شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۵۸

  • رشد سهم خانوار از تسهیلات بانکی

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای فعالیت دولت، اعطای تسهیلات خرد در دستور کار وزارت اقتصاد و بانک مرکزی قرار گرفت. به موجب این موضوع، زیرساخت‌‌‌های زیادی برای تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات خرد به خانوارها ایجاد شد که از مهم‌ترین آنها ایجاد سیستم اعتبار‌سنجی مناسب و همچنین احراز هویت بود. حال تلاش‌‌‌های انجام شده در این راستا نشان می‌دهد که این فعالیت‌‌‌ها موثر بوده و رفته‌رفته سهم خانوار در دریافت تسهیلات به‌ویژه تسهیلات خرد درحال افزایش است. بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، سهم خانوار از تسهیلات بانکی به ۲۰.۱‌درصد رسیده است. این درحالی است که سهم خانوار بدون در نظر گرفتن مبلغ تسهیلات خرد، چیزی در حدود ۱۸.۶‌درصد از کل تسهیلات بوده است. با این حساب، بخش صنعت هم سهمی ۸۱.۴ درصدی از کل تسهیلات بانکی را تا انتهای دی ماه به خود اختصاص داده است. گفتنی‌است که ماه گذشته سهم خانوار ۱۹.۳ درصد بوده‌است.
  • بازارسازی با ارز مسافرتی

    سهمیه دریافت ارز مسافرتی افزایش یافته است. فعالان بازار این مساله را تاکتیک جدید بازارساز برای مدیریت تقاضای آخر سال می‌دانند. در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند نرخ ارز همچنان افزایشی است و تعداد خریداران از فروشندگان بیشتر است.‌ آیا نتیجه سیاست جدید بانک مرکزی در بازار نمایان خواهد شد؟
  • سنگ‏‏‌تمام در سال نو چینی

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: باوجود اینکه اقتصاد چین با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند، اما سال نو چینی شکل متفاوتی از «اقتصاد چین» را نشان داد، چرا که علاوه بر استقبال چشمگیر از سفرهای داخلی، سفرهای خروجی چینی‏‏‌ها هم در سال نو توانست از سطح پیشاکرونا سبقت بگیرد و فزونی تقاضا برای سفر از سوی چینی‏‏‌ها، تحرکی در گردشگری جهان ایجاد کرد. چینی‏‏‌ها که از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا پایان ۲۰۲۲ درهای خود را بر روی جهان بسته و سیاست‏‏‌های سختگیرانه‏‏‌ای را برای کنترل و پیشگیری کووید در پیش گرفته بودند، صنعت گردشگری و در نتیجه اقتصاد گردشگری جهان را با چالشی جدی مواجه کردند، چرا که گردشگران چینی تا سال ۲۰۱۹، بیشترین سهم مسافران جهانی را به خود اختصاص داده بودند. در نتیجه گردشگری تا سطح پیشاکرونا فاصله زیادی داشت، اما از ابتدای سال ۲۰۲۳ با بازگشت چینی‏‏‌ها به مقاصد گردشگری دیگر کشورها، دوباره صنعت گردشگری جانی تازه گرفت و در سال ۲۰۲۳ به سطح ۲۰۱۹ بسیار نزدیک شد.
  • رایج‏‏‌ترین تله‏‏‌های عزت نفس

    مترجم: منا اختیاری
    عزت نفس برآیند باورهای ریشه‏‏‌ای و اساسی ما درباره ارزشمان به‏‏‌عنوان یک انسان است. عزت نفس بیانگر دیدگاه ما نسبت به خودمان و تصوری است که از خودمان داریم. باورهای مردم در خصوص اینکه باید چه کسی باشند یا چه‏‏‌کاری انجام دهند تا باارزش تلقی شوند، با هم تفاوت دارند. وقتی عزت نفسمان را به عوامل بیرونی گره بزنیم، با هر موفقیتی پاداش احساسی دریافت می‏‏‌کنیم و این اتفاقا به دور باطل بی‏‏‌نهایتی در پی رضایت فوری تبدیل می‌شود که اجتناب‏‏‌ناپذیر است. برای رفع این مساله باید درک کنیم که عزت نفسمان در کدام قسمت از درونمان ریشه دارد.
  • گران‌ترین نقش‌های تاریخ سینما

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: چه کسی برای چه فیلمی چقدر پول می‌گیرد؟ تهیه‌کننده‌ها برای نقش‌های مهم فیلم‌‌هایشان چقدر پول می‌شمارند؟ یا به تعبیری گران‌ترین نقش‌های تاریخ سینما کدام‌اند؟ این شاید جذاب‌ترین و چالش‌برانگیزترین موضوع در پشت صحنه ‎‌سینمای جهان باشد. برخی فیلم‌های شخصیت‌محور و ادامه‌دار در این زمینه رکوردشکن هستند. دستمزد برخی بازیگران چنان است که نه تنها در ایران بلکه حتی بسیاری از سینمادوستان در آمریکا و اروپا و ... نیز از شنیدنش انگشت به دهان می‌مانند. فیلم‌ها و سریال‌های شخصیت‌محور و دنباله‌دار در این زمینه بیش از دیگر انواع آثار تصویری رکورددار هستند. آنچه در ادامه خواهید خواند مروری بر گران‌ ترین نقش‌‌های سینمایی در هالیوود است.
  • موانع رشد سرمایه انسانی

    دنیای اقتصاد-امیررضا انگجی : نابرابری در توزیع مالکیت زمین به‌طور نامطلوبی بر ظهور نهادهای ارتقا‌دهنده سرمایه انسانی (مثلا مدارس دولتی) و در نتیجه سرعت و ماهیت گذار از اقتصاد کشاورزی به یک اقتصاد صنعتی تاثیر منفی گذاشته و به ظهور واگرایی زیاد در درآمد سرانه بین کشورها کمک می‌کند. پیش‌بینی تئوری در رابطه با تاثیر نامطلوب تمرکز مالکیت زمین بر هزینه‌های آموزشی به‌طور تجربی بر اساس شواهدی از آغاز قرن بیستم در ایالات متحده صورت گرفته است.
  • از مایکروسافت اصرار، از اپل انکار

    دنیای اقتصاد: جنگ رقابتی در میان غول‌های فناوری هر روز به اشکال مختلفی بروز می‌کند و این‌بار گویا موتور جست‌وجو عرصه تازه‌ای است. این رقابت که طرف دیگر آن مسائل مربوط به انحصارطلبی شرکت‌های بزرگ تکنولوژی است، حالا بر سر استفاده از بینگ مایکروسافت به عنوان موتور جست‌وجوی پیش‌فرض در دستگاه‌های اپل مطرح شده است. بر اساس اسنادی که به تازگی در این زمینه منتشر شده است، ظاهرا تلاش مایکروسافت برای فروش بینگ به اپل ناکام مانده است!

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر