شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۷۴

  • تهدید اقلیمی ثروت ملکی

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: تغییرات اقلیمی، ثروت ملکی را به گروگان گرفته است. سیل‌‌‌‌ها، زلزله‌‌‌‌ها و سایر بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی، به تهدیدی جدی برای خانه‌‌‌‌ها و دارایی‌‌‌‌های مردم در سراسر جهان تبدیل شده‌‌‌‌اند. در حالی که هزینه‌‌‌‌های بازسازی و تعمیر این خسارات به شدت افزایش یافته، پوشش بیمه‌‌‌‌های حوادث نیز نتوانسته همپای این افزایش هزینه‌‌‌‌ها حرکت کند. حتی در کشوری مانند آمریکا که پیشرو در صنعت بیمه است، پوشش بیمه خانه‌‌‌‌ها تنها ۶۲‌درصد از خسارات ناشی از بلایای طبیعی را جبران می‌‌‌‌کند. این وضعیت، میلیون‌‌‌‌ها نفر را در سراسر جهان با خطر از دست دادن سرمایه‌‌‌‌های ملکی خود روبه رو کرده است. با تشدید فرآیند تغییرات اقلیمی و افزایش شدت و فراوانی این بلایا، ضرورت بازنگری در سیاست‌‌‌‌های بیمه و ایجاد مکانیزم‌‌‌‌های جدید برای مدیریت ریسک‌‌‌‌های ناشی از تغییرات اقلیمی بیش از پیش احساس می‌شود.
  • دیوان‌سالاری علیه صادرات

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: صادرات غیرنفتی یکی از مهم‌ترین شاخصه‏‏‏‌های موثر بر تولید ناخالص داخلی است که زمینه گذار کشور به اقتصادی سالم و با درآمدهای پایدار را فراهم می‌کند. ضعف در توسعه صادرات یکی از مشکلات کلیدی اقتصاد ایران است که خود به‌عنوان مانعی در مسیر گسترش تولید عمل می‌کند. تولید غیرهدفمند نیز از دیگر شاخص‌هایی است که به توسعه‏‏‏‌نیافتگی صادرات منتهی می‌شود، به‌عبارتی دیگر در این زمینه یک رابطه دو طرفه میان صادرات و تولید برقرار است. شتاب‌بخشیدن به صادرات نیازمند ایجاد تحولی ساختاری در حوزه تولید و تجارت است. موانع متعددی در مسیر توسعه صادرات کشور به چشم می‌خورد، بخش بزرگی از این مشکلات در سایه سیاستگذاری ناکارآمد حاصل شده و درنتیجه بازنگری در استراتژی‌های کلان اقتصادی، ضروری به‌نظر می‌رسد. در همین‏‏‏‌حال نیازمند بازنگری جدی در تولید و حرکت به سمت ساخت محصولاتی با رقابت‌پذیری در سطح جهانی هستیم. در شرایطی که سهم صادرات ایران از کل صادرات جهانی به کمتر از یک‌چهارم یک‌درصد سقوط‌کرده، باید بررسی کرد که علت این امر چه بوده و چه می‌توان کرد تا در دولت چهاردهم قدرت صادراتی ایران احیا شود.
  • سرمایه‌گذاری سبز

    دنیای اقتصاد -فاطمه بابالو: در عصری که اثرات تغییرات آب‏‏‏‌و‎هوایی به‌طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود، ضرورت تغییر به سمت شیوه‏‏‏‌های پایدار هرگز به این اندازه حیاتی نبوده‌است. گذار از وابستگی به سوخت‌های فسیلی به منابع انرژی تجدیدپذیر، پذیرش فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست و تلاش برای کشاورزی پایدار، همگی گام‌هایی در جهت درست هستند، با این حال این تلاش‌ها نیاز به پشتوانه مالی قابل‌توجهی دارد؛ اینجاست که سرمایه‌گذاری سبز وارد عمل می‌شود.
  • بی‌توجهی بازار خودرو به اخبار تنش‌زا

    دنیای اقتصاد: بازار خودرو بعد از پشت‌سر گذاشتن تلاطمات قیمتی در اوایل هفته، حالا روزهای آرامی را سپری می‌کند. با شروع دوره چهاردهم ریاست جمهوری، قیمت‌ها در بازار خودرو به تبعیت از نرخ ارز نزولی شد، این در حالی است که این روند چندان ادامه‌دار نبود.
  • عصر کتاب‌های بی‌خانه

    دنیای اقتصاد: آیا کتابخانه‌ها آخرین روزهای زندگی‌شان را می‌گذرانند؟ شواهد نشان می‌دهد که نسل‌های جدید بشر، تقریبا پا به کتابخانه نمی‌گذارند. اصولا جمع‌آوری نسخه‌های فیزیکی کتاب‌ها، تنظیم و جانمایی آنها برای تسهیل دسترسی و چیدمان مبلمان و ... در یک فضای بزرگ و آرام، گویی معاصر نسل‌های جدید نیست؛ گرد گذر تاریخ بر رویش نشسته و دارد کارکردش را از دست می‌دهد. اما این سرنوشت، پیش از کتابخانه‌ها بر سر کتاب‌ها آمده‌است.
  • راز ناکامی در شکار توریست

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: شاخص‌‌‌های توسعه‌‌‌ای گردشگری جهان حاکی از آن است که ایران با وجود پتانسیل‌‌‌های لازم در جاذبه‌‌‌های گردشگری نتوانسته جایگاه چندانی در جهان به‌‌‌دست آورد، زیرا توسعه گردشگری نیازمند فراهم‌‌‌سازی مجموعه‌‌‌ای از امکانات، زیرساخت‌‌‌ها، سیاست ‌‌‌خارجی قوی و تقویت مدیریت و زیربناهای اصلی توریسم است و تنها به داشتن جاذبه‌‌‌های گردشگری محدود نمی‌شود.
  • بنگاه‏‏‌ها به‌دنبال مردمی کردن تجربه مالی

    مترجم: محمود نوری شمس آباد/ عضو انجمن مدیریت ایران
    توسعه سریع فناوری‌‌‌ها به طور اساسی مفهوم مالی و پول را تغییر می‌دهد. این تغییر بر اساس نوع جدیدی از تجربه است که از طریق نوآوری دیجیتال در دسترس قرار گرفته است. فناوری دیجیتال با افزایش دسترسی و راحتی بیشتر محصولات و خدمات مالی برای طیف وسیع‌‌‌تری از مشتریان، صنعت مالی را مردمی (دموکراتیک) می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر