نفت ارزان عامل بیکاری ۵۰ میلیون نفر

شماره روزنامه: ۴۸۵۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۶۴۱۷۹۶ نفت و پتروشیمی

ایسنا : مدیر آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی کرد که ریزش تاریخی قیمت نفت در ماه گذشته میلادی ممکن است باعث بیکاری ۵۰ میلیون نفر در صنعت جهانی پالایش و خرده فروشی نفت شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، فاتح بیرول، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اظهار کرد که ریزش قیمت نفت برای مصرف‌کنندگان هم بد است. وی روز جمعه با شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی گفت‌وگو کرد و دو طرف نگرانی‌های مشابه درخصوص وضعیت بازارهای جهانی نفت را مطرح کردند. آژانس بین‌المللی انرژی هفته گذشته اعلام کرده بود که دنیا پیش از این هم شوک‌های نفتی را تجربه کرده بود اما هیچ‌کدام به شدت شوکی که اکنون شاهد آن هستیم، نبودند.

این آژانس چهارشنبه گذشته در گزارشی هشدار داد بحران جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در سراسر زنجیره تامین جهانی نفت ملموس خواهد شد و در سایر بخش‌های انرژی انعکاس پیدا می‌کند. قیمت حدود پنج میلیون بشکه نفت که روزانه در جهان تولید می‌شود کفاف هزینه‌های استخراج را نمی‌دهد و درآمد برخی از کشورهای تولیدکننده نفت در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ به میزان ۵۰ تا ۸۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. اما با توجه به گستردگی میزان شوک تقاضا، کاهش درآمد ممکن است بسیار بالاتر باشد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن