شماره روزنامه ۶۱۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۱۰۸

  • تاوان غفلت در معدن

    دنياي اقتصاد: طبس از ساعت ۲۱ شنبه‌شب ۳۱ شهریور در شوک است. شوکی که کم از زلزله سال ۱۳۵۷ ندارد. صدای شیون مادران، پدران، فرزندان و دوستان ۳۵ جوانی که مرگ رسمی آنها اعلام شده است، در میان نخل‌های کویری مدام می‌پیچد. ۱۶ مصدوم در حال امداد و نجات هستند. تا وقتی که این گزارش نوشته می‌شود، ۱۴ نفر در بلوک C همچنان محبوس‌اند. اخبار فوتی‌ها همچنان ضدونقیض است. با این‌حال آخرین شنیده‌ها بر مرگ ۵۲ کارگر و متخصص صحه می‌گذارد، اما اعلام رسمی در این زمینه نشده است. ایران همچنان عزادار مرگبارترین حادثه معدنی است. خراسان جنوبی حدود ۷۶ معدن دارد و بسیاری از جمعیت ۷۶۸ هزار نفری‌اش در این معادن مشغول کارند. گفته می‌شود، در زمان این حادثه ۶۹ کارگر در دو بلوک این معدن زغال‌سنگ در طبس مشغول به کار بودند. با توجه به غلظت گاز در تونل‌ها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به‌صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، امدادرسانی توسط هشت تیم تخصصی آغاز و تاکنون نیز ادامه دارد.
  • هزینه ناترازی بر دوش مردم

    دنیای اقتصاد: چالش‌های تولید و توزیع برق، مشکلات ساختاری اقتصاد در حال توسعه ایران هستند. تولید و توزیع برق در ایران گرفتار چالش‌های پیچیده‌ای شده است. افت شبکه و ناکارآمدی بخش توزیع و انتقال، انحصار طبیعی و قیمت‌گذاری مانع انگیزه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در این بخش شده است. از طرف دیگر بدمصرفی در بخش تقاضا نیز به چالش‌ها افزوده است. بنابراین برنامه بلندمدتی برای بهبود کارآیی شبکه توزیع و انتقال، ترغیب تولید برق به‌واسطه بخش خصوصی از طریق امن‌تر کردن حقوق مالکیت و رفع قیمت‌گذاری در کنار اعمال سیاست‌هایی برای مدیریت بدمصرفی لازم است.
  • تحمیل خسارت به تجارت

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: افزایش تعطیلات رسمی کشور به ۲روز در هفته در طول سالیان گذشته بارها موردبحث و بررسی قرارگرفته‌است. این طرح موردتایید اغلب فعالان اقتصادی است، با این‏‏‏‏‏‏‏‏‌وجود اختلاف اصلی بر سر روز تعطیل است. در هفته‌های اخیر و با تصویب روز پنج‌شنبه به‌عنوان روز تعطیل رسمی توسط کمیسیون اجتماعی مجلس شورای‌اسلامی، آثار این اقدام بر اقتصاد و به‌ویژه حوزه تجارت مجددا مورد‌توجه سیاستگذاران قرار گرفت. کاهش روزهای کاری مشترک هفته با دنیا به ۳روز، کاهش ارتباط ایران با شبکه تجارت‌جهانی و همچنین افت تجارت در هر دو حوزه واردات و صادرات و تعمیم عوارض آن به بخش تولید را باید از مهم‌ترین آثار سوء این لایحه برشمرد.
  • سنجش حباب بازار سکه

    دنیای اقتصاد: بررسی روند بازار سکه طلا گویای آن است که با توجه به رشد ارزش جهانی طلا و همچنین برگزاری حراج سکه از جانب بانک‌مرکزی، حباب برخی قطعات سکه طلا نسبت به ابتدای سال کاهش یافته است. اما در این میان مشاهده می‌شود که حباب ربع‌سکه تمایل چندانی به کوچک شدن ندارد. علت این امر در وجود تقاضای زیاد برای این قطع از فلز زرد عنوان می‌شود.
  • محیط نامساعد بازار گردشگری

    دنیای اقتصاد: « اگر سرمایه‏‏‌گذار داشته باشیم گردشگری توسعه پیدا می‌کند» این گزاره در نگاه اول ممکن است درست به نظر برسد. اما آیا صورت مساله صنعت توریسم به عدم‌تمایل سرمایه‏‏‌گذاران برای ورود به این حوزه برمی‏‏‌گردد؟ پاسخ ما در «دنیای اقتصاد» به این پرسش منفی است. دلیل آن هم مشخص است دولت به جای اینکه به دنبال سرمایه‏‏‌گذار بدود، ‏‏‌ باید محیط بازار گردشگری را برای سرمایه‏‏‌گذاری مساعد کند؛ این محیط اگر با جریان پایدار توریست مواجه شود، رونق می‏‏‌گیرد و پس از آن است که سرمایه‏‏‌گذار به آن مراجعه می‌کند نه برعکس.
  • «هفتادودوملت» در سودای چین

    سید محمد هاشمی: هند پرجمعیت‌‌‌ترین کشور جهان است که تحت رهبری نخست‌‌‌وزیری جاه‌‌‌طلب موفق شده است نفوذ گسترده‌‌‌ای در صحنه جهانی داشته باشد. در سال ۲۰۲۲، هند به‌‌‌عنوان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان از بریتانیا پیشی گرفت و سال گذشته به یکی از چهار کشوری بدل شد که با موفقیت یک فضاپیما را روی ماه نشاند. در شرایطی که رشد اقتصادی چین در حال کند شدن است و دولت‌‌‌های غربی به طور فزاینده‌‌‌ای به این کشور به‌‌‌جای شریک اقتصادی، به چشم رقیب می‌‌‌نگرند، هند سخت در تلاش است تا جایگاه چین را تصاحب کند.
  • ماموریت‌های سکاندار بیمه مرکزی

    آیین تکریم و معارفه رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی از مدیران و مسوولان صنعت بیمه کشور برگزار شد. عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم، یکی از مشکلات اساسی را خروج ارزش افزوده اقتصادی کشور به دلیل هزینه‌‌‌های مبادلاتی تحریم، به واسطه کاسبان تحریم دانست و گفت: در این شرایط آنچه که باید خرج تراز کردن دخل و خرج کشور شود، متاسفانه از دست می‌رود و نتیجه آن هم این می‌شود که شرایط زندگی برای کارگران و کارمندان سخت و هیچ نفعی هم از این موضوع نخواهند برد که امیدوارم شرایط اقتصادی کشور به‌ویژه کارگران بهتر شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر