«بنزین سفر» طرحی بود که در نخستین دور سهمیه‌بندی بنزین در دولت محمود احمدی‌نژاد اجرا شد و میزان سهمیه آن را هر بار روسای سازمان وقت میراث فرهنگی و گردشگری به مردم اعلام می‌کردند. این سهمیه متغیر و معمولا حدود ۵۰ لیتر یا کمتر از آن بود؛ چراکه مخالفان سرسختی در دولت وقت و حتی خارج از آن داشت. اما با اجرای دوباره طرح سهمیه‌بندی بنزین صحبت‌هایی درباره بازگشت طرح سهمیه «بنزین سفر» به میان آمد که ویروس کرونا مانع از اجرای جدی این طرح شد.

شهرام رضایی، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره آخرین تصمیمات اتخاذ شده در مورد تخصیص بنزین سفر گفت: سهمیه بنزین عید یا هر سهمیه دیگری باید از سوی هیات وزیران ابلاغ شود. در همان زمان که بحث بنزین سفر به میان آمد، قرار شد که این مساله به تابستان موکول شود.

وی افزود: تعطیلات عید به پایان رسید و تا این لحظه هیچ اطلاعاتی به ما ابلاغ نشده که البته دیر هم نیست، چون هنوز فصل تابستان و ایام تعطیلات آغاز نشده است اما هر زمانی که این تصمیم به شرکت ملی پخش ابلاغ شود، ما آمادگی اجرای آن را داریم. مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: ظرفیت فرآورده برای اجرای این طرح وجود دارد و از سوی دیگر نیز سیستم این قابلیت را دارد و کافی است دو یا سه روز قبل از اجرای این طرح، به ما اعلام شود و این آمادگی را داریم که این سهمیه را به تمام کارت‌های سوخت شخصی واریز کنیم اما تا این لحظه هیچ اطلاعاتی به ما داده نشده و هیچ ابلاغیه‌ای وجود ندارد. رضایی با بیان اینکه از این پس باید از این سهمیه با عنوان سهمیه بنزین تابستان یاد شود، اظهار کرد: اولویت کشور در شرایط فعلی این است که همه دست به دست هم دهیم تا انتشار این ویروس کم شود؛ توصیه ما هم این است که مردم در پمپ بنزین‌ها این مساله را جدی بگیرند و اگر خودشان تمایل به سوخت‌گیری دارند، حتما از دستکش‌های یک بار مصرف استفاده کنند.

بحث بنزین سفر در حالی مطرح است که در ماه‌های اخیر به دلیل کاهش ترددهای درون و برون شهری به‌دنبال شیوع کرونا میزان مصرف این سوخت کاهش قابل توجهی یافته است. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی پیش از این اعلام کرد که متوسط میزان مصرف بنزین در اسفندماه به حدود ۶۸ میلیون لیتر کاهش یافته است. حال مدیرعامل این شرکت اعلام می‎کند که در تعطیلات نوروزی افت میزان مصرف با شدت بیشتری ادامه یافته است. کرامت ویس‌کرمی در گفت‌وگو با «شانا» گفت: میانگین توزیع روزانه بنزین کشور از ابتدای روز جمعه (یکم فروردین‌ماه) تا پایان روز جمعه (۱۵ فروردین‌ماه) ۴۴ میلیون لیتر بوده است که این رقم از کاهش ۵۰ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین کشور در مقایسه با مدت مشابه پارسال حکایت دارد.

وی با اشاره به اینکه در دوره مشابه پارسال (یکم تا ۱۵ فروردین‌ماه سال ۹۸) به‌طور میانگین روزانه ۹۴ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد، افزود: خوشبختانه کاهش چشمگیر مصرف بنزین نشان‌دهنده توجه مردم به توصیه‌های عمومی ستاد مقابله با کرونا و کاهش ترددهای درون و برون‌شهری در ایام نوروز امسال بوده است و امید می‌رود این روال در روزهای آینده نیز ادامه یابد.