معاون وزیر نفت:
امیدواریم شاهد حضور ۷۰ درصدی سازندگان داخلی در پروژههای نفتی باشیم
حبیبالله بیطرف در نهمین نمایشگاه صنعت نفت و تجهیزات ساخت داخل اظهار کرد: حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی شغل ایجاد کرده و ارزش افزوده را به داخل کشور منتقل و زمینه را برای تقویت اقتصاد فراهم میکند. وی افزود: حمایت از تولیدات داخلی به معنای رقم زدن اقتصاد مقاومتی در کشور است و این شرایط زمانی محقق میشود که تولید متکی به صنعتگران داخلی و ایرانی باشد. معاون وزیر تصریح کرد: در مقابل حمایتها، از صنعتگران داخلی انتظار داریم کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند و به تداوم استفاده و عمر مفید تجهیزات خود تعهد دهند و بتوانند پاسخگوی کیفیت قطعات تولیدی خود باشند. بیطرف خاطرنشان کرد: خوشبختانه اقداماتی برای صدور گواهینامه کیفیت خدمات و محصولات تولیدی در درون کشور انجام گرفته است و این مساله میتواند به سازندگان ایرانی کمک کند. وی ادامه داد: صنعتگران داخلی در مقایسه با سال گذشته در تولیدات خود گامهای بسیاری خوبی برداشتهاند و این حرکت باید ادامه پیدا کند تا حداقل شاهد حضور ۷۰ درصدی تولیدکنندگان داخلی در طرحهای نفتی باشیم.
اعلام حمایت مجلس از صنایع داخلی
نماینده اهواز در مجلس نیز گفت: مجلس به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی با دولت همراهی و همگامی کاملی دارد و از صنایع داخلی حمایت میکند.همایون یوسفی اظهار کرد: حمایت از صنایع و تولیدکنندگان جزو برنامههای اصلی مجلس به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی است. وی افزود: صنعت نفت یک صنعت پیشران در حوزه اقتصادی کشور است و اگر میخواهیم در سایر مناطق و حوزههای اقتصادی پیشرفتی داشته باشیم باید به صنعت نفت اهمیت ویژه دهیم. نماینده اهواز در مجلس تصریح کرد: مجلس این آمادگی را دارد تا از لوایح و طرحهایی را که به تولید بیشتر در حوزه صنایع داخلی به ویژه صنعت نفت کمک میکند، حمایت کند.
فرسودگی تاسیسات
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه انتظار میرفت صنعت نفت ایران با قدمتی بیش از یک قرن در بحث تجهیزات در دنیا پیشرو باشد، گفت: یکی از مشکلات صنعت نفت، فرسودگی تجهیزات است، بهطوریکه وضعیت ما در پالایشگاهها به موزه تشبیه شده است. جلال میرزایی با اشاره به دیدار اعضای کمیسیون انرژی مجلس با برخی سازندگان تجهیزات صنعت نفت، تصریح کرد: بحث اصلی این سازندگان این بود که به جای استفاده از ظرفیت داخلی، تامین نیاز از خارج از کشور، ترجیح داده میشود و با تداوم این روند، بسیاری از این شرکتها ورشکست میشوند.
نماینده ایلام در مجلس گفت: البته این مشکل خاص صنعت نفت نیست. ما میبینیم که در بسیاری از صنایع با اعطای وام و تسهیلات کمبهره به متقاضی اقدام به احداث یک کارخانه میکنند و به تولید میرسد اما در نهایت این تولید منجر به فروش نمیشود و فرد از بازپرداخت اقساط این تسهیلات باز میماند. در رابطه با چنین وضعیتی این پرسش ایجاد میشود که چرا ما اینگونه عمل میکنیم؟ وی با بیان اینکه نباید ضعف و ایرادهای شرکتهای سازنده داخلی را نادیده گرفت، گفت: وقتی کارخانه با نگاه به داخل احداث میشود، یعنی تولیدات آن صرفا برای داخل است. طبیعتا با توجه به شتاب رقابت شرکتهای سازنده در دنیا، پیشرفت این صنعت و ورود روزافزون تکنولوژیهای نو، تولیدات این کارخانه خیلی سریع منقضی میشود.میرزایی با اشاره به برنامه نوسازی و بازسازی تاسیسات نفتی که در برنامههای وزارت نفت لحاظ شده است، اظهار کرد: تولید داخل باید برای رفع این مشکلات حرکت کند.
۱۰۰ درصد قطعات حفاری ساخت داخل است
مدیر تدارکات و امور کالا مناطق نفتخیز جنوب نیز گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز تاکنون ۱۰ هزار قلم از اقلام مورد نیاز صنعت نفت را داخلی کرده و ساخت داخل ۶ هزار قلم کالای دیگر در حال اقدام است که تا پایان سال جاری ۱۵۰۰ قلم از این تعداد، نهایی خواهد شد و دیگر نیازی به وارد کردن این قطعات و خروج ارز نخواهد بود. علیرضا جهانگیری افزود: تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با داشتن ۲۸۰ هزار قلم کالا وظیفه پشتیبانی و سرویسدهی از واحدهای عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز را بر عهده دارد. مدیر تدارکات و امور کالا مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: صنعت نفت تا سال ۱۳۷۷ هم به خارج وابستگی داشت اما بعد از آن برنامههایی پیاده شد تا بتوان با حمایت از شرکتهای توانمند داخلی و نمونههای شاهد از انبارهای مناطق نفتخیز به شکل مهندسی معکوس اقلام خارجی را توسط شرکتهای داخلی ساخت. وی گفت: تدارکات شرکت ملی مناطق نفتخیز تاکنون ۱۰ هزار قلم از این کالاها را داخلی کرده و داخلی کردن ۶ هزار قلم کالای دیگر در حال اقدام است که تا پایان سال جاری ۱۵۰۰ قلم از این تعداد، نهایی خواهد شد و نیازی به وارد کردن این قطعات و خروج ارز نخواهد بود. مدیر تدارکات و امور کالا مناطق نفتخیز جنوب اظهار کرد: در زمینه اقلام دهگانه و فناوریهای جدید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در چند بخش بهعنوان شرکت معین شناخته شده است. جهانگیری ادامه داد: از جمله این بخشها میتوان به پمپهای سرچاهی SRP، متههای صخرهای و الماسه و لوازم سرچاهی و درون چاهی اشاره کرد. درخصوص پمپهایSRP قراردادی با دانشگاه شهید چمران و شرکت پایوران پارسیان از شرکتهای وابسته به قرارگاه خاتم به امضا رسیده است. وی افزود: برای ساخت لوازم سرچاهی با چند شرکت داخلی همچون شرکت بهسازان و ماشینسازی اراک قراردادهایی بسته شده است. همچنین در بخش متههای پی وی سی و راکپید با دو یا سه شرکت قراردادهایی بسته شده است که در حال نهایی شدن هستند. مدیر تدارکات و امور کالا مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: اکنون با شرکتهای خارجی هیچگونه قراردادی نداریم اما شرکتهای داخلی از جمله شرکت پایوران پارسیان پمپهایSRP ارائه شده خود را از یک شرکت چینی نمونهسازی کرده است.وی ادامه داد: صد درصد قطعات اصلی حفاری شامل قطعات مصرفی و تجهیز تا فشار ۱۰ هزار پیاسآی ساخت داخل است و هیچگونه نیازی به واردات این کالاها از خارج نیست.مدیر تدارکات و امور کالای مناطق نفتخیز جنوب خاطرنشان کرد: تولیدات سازندگان داخلی در بخش ساخت قطعات حفاری و تجهیزات از کیفیت خوبی برخوردار هستند و توانایی تامین نیازهای عملیاتی مناطق را دارند.
ارسال نظر