یک سال پس از سوختن سانچی
سانچی که متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران و در پاناما به ثبت رسیده بود، ۲۵ آذر ماه سال گذشته با ۱۳۶ هزار تن(حدود یک میلیون بشکه) میعانات گازی از سواحل عسلویه به راه افتاد. سانچی قرار بود محموله میعانات گازی خود را به شرکت هانوا توتال کره جنوبی تحویل دهد، اما این نفتکش ١٦دی ماه سال گذشته با یک کشتی فله بر چینی برخورد کرد و در ٢٥ دی ماه بعد از ٩ روز سوختن غرق شد. از ٣٢ تن خدمه این نفتکش تنها پیکر سه خدمه پیدا و به کشور بازگردانده شد.
پرداخت خسارت سانچی در نوبت سامانه نیما
ارزش نفتکش سانچی حدود ۳۲ میلیون دلار برآورد شده است، پرداخت حدود ۱۰ میلیون دلار از این خسارت بر عهده شرکتهای بیمه ایرانی است که از این رقم پنج میلیون دلار سهم دو شرکت بیمه البرز و ملت و پنج میلیون دلار هم سهم بیمه مرکزی میشود. چراکه حدود ۳۰ درصد از بیمهنامه سانچی توسط شرکتهای بیمه داخلی پوشش داده شد که ۲۰ درصد از آن از سوی بیمه البرز و ۱۰ درصد آن هم از طرف بیمه ملت بوده است. از این ۳۰ درصد نیز ۵۰ درصد آن توسط بیمه مرکزی پوشش اتکایی داشته است.
۷۰ درصد مابقی پوشش بیمهنامه سانچی متعلق به یک کلوپ بیمهای بینالمللی است که توسط ۱۱ شرکت خارجی به رهبری شرکت بیمه نروژی SKULD بیمه شده است. این کلوپ بیمهای برای جلوگیری از ضرر مالکان و ایجاد اطمینان در سفرهای دریایی تاسیس شده است که اصطلاحا به کلوپهای P&I معروف هستند. طبق آخرین اظهارات محسن قره خانی - دبیر کارگروه بیمه اتکایی سندیکای بیمهگران ایران - درصدی از بیمه بدنه سانچی از خارج از کشور دریافت خواهد شد و چون کشتی چینی در تصادف با شناور سانچی درصد زیادی مقصر شناخته شده خسارت سانچی از آنجا نیز دریافت میشود.
به گفته وی، بانک مرکزی برای پرداخت بیمههای خارجی حواله ارزی صادر خواهد کرد؛ بنابراین این ارز از سامانه نیما تامین میشود. در مورد دریافت خسارت نیز خدمات ارزی انجام خواهد شد. قرهخانی همچنین ضمن توصیف کردن حادثه سانچی در فضای بیمهای دنیا، اظهار کرده که این کشتی به لحاظ بیمه مسوولیت در ایران بیمه نبود. با اینکه قرار بوده ارز مورد نیاز شرکتهای بیمه البرز و ملت بر اساس نرخهای سامانه نیما در اختیار این بیمهگران قرار گیرد، هنوز خبری از پرداخت ارز مورد نیاز این شرکتها برای پرداخت خسارت سانچی نیست.
ارسال نظر