شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۱۰

  • افزایش اختلافات آمریکا و اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل روز سه‌شنبه (۵ دی‌ماه) اعلام کرد که جنگش در غزه به این زودی‌ها پایان نخواهد یافت. این رژیم ادعا کرد با وجود درخواست‌های گسترده بین‌المللی برای آتش‌بس، هر چقدر هم که طول بکشد، ماموریت خود را برای برچیدن و نابودی حماس تکمیل می‌کند.
  • آمار تراز تجاری واقعی شد

    اصلاح رویه آماری درخصوص تراز تجاری برای ایجاد شفافیت و همچنین تحلیل درست از وضعیت درآمدهای ارزی بوده و البته یک رویه معمول علمی است. به گزارش «شادا» مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۶ روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با تیتر «روتوش آماری تراز تجاری» توضیح داد: تراز تجاری به‌معنای علمی آن تفاوت بین ارزش واردات و صادرات یک کشور برای یک دوره معین است و کشوری که از نظر ارزشی بیشتر از صادرات خود کالا و خدمات وارد می‌کند، دارای کسری تجاری است؛ درحالی ‌که، کشوری که بیشتر از واردات کالا و خدمات صادر می‌کند، دارای مازاد تجاری است.
  • آرامش پاییزی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار پاییزی خودرو نشان از ثبات نسبی قیمت‌ها دارد. البته از ابتدای امسال هیجانات موثر بر بازار خودرو تا حد زیادی تعدیل شد، اما در سه‌ماهه سوم سال شاهد بودیم که قیمت خودرو در بازار بر مدار ثبات چرخیده است، به طوری که مجموع خودروهای مونتاژی و داخلی تقریبا بدون تغییر قیمت بوده‌اند. ولی بدون احتساب مونتاژی‌ها و اگر تنها داخلی‌ها را مدنظر داشته باشیم، شاهد رشد قیمت جزئی خواهیم بود.
  • استراتژی تاب‏‏‌آوری‏‏‌‍ بنگاه‏‏‌های خانوادگی

    دنیای اقتصاد: کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌ از نظر استراتژیک‏‏‌، عنصر کلیدی‏‏‌ در رشد و توسعه‏‏‌ اقتصادی‏‏‌ کشورها هستند و تداوم عملکرد موفق‏‏‌ آنها تاثیر مثبتی‏‏‌ بر اقتصاد کشور، بهبود عملکرد تجاری‏‏‌، برنامه‏‏‌ استراتژیک‏‏‌ بلندمدت و استقلال کسب‌وکار دارد. این‏‏‌ تحول در صورتی‏‏‌ امکان‌پذیر است‏‏‌ که‏‏‌ این‏‏‌ شرکت‌ها از منظر تامین‏‏‌ منابع‏‏‌ انسانی‏‏‌، سرمایه‏‏‌ اجتماعی‏‏‌ و منابع‏‏‌ مالی‏‏‌ حمایت‏‏‌ شوند. گزارش مک‌کینزی‏‏‌ (٢٠٢٣)، نشان می‌دهد که کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌، در سراسر صنایع‏‏‌ و مناطق‏‏‌ جغرافیایی‏‏‌ در تلاش هستند تا تاب‏‏‌آوری‏‏‌ خود را در برابر تحولات اقتصادی‏‏‌، ژئوپلیتیک‏‏‌ و فناوری‏‏‌ افزایش‏‏‌ دهند. کسب‌وکارهای‏‏‌ خانوادگی‏‏‌، مدت‌هاست‏‏‌ که‏‏‌ نقش‏‏‌ بزرگی‏‏‌ در اقتصاد جهانی‏‏‌ ایفا کرده‌اند. این‏‏‌ مشاغل‏‏‌ بیش‏‏‌ از ٧٠‌درصد تولید ناخالص‏‏‌ جهانی‏‏‌ را تشکیل‏‏‌ داده‌اند و سالانه‏‏‌ بین‏‏‌ ٦٠ تا ٧٠تریلیون دلار گردش مالی‏‏‌ ایجاد می‌کنند.
  • بودجه ۱۴۰۳؛ حامی تولید

    دنیای‌اقتصاد: وزارت اقتصاد نسبت به گزارش روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «پالس منفی بودجه به دولت» که در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۴ منتشر شد، واکنش نشان داد. در این گزارش با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ عنوان شده بود رشد ۵۰درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه و فشار مالیاتی به بخش مولد در حالی است که بنگاه‌‌‌های تولیدی به ‌‌‌دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم، بن‌‌‌بست تامین مالی و رکود بازار در تنگنا قرار دارند و بیش از نیمی از ظرفیت تولید به‌‌‌دلیل موانع موجود، عدم‌صرفه سرمایه‌گذاری و سیاست‌‌‌‌‌‌های دستوری خالی است.
  • تحریم ناپذیری نفت روسیه

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در واکنش به تحریم‌های اقتصادی غرب، روسیه اکثریت قریب‌به اتفاق صادرات نفت خود را در سال‌جاری از اروپا خارج و عرضه به چین و هند را چندبرابر کرده‌است. به گزارش رویترز، الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر در تلویزیون دولتی Rossiya-۲۴ اعلام کرده که چین و هند اکنون تقریبا ۹۰‌درصد از صادرات نفت‌خام روسیه را به خود اختصاص‌داده و سهم اروپا به حدود ۴‌درصد کاهش یافته‌است. نواک هدف از این تغییر رویکرد را تسریع در یافتن مقاصد جدید برای صادرات انرژی جهت مقابله با تحریم‌ها دانسته و گفته روسیه پیش از اعمال تحریم‌ها روابط خود را با کشورهای آسیا و اقیانوسیه آغاز کرده‌بود.
  • اجرای استراتژی با ارتباط موثر

    منصور مژدهی /کارشناس ارشد حوزه بازرگانی و بیمه
    باورنکردنی است که در نظر بگیرید ارتباطات چقدر به عنوان وسیله‏‏‌ای بالقوه برای موفقیت سازمانی نادیده گرفته شده یا می‏‏‌شود. ارتباطات تقریبا بر هر کاری که در کسب‌وکار انجام می‏‏‌دهیم تاثیر می‏‏‌گذارد و زمانی که ضعیف انجام شود می‏‏‌تواند آسیب‏‏‌رسان باشد. هنگامی که ما استراتژی را اجرا می‏‏‌کنیم، ارتباطات ناکارآمد این توانایی را دارد که به طور قابل توجهی از مسیر خارج شود یا باعث شکست آشکار در تلاش‏‏‌های ما شود.
  • داستان‌گویی: برند‌سازی در عمل

    برندها و شرکت‌ها در دنیای امروز، تمام تلاش خود را می‌کنند تا متفاوت به نظر برسند. در این جهان آشفته و پر زرق و برق، برندها سعی دارند از هر وسیله‌‌‌ای برای بیشتر دیده شدن استفاده کنند و در این مسیر هیچ چاره‌‌‌ای جز متفاوت بودن ندارند. یکی از راه‌‌‌های نشان دادن تفاوت هر برند «داستان‌‌‌گویی» است؛ داستانی که توجه‌‌‌ها را جلب کرده و در خاطرها ماندگار شود. کتاب «داستان‌‌‌گویی: برندسازی در عمل» برای ما شرح می‌دهد که داستان‌‌‌گویی یک ابزار ضروری برای فعال کردن دی‌‌‌ان‌‌‌ای یک شرکت، آشکار کردن آن و خلق یک جهت مشترک است.
  • ثبت خشک‏‏‌ترین «آذر ماه» ایران

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: آذر امسال یکی از گرم‏‏‌ترین آذرها در تاریخ ایران بود. البته علاوه بر این ماه، در مهر و آبان نیز بارش قابل‌توجهی نداشتیم. این موضوع فارغ از آلودگی هوا در کلان‌شهرها، باعث شد نگرانی‌های متعددی شکل بگیرد. فارغ از دغدغه تامین آب که برای همه ایرانی‏‏‌ها مشترک است، در حوزه توریسم نیز به نظر می‌رسد در سال ۱۴۰۳ اکوتوریسم به عنوان یکی از شاخه‏‏‌های پرطرفدار گردشگری تحت‌تاثیر تغییر اقلیم، ‏‏‌ افزایش دما و خشکسالی باشد.
  • سولوی متاخر!

    دنیای اقتصاد- البرز نظامی: هفته گذشته رابرت سولوی فقید درگذشت. سولو یکی از آن غول‏هایی بود که دیگران روی شانه‌های او ایستادند و نظریات اقتصادی خود را بیان کردند. رابرت سولو از جمله اقتصاددانان سخت‏کوشی بود که در حوزه‌های مختلف نظری و عملی عرصه علم اقتصاد فعالیت داشت. لکن، کار مشهور او، همان نظریه رشد اقتصادی انقلابی بود که در میانه قرن بیستم مطرح شد. نظریه‏ای که ادبیات علم اقتصاد را دگرگون ساخت و فهم این علم و ما را از جهان عمق ویژه‏ای بخشید. صفحه اندیشه، به بهانه درگذشت سولوی فقید، مطلب اصلی شماره امروز خود را به او اختصاص داده‏ است. ما برای این کار به سراغ یادداشت چهار سال پیش پیتر دایزیک درباره سولو رفته‏ایم و آن یادداشت را با قدری تخلیص در این شماره تقریر کرده‏ایم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر