آینده گاز طبیعی مایع در دست آسیا است
ژاپن تایمز در این باره نوشت، ایالات متحده اقدامات متعددی را برای بهبود روند قانونی تایید صادرات گاز طبیعی مایع انجام داده و پیشرفت قابل توجهی نیز در راستای حصول اطمینان از وجود زیرساختهای کافی برای انتقال مواد اولیه جهت صادرات ذخایر وسیع گاز طبیعی آمریکا، صورت گرفته است. این اقدامات حیاتی است زیرا آسیا بهدنبال تنوع منابع سوختی، بهبود کیفیت هوا و استراتژیهای مناسب برای رفع خطرات گرمایش زمین در بلندمدت است.
به گفته تحلیلگران، افزایش صادرات گاز طبیعی مایع از سوی ایالات متحده و توسعه مراکز مصرف در آسیا نیازمند تعهدات سرمایهای عظیم و ساختارهای مالی در سطوح بالاست. این پروژهها باید ظرفیت ۲۰ سال استقامت در فراز و نشیبهای بازار را داشته باشند؛ اما سازوکارهای قدیمی برای افزایش رشد این بازار کافی نیست. با ورود برخی کشورهای آسیایی به بازار گاز مایع کاملا واضح است که قیمت برای این تازهواردان بسیار مهمتر از کشورهایی است که پیشتر در این بازار فعال بودهاند. به گفته متخصصان، بازار گاز طبیعی مایع بازاری نوظهور برای پاسخگویی به این نگرانیهاست و نهایتا ممکن است شبیه بازار مدرن نفتی با داوریهای گسترده و سیستم تجارت فیزیکی و مالی شفاف به نظر برسد. اما بازار فعلی گاز مایع فاقد ویژگیهای مشترک با بازار نفت است. ما به بازاری شفافتر برای دستیابی به قیمت گاز طبیعی مایع و از بین بردن محدودیتهای مقصد نیاز داریم. همچنین باید داوطلبان بیشتری از طریق افزایش ظرفیت منابع انسانی و ساخت مجتمعهای مبتنی بر گاز طبیعی مایع به این بازار وارد کنیم.
طبق گزارش شرکت بیپی، تجارت گاز در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۲/ ۶ درصد افزایش داشته است؛ مدیرعامل شرکت فرانسوی نفت و گاز «توتال» نیز گفته است طبق پیشبینی این شرکت، افزایش تقاضا برای گاز طبیعی در آسیا موجب رشد بسیار سریعتر بازار گاز طبیعی نسبت به بازار نفت خام در دو دهه آینده خواهد شد.
ارسال نظر