شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۶۲

  • روایت شاهدان عینی از تراژدی پنج‌شنبه

    دنیای اقتصاد: آنها دسته دسته بیرون رفتند، یک شب در امتداد جاده‌ای ساحلی در شب سرد غزه چادر زدند، در کنار هم و در میان حلقه‌ای از آتش‌های کوچک جمع شدند و منتظر آمدن آذوقه بودند تا بتوانند به خانواده‌های خود غذا بدهند. اما جز گلوله چیزی نصیبشان نشد. این روایت شاهدان عینی از تراژدی روز پنج‌شنبه ۱۰اسفندماه بود که نیروهای اسرائیلی به ده‌ها نفر از مردمی که منتظر دریافت اندکی غذا از کامیون‌های امدادی بودند، آتش گشودند.
  • رکوردهای تجارت در ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: همزمان با رقم خوردن رکورد جدید کسری تجاری در یازده ماه منتهی به بهمن امسال، بررسی‌ها نشان می‌دهد در ماه بهمن نیز تراز تجاری منفی بوده است. اما نگاهی به آمارهای تجاری یازده ماه سال جاری حاکی از آن است که اگرچه بهمن‌ماه با کسری تجاری مواجه بوده‌ایم، اما فاصله صادرات و واردات در این ماه نسبت به هفت ماه گذشته کاهش یافته است. این گزارش به بررسی صادرات، واردات و تراز تجاری از ابتدای سال تا انتهای بهمن‌ماه می‌پردازد. نگاه اجمالی به تجارت در یازده ماه بیانگر آن است که تنها در یک ماه از سال ۱۴۰۲ یعنی فروردین‌ماه شاهد ثبت مازاد تجاری بوده‌ایم و مابقی ماه‌های سال صادرات نتوانسته از واردات سبقت بگیرد و تراز به سمت منفی بودن میل کرده است.
  • ابزار بهبود بهره‏‏‌وری بنگاه‎ها

    دنیای اقتصاد: بهره‏‏‏‏‌وری بخش تولید در یک‏‏‌دهه گذشته روندی کاهشی داشته است. براساس برنامه هفتم توسعه، ۲.۸واحد‌درصد از ۸ واحد رشد اقتصادی هدف‌گذاری‌شده سالانه باید از محل ارتقای بهره‏‏‌وری صورت گیرد، این در حالی است که جزئیات وضعیت بهره‏‏‌‏‏‌‏‏‌وری در گزارش‏‏‌‏‏‌‏‏‌های سازمان ملی بهره‏‏‌‏‏‌‏‏‌وری نشان می‌دهد تا پایان سال سوم اجرای برنامه ششم توسعه حد فاصل سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، رشد بهره‏‏‌‏‏‌‏‏‌وری کل عوامل تولید منفی ۳.۹درصد اعلام شده است؛ در حالی که این میزان در برنامه ششم توسعه ۲.۸درصد پیش‌بینی شده بود و فاصله‏‏‌‏‏‌‏‏‌ حدود ۷درصدی با یکدیگر دارند. همچنین میزان بهره‏‏‌‏‏‌‏‏‌وری عوامل تولید در برنامه پنجم توسعه منفی ۰.۶درصد، در برنامه چهارم ۰.۵درصد و در برنامه سوم ۱.۱۰درصد بوده است.
  • بالاترین بهای برنت از نوامبر ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بهای معاملات آتی نفت برنت در روز جمعه ۲ مارس بیش از ۲.۵‌درصد افزایش یافت و به بالای ۸۴ دلار در هر بشکه رسید. این افزایش بها که بالاترین رقم از نوامبر ۲۰۲۳ بود به دلیل گمانه‌زنی‌ها مبنی بر تمدید کاهش عرضه اوپک‌پلاس و ادامه تنش‌ها در خاورمیانه اتفاق افتاد. همه نگاه‌‌ها به نشست آتی اوپک در ماه جاری است، جایی که تولیدکنندگان احتمالا تا نشست وزیران در ژوئن به محدودیت‌های تولید داوطلبانه پایبند خواهند بود تا به ثبات بازار کمک کنند. عدم‌قطعیت پیرامون مذاکرات آتش‌‌بس بین اسرائیل و حماس و همچنین حملات حوثی‌‌ها به کشتی‌‌‌ها در دریای سرخ از جمله عوامل دیگر تاثیرگذار در روند صعودی قیمت‌ها بودند. در همین حال، جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، افزایش بیش از حد انتظار در ذخایر نفت خام ایالات متحده را نشان داد که در هفته گذشته ۴ میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه افزایش یافت.
  • مرگ معلم بزرگ سینما

    دنیای اقتصاد: بسیاری از سینماگران بزرگ جهان از دور یا نزدیک شاگرد دیوید بوردول بوده‌اند، معلم بزرگ سینمای معاصر که با انتشار کتاب‌های بسیاری توانست کلاس‌های مهم درس سینما را در سراسر جهان برپا کند و شاگردان بسیاری را پیرامون خویش بپرورد. او و همسرش کریستین تامسن برخی از مهم‌ترین تالیفات سینمایی جهان را منتشر کرده‌اند که در سه چهار دهه اخیر پای ثابت کلاس‌های دانشگاهی سینما بوده‌‌اند.
  • همه چین در خدمت «توریسم ۲۰۳۲»

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: «دنیای‌اقتصاد» از نقشه ۵ساله چین برای «انقلاب در بازار گردشگری» گزارش می‌‌‌دهد؛ غذای چینی، خدمات دیجیتالی و زیرساخت‌‌‌های شهری در خدمت جذب توریست قرار می‌گیرد.
  • چگونه با یک تصمیم شرکتی خلاف میلتان کنار بیایید؟

    نویسنده: Cheryl Strauss Einhorn مترجم: منا اختیاری
    در کار، مواقعی وجود دارد که رهبری می‏‏‌کنیم و مواقعی که باید پیروی کنیم. ممکن است همیشه موافق مسیری نباشیم که برایمان مشخص کرده‏‏‌اند. ممکن است اسیر دست خشم و اضطراب و سردرگمی شویم، اما در عین ‏‏‌حال بخواهیم انعطاف‏‏‌پذیری خود را به تیممان نشان دهیم و روابط خوبمان با واحد مدیریت را حفظ کنیم. پس چگونه با تمام توان پیش برویم و موقرانه پیروی کنیم؟ این نوشتار ابزاری را توصیف می‌کند که به شما کمک می‌کند تصمیمی را که با آن موافق نیستید، با وقار و آگاهی اجرا کنید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر