دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنج‌شنبه در مسکو به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین و جو بایدن درباره قیمت نفت، پیمان اوپک پلاس یا ونزوئلا که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد و از مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف شده است، صحبت نکردند.

با این حال سران آمریکا و روسیه درباره ایران و ادامه مذاکرات هسته‌ای برای بازگشت به برجام که رفع تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران را به دنبال خواهد داشت، گفت‌و‌گو کردند.

جو بایدن از زمانی که در ژانویه به ریاست‌جمهوری آمریکا رسیده است، درباره قیمت جهانی نفت یا پیمان محدودیت عرضه اوپک‌پلاس اظهارنظر عمومی نداشته است. این رویکرد برخلاف رفتار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکاست که مرتب در توییتر از اوپک به دلیل اقداماتش انتقاد می‌کرد و در اوج همه‌گیری ویروس کرونا از عربستان سعودی و روسیه خواست به پیمان محدودیت عرضه برگردند که به مدت یک ماه آن را رها کرده بودند.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از همتای روس خود پرسید چه حسی خواهد داشت اگر کسی حمله باج‌افزاری علیه خطوط لوله نفت روسیه انجام دهد.

چند هفته پیش یک گروه هکری روسی به نام دارک‌ساید به یکی از مهم‌ترین شبکه‌های خط لوله سوخت‌رسانی آمریکا که توسط شرکت کلونیال‌پایپ‌لاین اداره می‌شود، حمله کرده بود. این حمله باعث تعطیلی بیش از یک هفته‌ای فعالیت این سیستم خط لوله شد و کمبود سوخت در ایالت‌های شرقی آمریکا و افزایش قیمت‌ها را به دنبال داشت. در نتیجه این حمله، جو بایدن فهرستی از ۱۶ واحد زیرساختی مهم را پیشنهاد کرد که خط قرمز حملات سایبری خواهند بود و حمله به آنها واکنش دولتی را به دنبال خواهد داشت. بعضی از این ۱۶ واحد، زیرساخت مربوط به انرژی هستند.

پس از حمله به شرکت کلونیال‌پایپ‌لاین، بایدن قول داد این موضوع را با پوتین در دیداری که پیشنهاد شده بود، در میان بگذارد. دولت بایدن در آوریل در پی رخنه هکرهای مرتبط با دولت روسیه به شبکه‌های دولتی آمریکا، تحریم‌های جدید علیه روسیه وضع کرد. بایدن در آن زمان هشدار داده بود هر گونه اقدامی علیه آمریکا با تبعات متناسب روبه‌رو خواهد شد.

روسیه هر گونه دست داشتن در حمله سایبری به کلونیال‌پایپ‌لاین را تکذیب کرده است. بایدن همچنین اظهار کرده که دولت روسیه عامل این حمله نبوده اما شواهدی وجود دارد که هکرها در روسیه زندگی می‌کنند.

طبق گزارش نچرال گاز ورلد، خط لوله نورد استریم ۲ هم در نشست بایدن و پوتین مطرح نشد. آلمان که در یک سر این خط لوله قرار دارد، پروژه مذکور را از نظر اقتصادی می‌بیند اما آمریکا و چندین کشور اروپایی شامل کشورهای منطقه دریای بالتیک، لهستان و اتحادیه اروپا نگران هستند روسیه از فروش گاز و موقعیت انحصاری شرکت گازپروم به عنوان ابزار سیاسی استفاده کند.

بر‌اساس گزارش اویل پرایس، آمریکا ماه گذشته اعلام کرد شرکت نورد استریم ۲ که گرداننده پروژه خط لوله نورد استریم ۲ است را هدف تحریم قرار نمی‌دهد.