شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

  • پشت صحنه طرح آمریکا برای جنوب لبنان

    دنیای اقتصاد: با گذشت ۹ماه از جنگ اسرائیل و حماس در غزه، درگیری با شدت متوسط ​​بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان در حال افزایش است. به گزارش موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، اسرائیل فرماندهان ارشد نظامی حزب‌الله را مدام هدف قرار می‌دهد. حزب‌الله به تدریج در حال پرتاب گلوله به سمت جنوب در سراسر مرز است. لفاظی‌ها نیز در حال تشدید است. هفته گذشته، سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله هشدار داد که «اسرائیل باید بترسد». وی گفت: «در صورت وقوع جنگ هیچ جایی از موشک‌ها و پهپادهای ما در امان نخواهد بود.» در همین حال، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل نسبت به درگیری در «مقیاس متفاوت» علیه حزب‌الله هشدار داد.
  • دوئل در زمین اقتصاد

    دنیای اقتصاد: با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ۸تیرماه، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان به دور دوم انتخابات راه یافتند. با توجه به اولویت بالای اقتصاد از نگاه عموم مردم و خواست آنها از رئیس‌جمهور آینده برای سامان‌دهی اوضاع اقتصادی، به نظر می‌رسد نگاهی به دیدگاه‌های اقتصادی این دو رئیس اهمیت بالایی داشته باشد.بررسی اظهارات اقتصادی که تاکنون از سوی مسعود پزشکیان مطرح شده است، نشان می‌دهد او تاکید جدی بر نقش ارتباطات بین‌المللی و رفع تحریم‌ها بر رشد و شکوفایی اقتصادی دارد.
  • دو عامل شارژ دلار

    دنیای اقتصاد: در روز‌های اخیر بازار غیر‌رسمی ارز تهران روند افزایشی جدیدی را آغاز کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اخبار درگیری‌های منطقه‌ای نقش قابل توجهی بر شکل‌گیری این روند افزایشی داشته است. با تشدید تنش‌های نظامی در لبنان و یمن انتظارات تورمی فعلان بازار نیز افزایش یافته و در نتیجه نرخ ارز رشد کرده است.
  • تور اقتصادی به هفت مقصد

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: تابستان فصل سفر است، ‌‌‌ در حالی که برخی سفر با تور‌‌‌های گروهی را می‌‌‌پسندند، ‌‌‌ گروهی هستند که ترجیح می‌دهند با ماشین شخصی یا به شکل انفرادی سفر کنند تا هزینه‌های سفرشان کاهش یابد. در عین حال آنها می‌‌‌خواهند از مجموعه‌‌‌ای از خدمات تور در مقصد بهره بگیرند. همین موضوع باعث شده برخی آژانس‌‌‌ها تورهای هر روزه‌‌‌ای را به برخی مقاصد تعریف کنند. در این تورها گردشگر می‌تواند با وسیله نقلیه دلبخواه به مقصد تور سفر یا از آژانس درخواست کند که بلیت را هم جزو هزینه تور محاسبه کرده و آن را برایش بگیرد. با در نظر گرفتن تهران به عنوان مبدأ این تورها، ‌‌‌ هزینه آنها بین ۴۵۰‌هزار تومان برای تورهای تهرانگردی تا ۲ تا حدود ۴ میلیون به سایر مقاصد متغیر است.
  • ضرب‏‏‌الاجل برای درختان تهران

    دنیای اقتصاد: پارک چیتگر یکی از مهم‌ترین تفرجگاه‌‌‌های شهر تهران محسوب می‌شود که حفاظت و صیانت از آن، یکی از موضوعات کلان‌شهری در طول سال‌های گذشته بوده است چرا که پارک چیتگر نقش اساسی در فرآیند تصفیه هوای شهر تهران و پالایش وضعیت محیط‌زیستی تهران برعهده داشته و در این چارچوب، صیانت از درختان آن امری ضروری است اما با گرم‌تر شدن هوا و طغیان مشکلات ناشی از کمبود آب و بنا به گفته برخی کارشناسان اختلاف شهرداری تهران با مسوولان شرکت آب و فاضلاب استان تهران و همچنین شرکت آب منطقه‌‌‌ای درباره نرخ آب‌‌‌بهای آزاد، میزان مصرف آبیاری پارک چیتگر و میزان بدهی‌‌‌های شهرداری تهران برای آبرسانی پارک‌‌‌های چیتگر، لویزان و سرخه حصار و همچنین وجود مشکلات در تامین آب شرب منطقه سبب شد که حق‌آبه بوستان چیتگر آن‌گونه که باید پرداخت نشود و در نتیجه به علت کمبود آبیاری شاهد شیوع آفات در درختان چیتگر بودیم که مرگ هزاران درخت را در پی داشت.
  • تبرئه رمزارزها از اتهام پول‌شویی

    از آغاز فعالیت بیت‌کوین در سال۲۰۰۹، ماهیت غیرمتمرکز ارز‌های دیجیتال همواره به‌عنوان ابزاری برای اهداف کلاه‌برداری و تخلفات مالی شناخته شده است. موضوعی که چندان دور از واقعیت نیست و ویژگی‌های فناوری بلاک چین این امکان را به کلاه‌برداران و سارقان داده است تا در یک محیط کاملا دیجیتال فعالیت داشته باشند و ردی از هویت خود به جا نگذارند.
  • حاشیه‌های داغ کنسرت‌ها

    دنیای اقتصاد: حاشیه‌های کنسرت‌ها، تنها یک هفته مانده به محرم و صفر، یعنی دو ماهی که در آنها برگزاری اجرای زنده موسیقی محدود می‌شود، بالا گرفته است. از کنسرت علیرضا قربانی در پهنه تخت‌جمشید گرفته تا کنسرت سی‌صد در کاخ سعدآباد و البته کنسرت پرواز همای در کاخ نیاوران. انتقادات گسترده از این کنسرت‌ها به دلایل مختلف، مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی هم قرار گرفته و موج‌های موافقت و مخالفت بسیاری در میان آنان ایجاد شده است.
  • چه شد مکرون در مخمصه افتاد؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: پاریس، شهر نور، دوره درخشانی را سپری می‌کند. پایتخت فرانسه یک ماه دیگر میزبان المپیک خواهد بود. ورزشکاران برای رفتن به مکان ورزشی تازه‌تاسیس، از خطوط جدید ریلی استفاده خواهند کرد و از میان شهری عبور می‌کنند که پویایی و سرزندگی خود را بازیافته است. پاریس که زمانی در خطر سقوط به ورطه رکود قرار گرفته بود، اکنون به مرکز شرکت‌های فناوری و موسسات مالی و بانکی تبدیل شده است و سرمایه و استعداد را به سمت خود جذب می‌کند. این اتفاق تنها برای پاریس رخ نداده است؛ نوسازی شهری به پشتوانه سرمایه‌گذاری بخش عمومی و خصوصی، در شهرهای بزرگ دیگر فرانسه نیز مشهود است.
  • تورم منفی خودرو در بهار

    دنیای اقتصاد: بررسی منحنی قیمت بازار خودروی کشور در سه بخش خودروهای سواری داخلی، مونتاژی و وارداتی نشان می‌دهد هر یک از این بازارها بازدهی متفاوتی در فصل نخست امسال داشته‌اند، هرچند البته فصل مشترکشان افت بازدهی است.
  • شوک چینی به تجارت آمریکا

    با بررسی شوک تجاری چین بر دنیا و تاثیر آن بر طیف وسیعی از پیامدها در دوره ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ به این نتیجه می‌رسیم که این شوک در سال‌۲۰۱۰ به اوج خود رسید. اثرات نامطلوب رقابت بیش از حد در واردات، اشتغال تولیدی، نسبت‌های کلی اشتغال به جمعیت فعال و درآمد سرانه در مناطق مختلف، ایالات‌متحده را تا سال‌۲۰۱۹ به مرز بحران نزدیک کرد. رقابت بیشتر در واردات به‌معنای کاهش ۱.۵۴‌درصدی در جمعیت شاغل بخش تولید بود و این در حالی است که بخش تولیدی ۵۵‌درصد از زنجیره ارزش را تشکیل می‌دهد. مناطقی که بیشتر تاثیر منفی گرفتند، شاهد افزایش اندکی در جذب اعتبارات دولتی بودند و این اعتبارات بیشتر در قالب مزایای تامین‌اجتماعی بوده‌است.
  • تداوم وضعیت دوگانه در بازار ارز

    دنیای اقتصاد: شاخص‌های ارزی به اعلام نتایج دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری واکنشی نشان نداد. در هفته‌های اخیر برخی از کارشناسان ۲ سناریوی مختلف را در صورت پیروزی هر یک از جبهه‌های حاضر در انتخابات ارائه می‌کردند که به نظر این افراد وضعیت دوگانه مذکور با توجه به نتیجه دور نخست انتخابات همچنان ادامه دارد.
  • سه اولویت توریستی دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: فارغ از اینکه کدام یک از کاندیداها ساکن پاستور شود، ‌‌‌ رونق گردشگری در راستای توسعه اقتصادی همه‌جانبه در ایران ضروری است.
  • تله «پافشاری بر گزینه ناخوشایند» چیست؟

    نویسنده: Alicea Lieberman مترجم: منا اختیاری
    ما اغلب خود را درگیر انجام وظایف ناخوشایندی می‌‌‌یابیم و هرچه بیشتر آن کار را تکرار می‌‌‌کنیم، بیشتر در آن فرو می‌‌‌رویم؛ به طوری که حتی زمانی که فرصت انتخاب گزینه لذت‌‌‌بخش‌‌‌تری هم برای دستیابی به همان هدف وجود داشته باشد، آن را انتخاب نمی‌‌‌کنیم. به عنوان نمونه به آخرین باری فکر کنید که به جای روشن کردن کامپیوتر بغل دستتان که کار را برایتان خیلی راحت‌‌‌تر می‌‌‌کرد، تلاش کردید تا ایمیلی طولانی را در گوشی موبایلتان تایپ و ارسال کنید. یا به آخرین باری فکر کنید که به جای استفاده از نرم‌‌‌افزار موجودی که می‌توانست به صورت خودکار سندی را برایتان قالب‌‌‌بندی کند، با صرف وقت و تلاش زیاد به صورت دستی این کار را انجام دادید. یا حتی آخرین باری که یک ساعت وقت آزاد داشتید و به جای اینکه بیرون بروید و کمی قدم بزنید و هوای تازه بخورید، تمام آن مدت را صرف تماشای برنامه‌‌‌ای آزاردهنده یا گشت و گذار در شبکه‌‌‌های مجازی کردید.
  • معادلات تابستان سخت سینما

    دنیای اقتصاد: یک هفته تا آغاز ماه‌های سوگواری محرم و صفر باقی است. چند سالی است که با رونق گرفتن بازار فیلم‌های کمدی، این دو ماه، فرصت یا به بیان دقیق‌تر پیک اکران و فروش فیلم‌های غیرکمدی شده است؛ درام‌های عاشقانه، درام‌های اجتماعی و فیلم‌های کودک و نوجوان.
  • کیفیت زندگی از وین تا دمشق

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: طبق تازه‌‌‌ترین گزارش واحد اطلاعات اکونومیست در مورد شاخص زیست‌‌‌پذیری شهرهای جهان، وین، پایتخت اتریش، برای سومین سال متوالی، عنوان قابل سکونت‌‌‌ترین شهر جهان را از آن خود کرد. این گزارش که به بررسی شرایط زندگی در ۱۷۳ شهر منتخب جهان می‌‌‌پردازد، بر اساس ۵ معیار کلیدی، شامل ثبات، مراقبت‌‌‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط‌‌‌زیست، آموزش و زیرساخت شهری، به رتبه‌‌‌بندی این شهرها می‌‌‌پردازد. وین در چهار دسته از این پنج دسته‌بندی، یعنی ثبات، بهداشت و درمان، آموزش و زیرساخت، نمره کامل ۱۰۰ را دریافت کرد. این دستاورد نشان‌‌‌دهنده سطح بالای امنیت، کیفیت خدمات درمانی، سیستم آموزشی پیشرفته و زیرساخت‌‌‌های شهری مدرن در این شهر است. با وجود اینکه وین در زمینه فرهنگ و محیط‌زیست نمره ۹۳.۵ را دریافت کرد که کمی پایین‌‌‌تر از نمره کامل است، اما همچنان در این زمینه نیز عملکرد قابل قبولی داشته و از جمله شهرهای برتر جهان به شمار می‌‌‌رود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر