شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۹۷

  • تکذیبیه از باغ ملی

    دنیای اقتصاد: به دنبال ادعای رسانه آمریکایی وال‌استریت ژورنال مبنی بر اینکه ایران موشک‌‌‌های بالستیک کوتاه‌برد خود را در اختیار روسیه قرار می‌دهد، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچ‌گاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفت‌‌‌وگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران حمایت کرده است.
  • ضرورت اصلاحات ساختاری در نظام بانکی

    دنیای‌اقتصاد: در دیدار وزیر اقتصاد با اعضای کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی، ناترازی‌های بانکی به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین چالش‌های اقتصادی کشور مطرح شد. عبدالناصر همتی بر ضرورت اصلاحات ساختاری و همکاری همه‌جانبه برای رفع این مشکلات تاکید و خاطرنشان کرد که با اراده و همفکری، می‌توان بر این موانع غلبه کرد. همتی همچنین بر اهمیت اولویت‌بندی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی و فوری برای بهبود وضعیت نظام بانکی تاکید کرد. وزیر اقتصاد با اشاره به وام ازدواج، خواستار تسهیل شرایط دریافت آن برای جوانان شد و پیشنهاد داد که با رویکردی منعطف‌تر درباره ضمانت‌ها عمل شود. او همچنین از روابط عمومی بانک‌ها خواست که به جای دفاع از افراد، با شفافیت و درایت از نظام بانکی حمایت کنند و در برابر انتقادات با تدبیر و هوشمندی عمل کنند.
  • پل ارتباطی میان مردم و دولت

    دنیای اقتصاد: چهارمین همایش تشکل‌های اقتصادی با عنوان «تشکل‌های اقتصادی، راهبران توسعه» در اتاق ایران برگزار شد. این رویداد با توجه به رویکرد دولت در استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی بیش‏‏‏‌ازپیش موردتوجه قرارگرفته و بخشی از آن به معرفی تشکل‌های برگزیده اختصاص دارد. در پایان این همایش از ۳۱ تشکل برتر تقدیر به‌عمل آمد.
  • رابطه دموکراسی، مشورت و توسعه

    ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان
    بیجو رائو نویسنده کتاب «دموکراسی شفاهی: مشورت در شوراهای روستایی هندی»، یک بررسی عالی در مورد صدای شهروندان در شوراهای روستایی هند است که بزرگ‌ترین نهاد مشورتی در تاریخ بشر نیز شناخته می‌شود. او اقتصاددان ارشد در گروه تحقیقات توسعه بانک جهانی است و مدیریت رصدخانه اجتماعی را برعهده دارد که بانک جهانی برای بهبود ظرفیت تطبیقی پروژه‌های ضد‌فقر ایجاد‌کرده‌است. رائو با استفاده از روش‌های مردم‏‏‏‌شناسی، جامعه‏‏‏‌شناسی و علوم سیاسی، زمینه‏‏‏‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فقر شدید در کشورهای درحال‌توسعه را بررسی می‌کند. شروتی راجاگوپالان در این مطلب با رائو درباره موضوعات زیر صحبت می‌کند: دموکراسی مشورتی در هند، چگونه نهادهای محلی می‌توانند راه‏‏‏‌حل‏‏‏‌های پایین به بالا برای رفع فقر ایجاد کنند، صدا و وفاداری در حکومت محلی، سامانه‏‏‏‌های رفاهی هند، زنان هندی در سیاست محلی، فدرالیسم و حکومت محلی، شناسایی ذی‌نفعان در یک سیستم رفاهی و مشورت و کرامت.
  • جنگ غزه به روایت آمارها

    محمد‌حسین باقی: ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ (برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۴) جنگ غزه وارد اولین سالگرد خود می‌شود. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، طی این یک سال میزان خسارت‌‌‌ها این‌‌‌گونه است: ۴۲ میلیون تن آوار؛ ویرانی بیش از ۷۰‌درصد خانه‌‌‌ها و ساختمان‌‌‌ها و ویرانی ۸۰ میلیارد دلاری که بازسازی آن ممکن است چند سال به طول انجامد. اما این جنگ نه‌‌‌فقط برای غزه که برای اسرائیل هم خسارت‌‌‌های اقتصادی به بار آورده است. افزون بر این، شرکت‌های غربی هم از آب گل‌‌‌آلود ماهی گرفته و میزان فروش خود به اسرائیل را افزایش داده‌‌‌اند. در گزارش «وقتی اقتصاد، حقوق بشر را نادیده می‌گیرد» به این مساله پرداخته شده که «برندگان» این جنگ در اتاق هیات‌‌‌مدیره‌‌ شرکت‌هایشان نشسته‌‌‌اند. در این پرونده «اقتصاد جنگ در غزه» به‌‌‌تفصیل بررسی شده است.
  • تغییر سبک مدیریت به تناسب زمان

    نویسنده: Rebecca Knight مترجم: مریم مرادخانی
    درباره سبک‏‌های رایج رهبری سازمانی و اینکه چگونه سبک مناسب خود را پیدا کنیم، مطالب بسیاری نوشته شده است. مثلا سبک تحول‏‌آفرین یا تعاملی یا بوروکراتیک. اما دنیل گلمن، روان‌شناسی که به تحقیقات در حوزه هوش هیجانی معروف است می‏‌گوید: «لازمه یک رهبر سازمانی فوق‏‌العاده بودن این است که بدانیم موقعیت‏‌های مختلف، ممکن است رویکردهای متفاوتی را طلب کنند.» گلمن با تکیه بر تحقیقات و تجربیاتش، شش سبک رهبری سازمانی را شناسایی کرده که مدیران می‌توانند با توجه به شرایط و نیازهای اعضای تیم، آنها را اتخاذ کنند. او نخستین بار در سال ۲۰۰۰ این سبک‏‌ها را در مقاله‏‌اش به نام «رهبری سازمانی ثمربخش» در مجله کسب‌و‌کار هاروارد معرفی کرد. از آن زمان به بعد، سبک‏‌های او به طرز گسترده‌ای به عنوان یک چارچوب اساسی برای رهبری سازمانی موثر شناخته شده و استفاده می‏‌شوند.
  • خداحافظی با مادر سینمای آسیا

    آرونا واسودف، منتقد، نویسنده، مستندساز، تدوینگر، سردبیر، بنیانگذار نتپک، مدیر جشنواره و نقاش در ۸۸سالگی در دهلی نو درگذشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر