره دلار، این جهشها را داشته باشد؛ اما حقوقها متناسب با آن افزایش نیابد. ابتدا باید نظام حقوق و دستمزد در کشور اصلاح شود، سپس یارانهها تغییر کند. اگر خط فقر ۱۰میلیون تومان است، کارمند و کارگر چقدر درآمد دارند. کسی که کار میکند نباید فقیر باشد و درآمد آن زیرخط فقر باشد. اگر کارمند و کارگر طبق آمار بانک مرکزی و سایر مراکز آماری فقیر هستند، همه مشمول یارانه خواهند شد و یارانه انرژی نیز باید به آنان داده شود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: هرگاه ما درآمدها را درست دیدیم، آنگاه باید هزینه برای مردم ایجاد کنیم. حقوق افراد باید واقعی باشد، سپس قیمتها واقعی شود؛ آنگاه هیچکس حرفی نخواهد زد. نباید با بنزین و گاز مدام در جامعه تنش ایجاد کنیم. باید در قانون بودجه این موضوع را ببینیم. به صورت شفاف به مردم بگوییم از سال ۱۴۰۱ قیمت گاز، بنزین و برق چقدر خواهد شد. دولت از این محل درآمد دارد؛ حالا دولت با این درآمد یارانه را چقدر میدهد. هزینه خدمات سلامت چقدر میشود. به مردم بگوییم از شما این پول را میگیریم و با آن سلامت شما را تضمین یا پروژههای عمرانی را تکمیل میکنیم.
وی در ادامه بیان کرد: از نظر بنده این موضع در قانون بودجه باید دیده شود. دولت زحمت کشیده و لایحه بودجه را تنظیم کرده است. ما نیز در لایحه بودجه شفاف بگوییم درآمد دولت از فروش سوخت در جامعه چقدر است و مصارف آن کجاست. میخواهد با آن یارانه دهد یا آن را در مسائل دیگر هزینه کند. مطمئنا زمانی که مردم ببینند درآمد آنها تضمین و حقوق آنان مناسب است، با آن مخالفت نمیکنند.
افزایش قیمت بنزین در سال آینده کذب است
فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تاکنون بحثی درباره افزایش قیمت بنزین در کمیسیون انرژی مطرح نشده است. حسنوند در جمع خبرنگاران، با اشاره به مباحث مطرحشده در رسانهها درباره افزایش قیمت بنزین در سال آینده، بیان کرد: تاکنون در دولت و مجلس بحثی درباره افزایش قیمت بنزین برای سال آینده مطرح نشده و موضوعات مطرحشده در رسانهها گمانهزنی است.
وی اظهار کرد: تاکنون بحثی درباره افزایش قیمت بنزین نیز در کمیسیون انرژی مطرح نشده و افزایش قیمت در سال آینده کذب است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکنون در دولت و مجلس و بهویژه در کمیسیون تصمیمی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی بهویژه بنزین گرفته نشده است.