شماره روزنامه ۶۲۰۱
|
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • رونمایی از شهر موشکی جدید ایران

    دنیای اقتصاد:جمعه‌شب نیروی هوافضای سپاه پاسداران از شهر جدید موشکی خود رونمایی کرد. در این شهر موشکی که یکی از صدها شهر زیرزمینی موشکی است، چهار نوع موشکی متفاوت استقرار دارند تا در موقع لزوم مانند آنچه در عملیات وعده صادق۲ نیاز بود، مورد استفاده قرار بگیرد.
  • چرا نمی‌توان انتظار جهش رشد اقتصادی را داشت؟

    ظرفیت پر «ظرفیت‌های خالی»

    براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، در یک سال گذشته شکاف تولید که تفاوت میان ستانده بالقوه و ستانده را نشان می‌دهد، منفی بوده است. این وضعیت بیانگر این است که دیگر نمی‏توان به ظرفیت‌های خالی اقتصاد برای تحقق رشد اقتصادی بالا امید داشت. به نظر می‌رسد که کاهش سرمایه‌گذاری و تحریم‌ها از جمله عوامل مهم منفی بودن شکاف تولید است؛ به طوری که تحریم‌ها باعث شده‌اند سطح سرمایه‌گذاری در سال گذشته ۷۳درصد کمتر از سال ۱۳۹۰ باشد. شکاف تولید منفی باعث اختلال در رشد اقتصادی می‌شود؛ بنابراین ضروری است که اقداماتی مانند رفع تحریم‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، ارتقای بهره‌وری و تقویت بخش خصوصی مورد توجه سیاستگذاران باشد.
  • همزمان با آغاز دور سوم ریاست جمهوری مادورو، آمریکا برای دستگیری او جایزه تعیین کرد

    پرزیدنت ۲۵ میلیون دلاری

    «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا، خودکامه‌ای است که به‌دلیل انتخابات پر از اما و اگر و سرقت آرای مردم در آخرین انتخابات کشورش در داخل و خارج محکوم شده است. با این حال، او روز جمعه (۲۱ دی‌ماه) برای سومین دوره ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد.
  • نخستین فرماندار زن در استان کرمانشاه منصوب شد

    ادامه حضور زنان در دولت

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در ادامه حضور زنان، اقوام و اقلیت‌های دینی در رده‌های بالای مدیریتی کشور، خدیجه جشن‌پرور، زن کرد اهل سنت به عنوان سرپرست فرمانداری روانسر در منطقه اورامانات کرمانشاه منصوب شد. این اقدام در ادامه انتصاب از اقوام و اقلیت‌ها در دولت اتفاق افتاد که از شعارها و استراتژی دولت محسوب می‌شود. پیش از این مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بارها بر حقوق اقوام، اقلیت‌های مذهبی و زنان تاکید کرده و در بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» تصریح کرده بود: «از اینکه شخصیت‌های ترکمن، کرد، بلوچ و تالش به علت تمایز مذهبی از جایگاه مناسب و در شأن یک ایرانی محروم می‌شوند؛ سخت متاثر می‌شوم.»
  • «دنیای ‏‏‌اقتصاد» شامخ آذرماه وسایل نقلیه و قطعات وابسته را بررسی کرد؛

    رکورد سالانه رکود خودرو

    شامخ وسایل نقلیه و قطعات وابسته‏‏‌ در آذرماه حاکی از آن است که ماه پایانی پاییز رکودی‏‏‌ترین ماه خودروسازان طی یک سال گذشته بوده است و شامخ کل گروه خودرو در این ماه به کف یکساله خود رسیده است. همچنین شامخ آذرماه نشان می‌دهد فعالان حوزه وسایل نقلیه و قطعات وابسته، امید یا اطمینانی نسبت به بهبود وضعیت کنونی (در ماه آتی) ندارند. به شکلی که فاکتور «انتظارات تولید در ماه آینده» در کمترین حد بعد از اسفندماه سال گذشته قرار دارد.
  • روایت غیرمنتظره جوانی ۲۶ساله‏‏‌ در مورد اثر هوش مصنوعی بر نیروی کار

    هوش مصنوعی؛ عامل بهره‏‏‌وری یا مخل آن؟

    دارون عجم‌‌‌اوغلو، استاد موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) که به‌‌‌تازگی برنده جایزه نوبل اقتصاد شده است، نسبت به هوش مصنوعی بدبین است. او از این می‌‌‌ترسد که هوش‌مصنوعی صرفا نابرابری درآمدی را تشدید کند و تاثیر چندانی بر بهره‌‌‌وری نداشته باشد.در مقابل، دوست و همکار او، دیوید آتور، دیدگاه خوش‌بینانه‌‌‌تری دارد و بر این باور است که اثر هوش مصنوعی می‌تواند دقیقا عکس تصور عجم‌‌‌اوغلو باشد. در همین حال، تحقیقات جدید «آیدن تونر راجرز»، دانشجوی دکترای دانشگاه MIT دیدگاه هردو را – چه بدبینی عجم‌‌‌اوغلو و چه خوش‌بینی آتور - به چالش می‌‌‌کشد. هر دو استاد به شدت از این پژوهش به وجد آمده‌‌‌اند و از نتایجش استقبال کرده‌‌‌اند. عجم‌‌‌اوغلو معتقد است این تحقیق فوق‌‌‌العاده است و آتور ابراز کرده که حقیقتا شگفت‌‌‌زده شده، اما هیچ‌‌‌کدامشان از دیدگاه خود نسبت به هوش مصنوعی برنگشته‌‌‌اند. با این حال، تحقیقات راجرز ۲۶ ساله برای بررسی تاثیر هوش مصنوعی در دنیای واقعی، گامی در جهت درک تاثیر هوش مصنوعی بر نیروی کار برداشته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    معمای رکود موزه‌گردی

    اغلب ایرانی‌ها آرزوی دیدن برخی موزه‌ها در فرانسه و ... را دارند‌‌‌ اما برای همین گروه دیدن موزه‌ها در ایران جذابیت ندارد و در سفرشان به شهرهای مختلف موزه‌‌‌گردی را در اولویت نمی‌گذارند. چطور برخی موزه‌ها توانسته‌اند خود را به عنوان مقصد گردشگری تثبیت کنند و در ایران موزه‌ها با وجود دارا بودن آثار شاخص در بیشتر موارد مهجور مانده‌اند؟رضا دبیری‌نژاد کارشناس موزه معتقد است دلیل این موضوع به عدم توجه به برخی تخصص‌ها در موزه‌داری برمی‌گردد‌‌‌، بازاریابی و برندسازی بخشی از این تخصص‌ها هستند که در کشورمان جدی گرفته نمی‌شوند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • گفت‌وگوی ملی برای وفاق ملی

    در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بود که شعار وفاق ملی از سوی مسعود پزشکیان مطرح شد و با روی کار آمدن دولت او، اقداماتی در جهت اجرایی کردن این شعار انجام شد و حتی در چینش کابینه این شعار مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس به جریانات مختلف سیاسی در دولت سهم داده شد. حالا و بعد از گذشت حدود ۶ ماه از روی کار آمدن دولت پزشکیان، روز پنج‌شنبه نخستین همایش گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی به ابتکار معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری در سالن همایش کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
  • معاون زاکانی: مکران خطر «سونامی» دارد

    دنیای‌‌‌اقتصاد-گروه آنلاین: معاون کلیدی شهردار تهران، «انتقال پایتخت» از تهران را اقدامی «شتابزده» و «غیرمنطقی» توصیف کرد و نسبت به «گزینه مکران» برای شکل‌‌‌گیری پایتخت جدید هشدار داد.
  • رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد

    رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد: روز گذشته رزمایش بزرگ فرهنگی-رزمی ۱۱۰هزار نفری «راهیان قدس» با حضور بسیجیان پایتخت، جهادگران، اعضای گردان‌های امام حسین (ع)، گردان بیت‌المقدس، گردان امام علی (ع) و همچنین گردان‌های فاتحین به همت سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ و در قالب رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. هدف رزمایش راهیان قدس که پیام آن آمادگی همه‌جانبه بسیجیان برای مقابله با هر تهدید است، نشان دادن سطح آمادگی، انسجام و مهارت‌های حرفه‌ای بسیجیان در امداد و نجات، دفاع از کوی و برزن و مقابله با عملیات‌های تروریستی بود./ایسنا
  • «دنیای‌اقتصاد» منافع پروژه احداث خط‌آهن شلمچه – بصره را بررسی می‌کند

    ریل مشترک با همسایه عراقی

    تکمیل یک پروژه ریلی نیمه‏‏‏‏‌تمام، وعده مشترک مهمان عراقی جمهوری‌اسلامی ایران و مسعود پزشکیان در نشست خبری مشترک آخر هفته گذشته بود. نخست‌وزیر عراق از اهتمام برای تکمیل پروژه‌ای سخن گفت که نیم‌قرن درباره انتفاع مشترک دو کشور همسایه از آن، اختلاف‌نظر وجود داشت. راه‌آهن شلمچه – بصره قرار است تا سال‌۱۴۰۶ احداث و آماده بهره‏‏‏‏‌برداری شود. هرچند گفته می‌شود این پروژه بیش از‌ بار روی جابه‏‏‏‏‌جایی مسافر متمرکز است، اما پیش‌بینی کارشناسان این است که امکان افزایش حجم تجارت دو کشور تا سه‌برابر و نیز افزایش سه‌برابری ترانزیت کالا از مسیر ایران با احداث این خط ۳۸‌کیلومتری فراهم خواهدشد.
  • پیشرفت‌های فناوری در خودروهای برقی به کاهش تقاضای نفت منجر خواهد شد

    چالش‌های انرژی در ۲۰۲۵

    سال‌۲۰۲۵ به‌عنوان یک سال‌کلیدی در تاریخ صنعت انرژی جهان شناخته خواهدشد. در این سال، با استناد به‌نظر تحلیلگران، رخدادهای قابل‌تاملی در زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سیاسی، اقتصادی و زیست‌محیطی رخ خواهند داد که تاثیرات بلندمدت آنها نه‌تنها بر روند تولید، مصرف و مدیریت منابع انرژی اثر خواهند داشت، بلکه جهت‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استراتژیک شرکت‌های بزرگ انرژی را نیز دگرگون خواهند کرد.
  • رهبران سازمانی امروز باید «انعطاف‌پذیری» و «تطبیق‌پذیری» را در کل سازمان جا بیندازند

    دو وظیفه اصلی مدیران قرن ۲۱ چیست؟

    وقوع بحران‌های پیش‌بینی نشده، ناپایداری و سرعت بالای تغییر، به شکل فزاینده‌ای عادی شده‌اند. اما حسی که می‌دهند عادی نشده است. برای خیلی‌ها، این اتفاق‌ها پر از استرس و فرسایشی هستند. این روزها برنامه‌های کاری رهبران سازمان‌ها دائما به هم می‌خورند و با اختلال‌های زیادی مواجه می‌شوند.
  • گزارش خبرنگار استانی «دنیای‏‏‌اقتصاد» از نبض گردشگری جزایر جنوب

    بهار هرمزگان در زمستان ایران

    با ورود به فصل‌‌‌ زمستان، اختلاف دما بین سردترین و گرم‌‌‌ترین شهر ایران بین ۲۰تا۳۰ درجه در نوسان است. این اختلاف دما که در طول فصل زمستان بارها تکرار می‌شود، نشان‌‌‌دهنده استقرار هوای سرد در نیمه مرکزی و شمالی و هوای معتدل و بهاری در نیمه جنوبی کشوراست. فصل زمستان که بیشتر مناطق کشور برفی و سفر به این مناطق رونق چندانی ندارد، بهترین زمان سفر به جنوب و هرمزگان‌‌‌گردی است.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    جدایی ارز «قطعات یدکی» از واردات و مونتاژ خودرو

    در شرایطی معاونت توسعه بازرگانی وزارت صمت خواستار تخصیص ردیف ارزی برای واردات لوازم یدکی خودروهای وارداتی و مونتاژی شده که چنین ردیف ارزی پیش از حذف ارز نیمایی مطرح نبود. یازدهم دی ماه سال‌جاری سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صمت در نامه‏‏‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت، خواستار سهمیه ارزی جدیدی برای واردات لوازم یدکی شد. این درخواست که به نظر می‌رسد از سوی مونتاژکاران و واردکنندگان خودرو پیگیری شده، در شرایطی مطرح است که طبق قانون، واردکنندگان و مونتاژکاران موظف هستند خدمات پس از فروش و تامین قطعات را خود تامین کنند.
  • بخش خصوصی از لایحه جدید تجارت رضایت ندارد؛

    دروازه جدید نااطمینانی

    قانون تجارت به‌عنوان بستر هر نوع فعالیت اقتصادی، در دست تغییر و تحول است و بخش‌خصوصی گلایه دارد؛ دولت و نهادهای رسمی در تدوین و تصویب و اجرای لایحه اصلاح قانون تجارت جدید، به تنهایی کار را پیش‌برده‌‌‌‌‌اند. وضعی که تبعات بسیاری در پی خواهدداشت و می‌تواند افق جدیدی از نااطمینانی را به‌روی کسب‌وکارها باز‌کند. از آنجا که اقتصاد ایران با چالش‌های بسیاری در بخش کسب‌وکار روبه‌روست، فرصت اصلاح لایحه تجارت پس از ۹۰سال ‌می‌تواند مغتنم باشد به این جهت که چالش‌های معمول تجار را رفع و بستر خلق‌ثروت را با ابداعات جدید حقوقی فراهم کند اما ظاهرا کسب‌وکارها وجود چنین خطی در قانون جدید تجارت را رد می‌کنند.
  • رشد ۴۹‌درصدی شاخص‌کل بورس از کف دوم آبان؛

    هفته به یاد ماندنی برای شاخص هم‌وزن

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با رشد نماگرهای سهامی در مقیاس هفتگی پیگیری شد. هردو شاخص‌کل و هموزن در قله تاریخی خود قرار دارند و ارقام تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌شده برای این شاخص‌ها در هفته گذشته، هیچ‌گاه تجربه نشده بود. در معاملات هفته قبل دو شاخص‌کل و هموزن هر پنج روز معاملاتی هفته را سبزپوش بودند و با افزایش ارتفاع همراه شدند. در معاملات هفته گذشته شاخص‌کل با رشد ۵.۶۱‌درصدی همراه شد و به میانه‌های کانال ۲‌میلیون و ۹۰۰‌هزار‌واحدی رسید.
  • ۵ راهبرد عربستان برای رونق املاک و ساختمان چیست؟

    پلان عربی مسکن حمایتی

    عربستان پس از مواجهه با رشد بیش از حد متقاضی خرید و اجاره مسکن در اوایل دهه گذشته، با پنج راهبرد کلیدی، اقدام به تدوین سیاست‌‌‌ها و اصلاحات جدیدی برای رونق املاک و ساختمان در این کشور در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ کرد که این پلان عربی مسکن حمایتی از «سرمایه‌گذاری خارجی» برای «تحریک مسکن» تا «سیاست‌‌‌های پولی و مالی» برای «تسهیل خرید خانه اول» را دربر می‌گیرد.
  • آیا دیدگاه‌های اقتصادی ایلان ماسک در دولت جدید حضور پررنگی خواهد داشت؟

    مثلث مشاوران ترامپ

    برای درک کامل از پتانسیل مخرب برنامه اقتصادی دونالد ترامپ، باید فراتر از توجه به شخصیت‌هایی مانند ایلان ماسک نگاه کرد و به جمع گسترده‌تری از افرادی که در اطراف رئیس‌جمهور منتخب حضور دارند توجه کرد. راس ووت، مدیر بودجه، وعده داده است که «بوروکراسی دولتی را بنا به اراده ریاست‌جمهوری» تغییر دهد.
  • نشست اقتصادی «دنیای اقتصاد» در مورد ملی‌ شدن صنعت نفت ایران؛

    ملی‌شدن نفت ؛ فریاد استقلال یا زمزمه سقوط؟

    در نشست گفت و شنود اقتصادی اخیر گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «شرکت نفت ایران و انگلیس و ملی‌شدن نفت» دو کارشناس برجسته، شروین وکیلی و شهرام اتفاق، همراه با سایر شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل‌نظر در مورد یکی از رخداد‌های مهم صنعت نفت ایران پرداختند. محور اصلی این گفت‌وگوی صمیمانه این بود که آیا ملی‌‌‌‌‌شدن نفت تصمیمی ضروری و مثبت برای کشور بود یا بالعکس.
  • روایت نیویورک‌تایمز از بازار نبطیه در لبنان؛

    زندگی در سایه ویرانی

    صاحبان مشاغل یکی پس از دیگری وارد شدند؛ اما همه در یک صبح سرد دسامبر در رسالت خود متحد بودند: «هر چیزی را از این بازار خاکسترشده در این شهر واقع‌شده در دامنه تپه در جنوب لبنان نجات دهید.» یک صاحب استودیوی عکاسی و پسرش برای بازیابی نگاتیوهای پوشیده از گرد و غبار و لنز دوربین‌ها از میان زباله‌ها و فلزات پیچ و تاب‌خورده عبور کردند. یک صاحب مغازه لباس، کیسه زباله‌ای را که پارچه‌های شلواری در آن نگه داشته بود، از زیر میلگردهای ساختمانی ویران‌شده بیرون آورد. یک فروشنده عینک هم بالای تخته‌های بتنی خردشده که زمانی پشت بام ساختمان مغازه‌اش بود، ایستاده بود. «رائد مقلد»، ۵۸ساله که همراه با یک مغازه عینک‌فروشی، مالک یک فروشگاه طلا و ساعت در همان ساختمان با برادرش بود، گفت: «همه چیز از بین رفته است. یک گلوله نارنجی آتش همه چیز را از بین برد.»
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور:

    «دنیای‌اقتصاد» به دولت مشورت دهد

    معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در جلسه‌ای به میزبانی مدیرمسوول و سردبیران گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، از این رسانه خواست «راه‌حل مشکلات اقتصادی و چالش‌های موجود کشور را به دولت ارائه کند». به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، سیدمهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور به همراه هیاتی از مدیران حوزه رسانه این دفتر، دوشنبه شب از گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد بازدید کردند.
  • ریشه‌های صف بلند تقاضای ارز بررسی شد؛

    «تهدید دستوری» ارز تجاری

    ضرورت بازگشت ارز به کشور، داستانی دست‌‌‌‌‌‌‌کم ۶۰‌ساله دارد. موضوعی که به بی‌‌‌‌‌‌‌اعتمادی موجود در رابطه تجار و سیاستگذار برمی‌گردد. این داستان اخیرا و پس از معرفی بازار ارز توافقی، به شکلی تازه ظاهر شده و بر تعداد متقاضیان ارز برای واردات کالا و... افزوده است. ظاهرا صادرکنندگان بزرگ، توان و تمایل عرضه ارز صادراتی خود در قیمتی پایین‌تر از نرخ ارز بازار آزاد را دارند؛ چراکه عمده مواد اولیه و منابع خود را از مسیرهای داخلی و حمایتی تامین می‌کنند.
  • چرا بازگشایی دامنه‌نوسان برای بازار سهام ضرورت دارد؟

    ورود بورس به کانال ۲.۹

    شاخص‌کل بورس تهران، با رشد ۵۰هزار‌واحدی موفق شد برای اولین‌بار در کانال ۲.۹میلیون واحد حضور یابد. این درحالی است که همچنان شاخص هموزن با شتاب بیشتری در حال حرکت به سمت تارگت‌‌‌‌‌های خود است. این نماگر ثانویه با افزایش ارتفاع ۲درصدی، کانال جدید ۹۰۰هزار‌واحدی را فتح کرد. درحالی نماگر اصلی بورس فاصله ۳درصدی با محدوده ۳میلیون واحد دارد که همچنان ارزش معاملات بالای ۲۰هزار‌میلیارد‌تومان تثبیت نشده‌است.
  • ۴ درس «اولین طرح ترافیک در خیابان‏‏‌های نیویورک» برای تهران چیست؟

    طرح‏‏‌ترافیک با نسخه ۲۰۲۵

    از نیمه‌‌‌شب ۵ ژانویه ۲۰۲۵، طرح جدید عوارض ترافیکی در نیویورک آغاز به کار کرد. این اولین طرح از این نوع در آمریکاست که هدف آن کاهش ترافیک سنگین در مناطق مرکزی شهر و جمع‌‌‌آوری بودجه برای بهبود سیستم حمل‌‌‌و‌‌‌نقل عمومی است. بر اساس این طرح، رانندگان خودروهای شخصی برای ورود به مناطق شلوغ مانند میدان تایمز و وال‌استریت، باید عوارضی بین ۲.۲۵ تا ۹ دلار پرداخت کنند. مبلغ دقیق عوارض بسته به نوع وسیله نقلیه و ساعت ورود متفاوت است. برای مثال، کامیون‌‌‌های کوچک و اتوبوس‌‌‌های غیرمسافربری در ساعات اوج باید ۱۴.۴۰ دلار و کامیون‌‌‌های بزرگ و اتوبوس‌‌‌های توریستی ۲۱.۶۰ دلار پرداخت کنند. این طرح با واکنش‌‌‌های متفاوتی روبه‌‌‌رو شده است. در حالی که بسیاری از کارشناسان و فعالان محیط‌زیست از آن استقبال کرده‌‌‌اند، برخی از رانندگان، کسب و کارها و حتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با آن مخالفت کرده‌‌‌اند. ترامپ اعلام کرده است که پس از آغاز به کار، تلاش خواهد کرد این طرح را متوقف کند.
  • نماد نوآوری در جهان تکنولوژی چگونه «قربانی نوآوری» شد؟ نحوه باخت «اینتل» به یک تازه‌وارد

    تهدید ریز غول‌های بازار

    شرکت آمریکایی «اینتل» درست مثل بوئینگ، زمانی ستاره دنیای مهندسی بود. این شرکت‌ها، پیشتازان عرصه تکنولوژی بودند، اما آن روزها ظاهرا تمام شده است. اینتل که زمانی به عنوان نماد نوآوری در جهان شناخته می‏‏‌شد، این روزها دائم مدیرعامل عوض می‌کند و در حال از دست دادن سهمش در بازار است. دیگر فقط انویدیا، غول هوش مصنوعی رقیبش نیست، بلکه شرکت‌های کوچک‌تر و حتی متحدان سابق این شرکت مانند مایکروسافت هم وارد عرصه رقابت شده‏‏‌اند. مهم‏‏‌ترین دلیل: اینتل عملکرد مالی را به علم مهندسی ترجیح داد و از رقبا عقب افتاد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند؛

    تکمیل آزادراه تهران-شمال در سه سناریو

    زمان آغاز عملیات احداث قطعه سه آزادراه تهران-شمال مشخص شد. براساس نتایج جلسه کارگروه ویژه پروژه ملی آزادراه تهران-‌شمال، وعده تامین مالی برای فعال‌شدن کارگاه عمرانی ساخت قطعه سوم این معبر که در قالب مشارکتی توسط دولت و بنیاد مستضعفان اجرا می‌شود، مطرح‌شده و گفته می‌شود از زمان شروع به‌کار، ظرف مدت دو سال‌این قطعه نیز به بهره‌‌‌‌‌برداری خواهد رسید.
  • رمزارزها در انتظار ورود رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید هستند

    چراغ سبز ترامپ به کریپتو

    با وجود ماهیت غیرمتمرکز فعالیت و عدم‌وابستگی به کشور‏‏‌ها و سازمان‌ها، بازار ارز‏‏‌های دیجیتال همچنان در نتیجه ورود و خروج سرمایه نوسانات قیمتی را ثبت می‌کند و بنابراین مواردی مانند تغییر در شرایط اقتصادی، بحران‌ها یا تغییرات در روند سیاستگذاری اقتصاد‏‏‌های بزرگ از جمله آمریکا می‌توانند به طور مستقیم بر تغییرات قیمتی ارز‏‏‌های دیجیتال تاثیرگذار باشند. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، آمریکا مسیر قانون‌گذاری، افزایش نظارت و سختگیری‏‏‌ها را در بازار رمزارز در پیش گرفت که اثرات منفی خود را بر بازار و به‌ویژه صرافی‏‏‌های ارز دیجیتال گذاشت.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • ریشه تغییر ناگهانی خودروها در سامانه چیست؟

    سرگیجه متقاضیان خودروهای وارداتی

    دنیای اقتصاد: دور جدید عرضه خودروهای وارداتی از امروز (۱۷ دی) با اعمال تغییراتی در زمان مهلت ثبت‌‌نام و همچنین مدل‌‌های قابل عرضه آغاز شد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    خیلی دور، خیلی نزدیک انتقال پایتخت

    انتقال پایتخت سیاسی از تهران موضوع امروز و دیروز نیست و از زمان دولت هاشمی‌رفسنجانی در سال۱۳۶۸ تاکنون مطرح است. اگرچه در تمام دولت‌های بعد از سازندگی نیز انتقال پایتخت مطرح بود؛ اما هیچ‌وقت به صورت جدی این موضوع دنبال نشده و بر این اساس کار کارشناسی هم برای انتقال پایتخت انجام نشده است.