شماره روزنامه ۶۱۲۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۱۲۴

  • تعیین‌‌ رتبه «معضل مسکن»

    دنیای‌اقتصاد: تامین مسکن، مشکلی جهانی است؛ اما شدت و ضعف آن در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. بررسی شدت چالش مسکن برای ساکنان ایران و مقایسه آن با داده‌‌های سایر نقاط دنیا از آن حکایت دارد که چالش تامین سرپناه مناسب و تامین هزینه‌‌های آن معضلی به مراتب جدی‌‌‌‌تر برای ایرانی‌‌ها و در نگاهی کلی‌‌تر ساکنان کشور است. این در حالی است که بخش قابل‌توجهی از ساکنان هلند، کانادا و استرالیا نیز در زندگی خود به‌‌طور جدی با چالش هزینه تامین مسکن مواجه هستند.
  • رهگیری صعود بورس

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس در روز شنبه، به‌واسطه افزایش دامنه‌نوسان بورس از یک‌ به ۳درصد موفق شد تا با رشد ۱۴هزار‌واحدی، کانال ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحد را بازپس‌‌‌‌‌گیرد. این درحالی است که شاخص هموزن، با رشد بسیار اندکی طی اولین روز هفته روبه‌رو بوده‌است، ضمن آنکه ارزش معاملات خرد، پس از مدت‌ها به بالای ۴هزار و ۱۰۰میلیارد‌تومان رسیده‌است. ورود اندک پول حقیقی به بازار سهام نیز نشان از آن دارد که سهامدار خرد علاقه‌‌‌‌‌ای به خرید سهام در شرایط ریسکی ندارد. هرچند قیمت‌های فعلی، سیگنال ارزندگی را به فعالان بازار می‌دهد، اما احتمال آنکه بازار روند پرقدرتی را برای فتح قله دنبال کند، کم است.
  • نوبلیست شماره ۹۴ کیست؟

    اقتصاد علم تخصیص بهینه منابع کمیاب است؛ این ساده‌‌‌ترین و در دسترس‌‌‌ترین تعریف از علم اقتصاد است. از دستاوردهای این علم می‌‌‌توان برای یافتن بهترین استفاده از منابع در دسترس، تولید کالاها و خدمات، رشد و رفاه در طول زمان استفاده کرد. ابزارهای علم اقتصاد به تحلیلگران و سیاستگذاران امکان می‌دهد تا هزینه‌‌‌ها، منافع و آثار سیاست‌‌‌های دولت‌‌‌ها را در طیف وسیعی از حوزه‌‌‌هایی که جامعه را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد -به عنوان مثال آموزش، امنیت و بهداشت- مطالعه کنند.
  • عدم شفافیت؛ پاشنه آشیل مالیات‌ستانی از اینفلوئنسرها

    دنیای اقتصاد: بر اساس قوانین مالیاتی در دنیا و ایران هر یک از شهروندان متناسب با درآمد خود ملزم به پرداخت مالیات هستند که طبیعتا درآمد اینفلوئنسرها از تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی نیز مستثنی نیست. جدیدترین گزارش‌ها، درآمد اینفلوئنسرهای ایرانی از محل تبلیغات را با افزایش نسبت به سال‌های قبل حدود ۶هزار میلیارد تومان در سال گذشته برآورده کرده‌اند. با این حال تاکنون گزارشی از وضعیت پرداخت مالیات ۶۲۸ بلاگر و اینفلوئنسر شناسایی شده، منتشر نشده است.
  • ضوابط بحران‏‏‌ساز «ایمنی ساختمان»

    دنیای اقتصاد-گروه ساختمان: کیفیت ساختمان تا چه حد بر کیفیت زندگی شهروندان اثرگذار است و تا چه حد می‌توان آن را در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور موثر دانست؟ بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که ساختمان به عنوان مأمن جای‌گیری خانواده‌‌‌ها، کسب و کارها و بستر فیزیکی تداوم فعالیت دستگاه‌‌‌های اداری همواره مهم‌ترین بخش زیرساختی از تمدن بشری بوده‌‌‌ است. با این حال ‌گذار به دوره مدرن زندگی بشر و افزوده شدن بر میزان استانداردها، بر اهمیت کیفیت ساخت آنها تا حد زیادی افزوده است. یکی از مهم‌ترین مقوله‌‌‌های کیفیت ساختمان بحث ایمنی است که همواره از سوی قانون‌گذاران سعی شده تا بر حسن اجرای آن تاکید شود. این در حالی است که مواردی نظیر مقابله با حریق در ساختمان و کمک‌رسانی به حفظ جان شهروندان بر عهده دستگاه‌‌‌های دولتی و نهادهای عمومی همچون آتش‌‌‌نشانی است. با وجود این، بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که قانون‌گذاران اگرچه به هنگام وضع قوانین و پیگیری وظایف سازندگان بسیار سختگیر هستند اما هنگام ایفای تعهدات خود آنچنان که باید موفق عمل نمی‌‌‌کنند به همین منظور در گفت‌وگو با احمد ذوالفقاری‌اصل، عضو موسس انجمن صنعت ساختمان تهران به بررسی وضعیت ایمنی و نحوه ساخت ساختمان‌‌‌ها از جهت انجام تعهدات قانونی به سازمان آتش‌نشانی و همچنین وضعیت موجود در خدمات‌دهی و امکانات سازمان مذکور پرداخته شده است.
  • راه علاج خود‌کم‌بینی

    نویسنده: Kevin kruse مترجم: منا اختیاری
    خودکم‌بینی همچون پیچک مهاجمی است که خیلی نامحسوس سراغمان می‌آید و اگر جلویش را نگیریم، کل زندگی‌مان را درگیر می‌کند. خودکم‌بینی در کوتاه مدت تمرکز و بهره‌وری را از بین می‌برد، خلاقیت را خفه می‌کند، مانع تعیین اهداف بزرگ‌تر می‌شود و به طرز ناخوشایندی ما را بدحال می‌کند، اما در بلندمدت می‌تواند به مشکلات بزرگ‌تری همچون کمال‌گرایی و خودتخریبی تبدیل شود. اما خبر خوب این است که خودکم‌بینی از دیرباز با ما بوده و خیلی‌ها روش‌هایی را پیدا کرده‌اند که نه تنها بر این حس فائق آمده‌اند که از آن استفاده هم می‌کنند.
  • سیگنال حراج تهران به بازار هنر

    دنیای اقتصاد: بیست و یکمین حراج تهران ویژه هنر معاصر به صورت آنلاین برگزار شد و با فروش ۱۲۰میلیارد و ۳۱۸میلیون تومان توانست رکورد جدید بر جا بگذارد. در این دوره اما یک اتفاق مهم افتاد و آثار هنرمندان ناشناخته و کمتر‌شناخته‌شده نیز به نمایش در‌آمد و جالب آنکه توانست با اقبال خریداران روبه‌رو شود. آن‌گونه که در گزارش‌ها آمده در این رویداد ۳۶ چهره نوظهور حضور داشتند که در این حراج بی‌سابقه بود. به نظر می‌رسد حراج تهران در بیست و یکمین دوره‌اش تغییر فاز داده و تصمیم گرفته روی آثار هنرمندان جوان مانور بیشتری بدهد. این ماجرا از دو جهت قابل بررسی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر