شماره روزنامه ۶۰۳۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۲۳

  • پرونده نسل‌کشی اسرائیل در لاهه

    دنیای‌اقتصاد: اولین جلسه دادگاه دیوان بین‌المللی دادگستری درباره بررسی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در پرونده نسل‌کشی این رژیم در نوار غزه روز پنج‌شنبه برگزار شد و نماینده آفریقای جنوبی و تیم حقوقی این کشور به‌طور جداگانه تاکید کردند که اسرائیل کشتار جمعی را تشدید کرده است و نسل‌کشی و قتل فلسطینیان در غزه باید متوقف شود. به گزارش المیادین، جلسه اول دادگاه حدود سه‌ساعت به طول انجامید و مهلت داده‌شده به قضات دادگاه بین‌المللی لاهه بین سه تا ۶هفته است. تیم حقوقی آفریقای جنوبی در این جلسه استدلال خود را در دادگاه بین‌المللی دادگستری درباره پرونده «نسل‌کشی» رژیم صهیونیستی در جنگ غزه که از سوی این کشور آفریقایی علیه اشغالگران صهیونیست مطرح شده بود، به پایان رساند.
  • زیرساخت‏‌های «ایران اکسپو ۲۰۲۴»

    دنیای‌اقتصاد – سید سجاد موسوی: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای ششمین بار (به میزبانی کشورمان) در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. این نمایشگاه که پیش‌بینی می‌شود با حضور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تاجر خارجی و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی برگزار شود، از جهات مختلفی برای کشورمان حائز اهمیت است که معرفی آخرین یافته‌های صنعت، ایجاد زمینه‌‌های صادرات به کشورهای هدف، همکاری تکنولوژیکی شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های بزرگ و... از جمله مهم‌ترین اهداف برگزار‌کنندگان به شمار می‌رود.
  • سایه جنگ بر کریدور هند- اروپا

    دنیای اقتصاد-گروه‌بازرگانی: روند بازتوزیع‌‌‌‌ منابع‌‌‌‌ قدرت و ثروت در اقتصاد سیاسی‌‌‌‌ بین‌الملل سرعت‌‌‌‌ گرفته‌است‌‌‌‌. این تغییر روندها باعث‌شده تا بازنویسی‌‌‌‌ قواعد اقتصاد سیاسی‌‌‌‌ بین‌الملل نیز در دستور قرار گیرد‌‌‌‌. چین‌‌‌‌ و ایالات‌متحده در کانون روند بازتوزیع‌‌‌‌ قدرت و بازنویسی‌‌‌‌ قواعد در اقتصاد سیاسی‌‌‌‌ بین‌المللی‌‌‌‌ قرار دارند. چین‌‌‌‌ از یک‌‌‌‌ دهه‌پیش‌‌‌‌ در قالب‌‌‌‌ ابتکار کمربند و راه می‌کوشد تا نوعی‌‌‌‌ زنجیره ارزش چین‌‌‌‌محور را در جهان درحال‌توسعه‌‌‌‌ ایجاد کند. ابتکار کمربند و راه چین‌‌‌‌ از سوی غرب و به‌ویژه ایالات‌متحده به‌عنوان یک‌‌‌‌ تهدید ارزیابی شده و مقابله‌‌‌‌ با آن در دستور کار دولت‌‌‌‌ بایدن قرار گرفته‌است‌‌‌‌. دولت‌‌‌‌ بایدن طرحی‌‌‌‌ رقیب‌‌‌‌ را برای مقابله‌‌‌‌ با ابتکار کمربند و راه چین‌‌‌‌ تحت‌عنوان «مشارکت‌‌‌‌ جهانی‌‌‌‌ برای زیرساخت‌‌‌‌ و سرمایه‌گذاری» با حمایت‌‌‌‌ سایر اعضای گروه٧ به‌‌‌‌ پیش‌‌‌‌ می‌برند. در قالب‌‌‌‌ این‌‌‌‌ طرح، زنجیره‌های ارزش کشورهای همسو بیش‌‌‌‌ از گذشته‌‌‌‌ به‌‌‌‌ یکدیگر متصل‌‌‌‌ شده و به‌نوعی‌‌‌‌ بازطراحی‌‌‌‌ می‌‌‌‌‌شوند. همچنین مسیرهای ترانزیتی‌‌‌‌ و حمل‌ونقل‌‌‌‌ نیز در سرزمین‌‌‌‌های کشورهای دوست‌‌‌‌ جریان پیدا می‌کنند. گروه٧ وعده سرمایه‌گذاری ٦٠٠‌میلیارد دلاری در این‌‌‌‌ ابتکار را داده‌است‌‌‌‌.
  • مرگ لندتک‌ها در آینده نزدیک؟

    دنیای اقتصاد- آوا فلاح: بانک مرکزی پنج‌شنبه هفته گذشته قوانین جدیدی برای شرکت‌های لندتکی وضع کرد که عرصه فعالیت را برای آنها تنگ‌‌تر می‌کند، شرکت‌هایی که طی سال‌های اخیر با وجود تورم و شرایط سخت اقتصادی، دسترسی مردم به منابع مالی را تسهیل کرده‌‌اند. اما آن‌طور که به نظر می‌رسد ادامه فعالیت لندتک‌‌ها با قوانین جدید امکان‌‌پذیر نخواهد بود؛ چرا که بانک مرکزی در دستورالعمل جدید خود این شرکت‌ها را از دریافت کارمزد از مشتری منع کرده است. بر اساس این ضوابط جدید تنها بانک‌ها می‌توانند از مشتری کارمزد دریافت کنند و همچنین مسوولیت اهلیت اعتباری مشتری بر عهده بانک گذاشته شده است. علاوه بر این بانک نمی‌تواند تسهیلات را به حساب لندتک واریز کند و باید آن را مستقیما در اختیار تامین‌‌کننده کالا قرار بدهد. این مصوبه که ظهر پنج‌شنبه تصویب و روز شنبه اجرایی شد، تا این لحظه فعالیت دو شرکت لندتکی را متوقف کرده است. آن‌طور که فعالان حوزه می‌‌گویند بانک مرکزی بدون مشارکت بخش خصوصی اقدام به تدوین و تنظیم چنین مصوبه‌‌ای کرده است و ادامه‌‌دار بودن این شرایط در کوتاه‌‌مدت علاوه بر اینکه مردم را متضرر می‌کند، باعث بیکار شدن تعداد زیادی از افراد و مرگ این کسب و کارها خواهد شد.
  • ابزار کسب وکارهای خانوادگی

    براساس گزارشی که توسط شرکت مشاوره مدیریت ایلیا تهیه شده است، مشاوره مدیریت در توسعه و تحول کسب‌وکارهای خانوادگی یا دوستانه، به‌عنوان یک ابزار حیاتی، به سازمان‌ها کمک می‌‌‌کند تا با چالش‌‌‌ها مواجه شده و مسیر توسعه و تحول خود را به بهترین شکل طی کنند. این نقش اساسی مشاوران، در ارتقای کارآیی و موفقیت این نوع کسب و کارها از اهمیت ویژه‌‌‌ای برخوردار است.
  • آلارم «متخصص» در معادن یزد

    دنیای‌اقتصاد -یزد: در حالی که برخی آمارها حکایت از مهاجرت یک میلیون ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای کار دارد استان یزد توانسته برای ۱۰۰‌هزار نفر از کارگران سایر استان‌‌‌های کشور اشتغال‌زایی کند. با توجه به اینکه کشورهای حاشیه خلیج‌‌‌فارس برنامه‌‌‌های جدیدی برای توسعه اقتصادی طراحی کرده‌‌‌اند و نیروی انسانی ماهر یکی از اصلی‌‌‌ترین نیازهای آنهاست، به همین دلیل به‌دنبال جذب نیروی کار ماهر ایرانی هستند به گونه‌‌‌ای که براساس سالنامه مهاجرت که سال گذشته منتشر شده، تعداد ایرانیانی که در کشورهای حاشیه خلیج‌‌‌فارس برای کار اقامت دارند یا رفت و آمد می‌‌‌کنند، بالغ بر یک میلیون نفر اعلام شده است.
  • ساختار دستمزد مناسب

    مترجم: مرتضی ایراندوست
    برای هر سازمانی، داشتن یک ساختار مناسب برای حقوق و دستمزد ضروری است، زیرا به عنوان چارچوبی برای تعیین پاداش عادلانه برای کارکنان عمل می‌کند. یک ساختار رقابتی برای حقوق و دستمزد، به سازمان‌ها کمک می‌کند کارکنان مستعد را جذب و حفظ کنند، یک رویکرد روشن و ثابت برای پاداش‌‌‌ ایجاد می‌کند، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌‌‌های جبران خدمات را مدیریت کنند، شفافیت را در مورد حقوق کارکنان فراهم می‌کند، و خطر چالش‌‌‌های قانونی مربوط به تبعیض دستمزد را به حداقل می‌‌‌رساند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر