شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۷۱

  • عقبگرد دلار از منطقه حساس

    دنیای اقتصاد: روز گذشته نرخ دلار آزاد از نیمه دوم کانال ۶۱ هزار تومانی تا پله‌های ابتدایی این کانال کاهش یافت. پیش‌تر تحلیلگران تکنیکال دلار اذعان کرده بودند که درصورت عبور نرخ این ارز از مقاومت ۶۲ هزار تومانی، تا کانال ۶۵ هزار تومانی مقاومت قابل توجهی وجود ندارد. در نتیجه می‌توان گفت افت نرخ دلار موجب فاصله گرفتن نرخ این ارز از محدوده حساس شده است.
  • دامپینگ ارزی خودروسازان

    دنیای اقتصاد: خودروسازان کشور از مدت‌ها قبل برای تامین بخشی از ارز موردنیاز خود به صادرات کالاهای غیر‌خودرویی روی آورده‌اند و این اقدام، بازار صادراتی برخی از این کالاها را به هم ریخته است.خودروسازان و مونتاژکاران داخلی برای تولید محصولاتشان نیازمند خرید قطعات از خارج هستند، بنابراین باید از مسیرهای مورد تایید سیاستگذار اقدام به تامین ارز کنند. یکی از راه‌های تامین ارز موردنیاز خودروسازان، «صادرات» است، به این معنی که آنها می‌توانند خود به طور مستقیم برخی کالاها را صادر و از ارز آن (تحت نظارت بانک مرکزی) برای واردات قطعات موردنیازشان استفاده کنند.
  • چرخ و فلک فوتبال صنعتی

    در سال ۲۰۲۴، دنیای فوتبال با جنجال‌‌‌های متعددی در زمینه اسپانسرینگ روبه‌رو شد که تاثیرات قابل‌توجهی بر تیم‌‌‌ها، بازیکنان و طرفداران داشت. یکی از موارد بحث‌‌‌برانگیز، قراردادهای اسپانسرینگ با شرکت‌هایی بود که فعالیت‌‌‌های تجاری یا اخلاقی آنها مورد سوال قرار گرفته بود. به‌عنوان نمونه، برخی تیم‌‌‌های برتر اروپا قراردادهای مالی هنگفتی با شرکت‌های شرط‌‌‌بندی بستند که اعتراضات زیاد گروه‌‌‌های حامی حقوق کودکان و مبارزه با اعتیاد را به همراه داشت. این گروه‌‌‌ها معتقد بودند که حضور نام و لوگوی این شرکت‌ها بر روی لباس تیم‌‌‌ها و تبلیغات در ورزشگاه‌‌‌ها می‌‌‌تواند به افزایش تمایل جوانان به شرط‌‌‌بندی منجر شود و آنها را در معرض خطرات جدی قرار دهد. علاوه‌بر این، قراردادهای اسپانسرینگ با شرکت‌های تولیدکننده سودا و نوشابه‌‌‌ نیز بحث‌‌‌برانگیز بود. مخالفان این قراردادها معتقد بودند که تبلیغ مصرف این نوع نوشیدنی‌‌‌ها، به‌ویژه در بین نوجوانان، می‌‌‌تواند تاثیرات منفی بر سلامتی آنها داشته باشد و باعث افزایش مشکلاتی مانند چاقی و بیماری‌‌‌های قلبی شود.
  • خودتحریمی در حمل و نقل عمومی

    دنیای اقتصاد: قرار بود نسل جدیدی از دستگاه‌‌‌های کارت‌خوان در ایستگاه و داخل اتوبوس‌‌‌ها نصب شود تا پرداخت غیرنقدی و هوشمند در ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسعه یابد و شبکه اتوبوسرانی تهران در این زمینه نمونه‌‌‌ای موفق باشد اما با وجود وعده‌های زیاد، آن اتفاقی که وعده داده بودند رقم نخورد و نه تنها پیشرفتی در این زمینه ایجاد نشد بلکه پسرفت شدیدی در این حوزه مشاهده شد به‌گونه‌‌‌ای که خرابی دستگاه‌‌‌های کارت‌خوان ایستگاه‌‌‌های اتوبوس و داخل اتوبوس‌‌‌ها داد شهروندان را درآورد چراکه آنها مجبور به پرداخت نقدی بودند یا باید بی‌‌‌خیال پرداخت کرایه شده و سفرشان را رایگان ادامه می‌دادند. این عدم‌فعالیت درست دستگاه‌‌‌های کارت‌خوان در حالی است که بخش زیادی از مسافران عطای پرداخت کرایه را به لقایش بخشیده و بنا به گفته مسوولان شهرداری تهران حدود ۲۰‌درصد از مسافران خطوط تندرو که مستقیما زیر نظر شهرداری تهران فعالیت کرده و نظارت دقیقی بر آن وجود دارد، ‌‌‌ دچار فرار بلیتی شده‌اند.
  • سهم بانک‌ها از تسهیلات امهالی

    دنیای اقتصاد: گزارش اخیر بانک مرکزی در خصوص تسهیلات امهالی و غیرامهالی بانک‌ها و موسسات اعتباری حاکی از آن است که بانک‌ها از ابتدای سال جدید تا پایان خرداد بیش از یک‌هزار و ۲۱۵‌هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند. همچنین این گزارش نشان می‌دهد که در این دوره سهم تسهیلات امهالی از کل تسهیلات پرداخت شده بیش از ۲۷هزار میلیارد تومان بوده و بانک گردشگری بیشترین سهم آن را در اختیار دارد. ناگفته نماند که بانک‌های پیشتاز در این تسهیلات از حیث مبلغ و تعداد با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه گزارش به آن پرداخته شده است.
  • قبل از رفتن به تعطیلات، حد و مرز تعیین کنید

    نویسنده: Marlo Lyons مترجم: مریم مرادخانی
    یکی از مشتریانم به نام «استیو»، بیش از ۱۰سال بود که یک تعطیلات درست و حسابی نرفته بود. نه این که به سفر نرفته باشد. اتفاقا با خانواده‏‏‌اش به سفرهایی رفته بود اما به عنوان مدیر ارشد عملیات، همیشه حس می‏‏‌کرد باید با محل کار در تماس باشد چون ممکن بود وقتی او روی مبلمان هتلی در جایی دوردست دراز کشیده، یک کار فوری پیش بیاید. به همین علت، هر روز صبح و غروب ایمیل‏‏‌هایش را چک می‏‏‌کرد، در صورت لزوم تماس می‏‏‌گرفت و در واقع، تعطیلاتش را در «کنار کار» پیش می‏‏‌برد. تا اینکه یک روز دچار فرسودگی شد. او در این‌باره می‏‏‌گوید: «با هر تعطیلات از دست رفته، سطح انرژی‏‏‌ام پایین‏‏‌تر می‏‏‌آمد تا وقتی که به ته خط رسیدم.» او به سختی از رختخواب بیرون می‏‏‌آمد. صبح روز اول هفته برایش مثل کابوس بود. و اصلا حوصله بچه‏‏‌هایش را نداشت. قطع ارتباط با کار در طی تعطیلات بسیار آسان به نظر می‏‏‌رسد. اما در واقع این‏‏‌طور نیست.
  • ترافیک توریستی در آفریقا

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: آفریقا که زمانی به‌‌‌عنوان گنجی برای کشورهای مستعمره به‌‌‌شمار می‌‌‌رفت که منابع آن مورد تاراج بیگانگان بود، حالا گنجی برای گردشگران جهان محسوب می‌شود که برای کشف ناشناخته‌‌‌های این قاره پرجاذبه، از سراسر جهان به این قاره سفر می‌‌‌کنند تا آنجا که این قاره توانست بیشترین میزان رشد در سفرهای هوایی ۲۰۲۴ را به خود اختصاص دهد و حالا به‌‌‌ازای گنج نهفته خود به جهانیان، پول دریافت می‌‌‌کند و گردشگری به یکی از منابع مهم درآمدزایی بخش زیادی از کشورهای آفریقایی تبدیل شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر