شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۴۱

  • برنامه ۴ساله برای «مازوت»

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: نزدیک به نیم قرن از تصویب قوانین مرتبط با «هوای پاک» در ایران می‌‌‌گذرد. در این ۵۰ سال قوانین و آیین‌‌‌نامه‌های مختلفی تصویب و تکالیف نهاد و سازمان‌های مختلف تشریح شده است. با این حال نه تنها از شمار شهرهای آلوده کاسته نشده بلکه شاهد افزوده شدن شهرهای جدید در سیاهه شهرهای آلوده هستیم. آیا نهادهای نظارتی مانند سازمان حفاظت محیط‌زیست وظایف خود را به خوبی انجام داده‌‌‌اند؟ چه عواملی باعث انتشار آلودگی می‌شود و برای رفع آن، برنامه این سازمان چیست؟ در گفت‌وگو با «داریوش گل‌‌‌علیزاده» رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط‌زیست از او درباره دلایل این آلودگی‌‌‌ها در کلان‌شهرها و البته شهرهای مختلف کشور و نقش سازمان حفاظت محیط‌زیست در رفع آن پرسیدیم.
  • شروع روند جدید در بورس؟

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در روز گذشته با مثبت‏‏‏‏‏‌شدن نماگرهای سهامی پیگیری شد. روند مثبت روز گذشته بازار بیشتر در شاخص هموزن نمایان شد و این شاخص رشد ۰.۶۷‌درصدی را تجربه کرد. این مثبت بیشتر با فضای روانی مثبت در نمادهای شاخص هموزن رقم خورد. نمادهایی که مثبت قابل‌توجه و صف خرید را تجربه کردند، عمدتا نمادهایی بودند که نسبت P/E گذشته‏‏‏‏‏‌نگر و آینده‏نگر پایینی دارند و در دو هفته اخیر افت قابل‌توجهی را تجربه کرده‌اند.
  • برقی‌‌سازی «غیراقتصادی»

    دنیای اقتصاد: آنطور که از اقدامات و گفته‌های سیاستگذاران مشخص است، برقی سازی خودرو در کشورمان با ورود اتوبوس های برقی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی ، کلید خواهد خورد. بر این اساس حتی بیلبوردهای شهری نیز این روزها با آب و تاب فراوانی از ورود برقی‌ها به حمل‌ونقل عمومی خبر داده اند. با این حال سوالی که مطرح می شود این است که ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور آیا پذیرای اتوبوس‌های برقی است؟ آیا زیرساخت برقی ها در کشور فراهم است ؟ این دو پرسشی است که بازوی پژوهشی مجلس سعی کرده در گزارشی تحت عنوان «تجربیات جهانی در برقی‌سازی ناوگان اتوبوسرانی شهری و توصیه‌های سیاستی برای ایران» به آن پاسخ دهد. بررسی‌ای که در نهایت نگارندگان این گزارش را به این نتیجه رسانده که عدم بررسی دقیق جوانب این طرح و اتخاذ رویکردی شتابزده بدون هدف‌گذاری میان‌مدت و عدم اجرای مرحله به مرحله برقی‌سازی ناوگان، می‌تواند موجب شکست این طرح شود.
  • کلاهبرداری‌های بزرگ با سیم‌کارت‌های کوچک

    دنیای اقتصاد: از زمان ظهور سیم‌کارت در صنعت ارتباطات کشور کلاهبرداری و تخلفات مختلفی با استفاده از سیم‌کارت‌های بی‌نام و نشان صورت می‌گیرد. آمار بالای این پرونده‌ها، زنگ خطری است برای لزوم آگاهی‌رسانی و وضع قوانین مشخص در این زمینه. عدم آگاهی کافی کاربران، نیاز مالی و وعده‌های جذاب متخلفان برای اجاره و فروش سیم‌کارت‌های بی‌نام و نشان در سطح کشور، از عوامل اصلی این مساله است.
  • فلوچارت فرآیند استخدام چیست و چگونه آن را تهیه کنیم؟

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    همه کسب و کارها (و استخدام‏‏‏‌کنندگان) دائما به دنبال بهبود فرآیند استخدام خود هستند، اما برای انجام این کار باید بتوانند آن را بهتر درک کنند. اینجاست که «فلوچارت فرآیند استخدام» می‌تواند به کمکشان بیاید. افراد شما بزرگ‌ترین دارایی شما هستند، اما جذب و حفظ استعدادهای برتر کار آسانی نیست و مراحل پیچیده بسیاری را در برمی‌گیرد. از هر پنج مدیر منابع انسانی، دو نفر معتقدند تسریع فرآیند استخدام، نقطه تمرکز برنامه‏‏‏‌ریزی استراتژیک استخدام آنهاست، و یک فلوچارت فرآیند استخدام ابزاری ارزشمند برای رسیدن به این هدف است. این مقاله بررسی می‏‏‏‌کند که فلوچارت فرآیند استخدام چیست، چرا باید آن را به کار بگیرید و چگونه از این فلوچارت برای بهبود تلاش‏‏‏‌های استخدام برای سازمان خود استفاده کنید.
  • سه‌گانه کسب رقابت‌پذیری

    دنیای اقتصاد-برزین جعفرتاش: یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌های یک اقتصاد در حال توسعه، ناتوانی در ایجاد بنگاه‌‌‌های بزرگ مقیاس و رقابتی در سطح جهانی است. بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط توانایی سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، سرمایه انسانی، و بازاریابی بین‌المللی را ندارند و از همین رو کمک چندانی به تحول ساختاری اقتصاد نمی‌‌‌کنند. از طرف دیگر اجرای سیاست صنعتی در اقتصادی با رهبری تعداد اندکی گروه‌‌‌های کسب و کاری بزرگ کم‌‌‌هزینه‌‌‌تر و موفق‌‌‌تر است. در نتیجه برخی کشورها‌ سازوکارهای خاصی را برای حمایت از توسعه بنگاه‌‌‌ها یا گروه‌‌‌های تجاری بزرگ (در ژاپن زایباتسو، در کره چایبول) در نظر می‌‌‌گیرند. آلیس امسدن، اقتصاددان توسعه در بخشی از کتاب «خیزش سایرین»، ایجاد بنگاه‌‌‌های بزرگ‌‌‌مقیاس رقابتی را نتیجه سرمایه‌گذاری در سه حوزه می‌‌‌داند؛ سرمایه‌گذاری در ماشین‌‌‌آلات و کارخانه‌‌‌های به‌‌‌روز در مقیاس بهینه، سرمایه‌گذاری در سلسله‌‌‌مراتب مدیریتی و مهارت‌‌‌های فناورانه و سرمایه‌گذاری در شبکه‌‌‌های توزیع. تنها با این سرمایه‌گذاری سه‌‌‌گانه است که بنگاه‌‌‌های بزرگ‌‌‌مقیاس در سطح جهانی امکان رقابت پیدا می‌‌‌کنند. در این مطلب، امسدن یک بُعد از این سه‌‌‌گانه، یعنی سرمایه‌گذاری در ماشین‌‌‌آلات و کارخانه‌‌‌های به‌‌‌روز در مقیاس بهینه را به‌صورت تاریخی بررسی می‌کند و نشان می‌‌‌دهد که چگونه اختلاف در نرخ سرمایه‌گذاری ثابت بین کشورهای صنعتی با «سایرین» (کشورهای در حال توسعه منتخب) منجر به عملکرد متفاوت آنها شده است.
  • چتر نجات صنعت هوایی

    دنیای اقتصاد: صنعت حمل‌ونقل و لجستیک هوایی مثل بسیاری از صنایع کشور، اسیر اقتصاد دستوری شده است. اسیر سیاستگذاری که می‌خواهد قیمت‌ها را پایین نگه دارد اما به خاطر انتخاب راه غلط برای تنظیم قیمت، نتیجه آن است که پروازها (عرضه) کم می‌شوند و قیمت دستوری برای ایرلاین‌ها نمی‌صرفد. دولت تکلیف می‌کند قیمت بلیت پایین بماند؛ شرکت هوایی جذابیتی در پرواز نمی‌بیند و خدمات ارائه نمی‌دهد؛ همین هم می‌شود که هواپیمایی پرواز نمی‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر