شماره روزنامه ۶۰۲۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۹۷

  • ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: متن قرارداد دوجانبه متولی مسکن با انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن دولتی، حاوی سه قفل قیمتی است. تعیین هزینه ساخت ناسازگار با واقعیت‏‏‌های بازار، ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری و در نظر گرفتن جریمه ناکارآمد برای کندسازی، این سه قفل قیمتی در متن قراردادهای انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن در طرح خانه‏‏‌سازی دولتی یا طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال است.
  • مسیر صادرات ۵‌میلیارد دلاری صنایع غذایی

    دنیای اقتصاد: دلایل عقب‏‏‏‏‌ماندگی ایران در صادرات مواد غذایی نسبت به کشورهای همسایه و مسیر توسعه صادرات کشور از ۲‌میلیارد دلار به ۵‌میلیارد دلار، در پنلی تخصصی در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ با حضور فعالان صنایع غذایی کشور مورد بحث و بررسی قرارگرفت. در این نشست، فعالان اقتصادی با بیان اینکه در شرایط تحریم و عدم‌تعامل بین دولتمردان صنعت غذایی توانسته بازار دو‌میلیارد دلاری ایجاد کند، عنوان کردند اگر کشور نقشه صادراتی داشته‌باشد، با توجه به بازار ۵۰۰‌میلیون نفری اطراف ایران، صادرات صنعت غذا و بخش فرآوری‌شده به عدد پنج‌میلیارد دلار خواهد رسید. کارشناسان در این نشست همچنین نوسانات نرخ ارز را پاشنه آشیل صادرات صنایع غذایی عنوان کردند.
  • تغییر تاکتیک قیمت‌گذار خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان و مشتریان در حالی چشم‌انتظار تعیین‌تکلیف قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جدید هستند که به نظر می‌رسد سیاستگذار به جای اصلاح یکباره قیمت، مدل «خودرو به خودرو» را پیش گرفته است. با توجه به فریز یک‌ساله قیمت کارخانه‌ای خودروها، گمان می‌رفت سیاستگذار در همین هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ دست به اصلاح قیمت خودرو بزند و مجوز مربوطه را برای خودروسازان صادر کند. با‌این‌‌حال، تا به امروز این اتفاق رخ نداده و نه مسوولان شورای رقابت و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارنظری درباره سرنوشت قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جاری نداشته‌اند. این در حالی است که از ابتدای سال جدید تا به امروز، قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی به صورت جداگانه و به اصطلاح تک‌به‌تک بالا رفته است. این موضوع، این تصور را ایجاد کرده که ظاهرا سیاستگذار قصد دارد به جای اصلاح قیمت یکجا و یکباره همه خودروها (شیوه مرسوم این سال‌ها) قیمت هر خودرو را جداگانه و در فاصله‌های زمانی متفاوت اصلاح کند.
  • چرا جنبش اعتراضی از آکادمی آغاز شد؟

    دنیای اقتصاد: تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده ادامه دارد. در دومین هفته اعتراضات در راستای درخواست آتش‌بس در جنگ اسرائیل علیه غزه، هزاران دانشجو از ده‌ها دانشگاه خواستند تا روابط خود را با اسرائیل بگسلند.«هری فاوست» در گزارشی برای الجزیره نوشت: برخی از دانشگاه‌ها مجبور به لغو مراسم فارغ التحصیلی خود شده‌اند؛ درحالی‌که برخی دیگر شاهد اشغال کامل ساختمان‌ها توسط دانشجویان معترض بوده‌اند. در دانشگاه شهر نیویورک (CUNY)، صدها دانشجو با شعارهایی مانند «سرمایه‌گذاری در آپارتاید را متوقف کنید» در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند. «گابی آوسی»، یکی از سازمان‌دهندگان دانشجویی در تظاهرات CUNY به الجزیره گفت که بسیج جوانان طرفدار فلسطین در ایالات متحده «زیباست». آوسی گفت: «جوانان با حضور خود می‌خواهند نشان دهند که دانشگاه‌ها به خاطر رابطه‌شان با استعمار اسرائیل باید پاسخگو باشند.» در سرتاسر ایالات متحده، رهبران دانشگاه‌ها تلاش کردند تا از شدت تظاهرات بکاهند؛ اما تا حد زیادی شکست خورده‌اند. پلیس مداخله کرده و فیلم‌هایی از ایالت‌های مختلف منتشر شده است که نشان می‌دهد صدها دانشجو -و حتی اعضای هیات علمی- دستگیر شده‌اند.
  • نجات «تهران قدیم» از مانع «میراث»

    دنیای اقتصاد: بافت تاریخی را فریز کردند تا از آثار میراثی حفاظت کنند، اما نگهداری از خانه و ابنیه تاریخی سبب دلزدگی و دردسر اهالی و کسبه از اوضاع فرسودگی محله‌‌‌شان شده است، به گونه‌‌‌ای که برای یک تعمیر یا ساخت‌وساز علاوه بر روند طولانی شهرسازی در شهرداری تهران باید پرونده ساخت‌وساز در بافت تاریخی به میراث فرهنگی نیز ارجاع داده شود و همین روند طولانی و خسته‌کننده ساخت‌وساز در حریم میراث تاریخی سبب شد که بسیاری از مالکان عطای نوسازی را به لقایش ببخشند. حالا اما شورای شهر به کمک شهرداری آمده و با چند بند و تبصره کار را برای نوسازی آسان‌‌‌تر کرده است.
  • مشارکت به جای رقابت ؛ راز موفقیت برترین‏‏‌ها

    نویسنده: Kaihan Krippendorff مترجم: مریم مرادخانی
    در عرصه کسب و کار، بارها شاهد رقابت تنگاتنگ دو شرکت مطرح بوده‏‏‌ایم. کوکا و پپسی، مک دونالد و کی‏‏‌ اف سی، آدیداس و پوما، اپل و سامسونگ، اینتل و انویدیا. اما مورد آخر کمی فرق دارد. اینتل زمانی پرچمدار طراحی تراشه بود، بی‏‏‌رقیب بود و شرکت‌هایی مثل انویدیا در برابرش حرفی برای گفتن نداشتند؛ اما طی چند سال، عملکردش افت کرد و با مشکلات متعددی مواجه شد که کماکان ادامه‌دارند. حتی تغییر مدیرعامل شرکت نیز دردی را دوا نکرد. تحلیلگران می‏‏‌گویند عوامل متعددی در وضعیت فعلی اینتل دخیلند که مهم‌ترینشان، رقابت تنگاتنگ شرکت‌های صنعت تراشه است. شرکت‌های اسم و رسم‌داری مثل اینتل ناگهان دچار افت عملکرد می‏‏‌شوند؟ انویدیا چطور توانسته گوی سبقت را از اینتل برباید؟ ما برای یافتن پاسخ این سوال، ۱۵ جفت شرکت مطرح در حوزه‏‏‌های مختلف را انتخاب کردیم، از جمله مایکروسافت و اوراکل، نتفلیکس و پارامونت، تسلا و فورد و انویدیا و اینتل. هر جفت، شامل یک شرکت موفق و یک شرکت ناموفق (یا کمتر موفق) بود. سپس بررسی کردیم تا ببینیم وجه تمایز شرکت‌های موفق و ناموفق چیست.
  • واگذاری سرخابی‌ها؛ نقطه عطفی در اجرای اصل۴۴

    شادا: واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال یکی از نقاط عطف دولت سیزدهم در اجرای اصل۴۴ قانون اساسی محسوب می‌شود. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اموراقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۶ روزنامه آرمان ملی با تیتر «دولت، برنده واگذاری سهام سرخابی‌ها»، مطلب مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۵ روزنامه اعتماد با تیتر «واگذاری سرخابی‌ها مثل نذر کردن روغن ریخته برای امامزاده است!» و مطلب مورخ ۱۴۰۳.۰۱.۱۶روزنامه تعادل با تیتر «هزارتوی نافرجام واگذاری استقلال و پرسپولیس» و مطالب روزنامه جهان صنعت با تیتر «سرخابی‌ها در انتظار مولدسازی»، روزنامه هم میهن با تیتر «از چاله به چاه» در تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۳۰ و همچنین مطلب روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «بانک‌ها در تله آفساید» در تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۲۹ توضیحاتی ارائه داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر