شماره روزنامه ۶۱۷۸
|
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دو نماینده مجلس به «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند؛

    چرا «شعام» به حجاب ورود کرد؟

    قانون عفاف و حجاب با نامه شورای عالی امنیت ملی به مجلس، ابلاغ نمی‌شود. این برای دومین بار است که با درخواست شورای عالی امنیت ملی از ابلاغ این قانون پر حاشیه جلوگیری می‌شود.
  • وندی شرمن در گفت‌وگویی تشریح کرد؛

    پیچیدگی‌های مدل جامع توافق با ایران

    وندی شرمن، مذاکره‌‌کننده ارشد دولت باراک اوباما، در گفت‌‌وگویی تاکید کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، قصد دارد با ایران مذاکره کند تا توافقی بهتر از توافقی که بین تهران و شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ حاصل شد، به دست آورد. شرمن در گفت‌‌وگو با پادکست «onedecision» گفت که چنین توافقاتی بسیار پیچیده و وقت‌‌گیر هستند.
  • جانشین قرارگاه شمال شرق ارتش تشریح کرد

    مختصات دیوار مرزی در شرق

    دنیای اقتصاد: خرداد ماه سال جاری بود که موضوع دیوار‌کشی مرزهای کشور برای نخستین ‌بار از سوی نماینده ویژه رئیس‌جمهور وقت در امور افغانستان اعلام شد. به این ترتیب که حسن کاظمی‌قمی، در یک نشست خبری در اجلاس گروه تماس منطقه‌ای افغانستان خبرهای مرتبط با انسداد فیزیکی مرز و دیوارکشی مرزی را که پیش‌تر در رسانه‌ها طرح شده بود، تایید کرد و گفت: دیوار مدرن و مجهز مرزی یک مصوبه است و عملیات کار شروع شده است. پیش از او اردیبهشت ماه سال جاری فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش خبر داده بود چهار گروه مهندسی مرز نیروی زمینی ارتش برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی(افغانستان) وارد منطقه شده‌اند. با آغاز به کار دولت چهاردهم، موضوع ساخت دیوار مرزی ادامه پیدا کرد و اسکندر مومنی، وزیرکشور بر لزوم ساخت دیوار مرزی برای برقراری امنیت و جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به ایران به عنوان یکی از برنامه‌های دولت تاکید کرد.
  • متولی بازار گردشگری راه فرعی را به سیاستگذاری اصلی ترجیح داده است

    سراب ۱۵ میلیون توریست

    در جلسه یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی با موضوع رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه تعداد گردشگران ورودی ایران تا سال ۱۴۰۶ حدود ۱۵ میلیون نفر برآورد شد. عددی که این روزها سید‌رضا صالحی‌امیری وزیر میراث فرهنگی، ‌‌‌گردشگری و صنایع دستی نیز بار دیگر بر آن تاکید کرده است. البته این عدد با سند چشم‌‌‌انداز ۲۰ ساله فاصله دارد. بر اساس این چشم‌‌‌انداز قرار بود ایران تا سال ۱۴۰۴ پذیرای ۲۰ میلیون توریست خارجی باشد.
  • کره‏جنوبی از فاز بحران عبور کرده است؟

    لبخند بورس به «هان»

    هان داک سو، رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی یک روز پس از استیضاح یون سوک‌یول، رئیس‌جمهور این کشور و تعلیق از وظایفش به دلیل تلاش برای حکومت نظامی، روز یکشنبه برای اطمینان دادن به متحدان این کشور و آرام کردن بازارهای مالی، تلاش‌هایش را آغاز کرد. به گزارش رویترز، رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی با جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده تلفنی صحبت کرد و اطمینان داد که اختلالی در سیاست خارجی و امنیتی این کشور پدید نخواهد آمد.
  • «دنیای‌اقتصاد» عیار بلاک‌چین در اقتصاد ایران را بررسی می‌کند

    فرصتی نو برای اقتصاد دیجیتال

    فناوری بلاک‌چین، به عنوان یکی از نوآورانه‏‏‌ترین دستاوردهای قرن بیست و یکم، در حال دگرگون کردن صنایع مختلف از جمله مالی، بانکی، لجستیک و حتی دولت‌داری است. ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر، به این فناوری نوظهور توجه ویژه‏‏‌ای نشان داده است. در این مقاله، به بررسی وضعیت فعلی بلاک‌چین در ایران، فرصت‏‏‌های پیش رو و چالش‏‏‌های موجود خواهیم پرداخت.
  • اهمیت بُعد دیده شدن، شنیده شدن و شناخته شدن در زندگی کاری؛

    بهترین زمان برای بازسازی روابط

    این روزها در بسیاری از نقاط جهان، تعطیلات سال نومیلادی است. فصل تعطیلات، زمان جشن و مهمانی است و البته، فرصتی عالی برای آنکه روابط حرفه‌‌‌ای‌تان را پرورش دهید. در این ماه از سال، افراد معمولا پذیراتر و صادق‌‌‌ترند، بیشتر فکر می‌کنند و ذهنیت مثبت‌‌‌تری دارند. استفاده از این فضا برای برقراری مجدد روابط و احیای ارتباطات می‌تواند زمینه را برای روابط پایدار فراهم کند؛ روابطی که هر دو طرف از آن متقابلا بهره ببرند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • چرا ترامپ مرد سال تایم شد؟

    ۹۷سال است که مجله تایم سکان‌داری معرفی چهره‌هایی را بر عهده دارد که در گذر یک سال، چه به نیکی و چه به بدی، بیشترین تاثیر را بر رویدادهای جهان گذاشته‌اند. انتخابی که در بسیاری از سال‌ها با چالش‌های فراوانی همراه بوده است. اما سال۲۰۲۴، داستانی متفاوت داشت. ترامپ از همان آغازین روزهای نامزدی در سال۲۰۱۵، چهره‌ای تاثیرگذار بود. پیروزی غافلگیرکننده‌اش در سال۲۰۱۶، فصل جدیدی را در تاریخ جهان رقم زد. او آمریکا را در بحران همه‌گیری و توفان اعتراضات رهبری کرد و با وجود شکست در انتخابات بعدی، جایگاه ویژه‌ای در افکار عمومی پیدا کرد. بدون شک، نام ترامپ به‌عنوان یکی از چهره‌های تاثیرگذار این دوره از تاریخ، همواره در یادها خواهد ماند. حمله ششم ژانویه به ساختمان کنگره، نقطه عطفی در تاریخ این کشور بود. بسیاری بر این باور بودند که این رویداد پایان دوران سیاسی ترامپ را رقم خواهد زد.
  • واکاوی ساختار سنتی بدهی بانک‌ها؛

    ضرورت معماری نوین بدهی‌های بانکی

    نظام بانکی ایران به‌طور سنتی بر سپرده‌های کوتاه‌مدت و منابع بانک مرکزی استوار است؛ ساختاری که در گذشته، با تحمیل تورم، توانسته بود نیازهای مالی اقتصاد را برآورده کند. اما در شرایط کنونی، با پیچیدگی‌های جدید بازارهای مالی و افزایش تعادل‌های تورمی به سطوحی بالاتر از روند بلندمدت، ناکارآمدی آن به‌وضوح نمایان شده است؛ زیرا این ساختار به دلیل عدم تنوع در بدهی‌های بانکی بیش از حد نرمال به سپرده‌های عندالمطالبه متکی است و باعث شده شوک‌های اقتصادی (داخلی یا خارجی)، به‌سرعت و با شدت بسیار بیشتری از طریق سازوکارهای نهفته‌شده در ترازنامه بانک‌ها به سایر بخش‌های اقتصاد منتقل شود و موجب اختلال هرچه بیشتر مکانیسم انتقال سیاست‌های پولی شده است.
  • سیاست صنعتی؛ از رویا تا زمین سفت واقعیت!

    ادبیات جدید سیاست صنعتی دوباره در حال متولد شدن است و این‌بار فراتر از مباحث نظری، با کارهای تجربی بسیاری همراه است که می‌توانند میزان به‌کارگیری این سیاست‌ها توسط کشورها و موفقیت و شکست‌های آنها را بسنجند. با این حال مطالعات جدید نشان می‌دهد که ایران در رتبه‌بندی استفاده از سیاست‌های صنعتی مدرن و جدید جایگاهی ندارد. این سیاست‌ها در خلا اجرا نمی‌شوند و به‌شدت به محیط اقتصاد سیاسی و ظرفیت و توانمندی دولت در اجرای آنها وابسته‌اند، در نتیجه می‌توان گفت که غیبت استفاده از سیاست‌های صنعتی جدید و پیچیده در ایران شاید به دلیل محیط اقتصاد سیاسی، فضای رانت خاص ایران و محدودیت‌های ظرفیتی دولت در اجرا باشد.
  • راه پردیس از پرند جدا شد؟«دنیای‌اقتصاد» نبض قیمت آپارتمان‏‌ها را بررسی می‌کند؛

    معمای تورم مسکن حومه

    نــبــض قــیمت آپارتمان‌‌های دو شهر حومه‌‌ای تهران - پرند و پردیس- بر اساس «شاخص قیمت پیشنهادی» فایل‌‌های ارائه شده، حاکی از جدا شدن راه پردیس از پرند و تغییر شکاف قیمتی بین قیمت مسکن تهران و این دو شهر جدید است.
  • بررسی اجمالی اقتصاد در سال ۲۰۲۵؛

    بازارهای جهانی حباب دارند؟

    درحالی که بیشتر افراد از اقتصاد آمریکا به عنوان یک پدیده استثنایی یاد می‌کنند، سیاست‌های ترامپ می‌تواند این پدیده را با یک شوک تورمی مواجه کند. به علاوه تهدید‌ها و فرصت‌هایی نیز مقابل اقتصاد اروپا قرار دارد. رکود در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا همچنان ادامه دارد. دولت حزب کارگر در انگلستان سعی دارد به رشد اقتصادی برسد؛ اما آیا موفق خواهد بود؟
  • «دنیای‌اقتصاد» نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری ۲۰۲۴ را بررسی می‌کند

    ۲درصد تا «توریسم ۲۰۱۹»

    نبض ۹‌ماهه بازار گردشگری جهان حاکی از بهبودی کامل این بخش تا پایان امسال و رشد سریع‏‏‌تر هزینه‏‏‌ها نسبت به ورودی‏‏‌هاست. بر اساس آمارهای ارائه‌شده از سوی سازمان جهانی گردشگری، در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۴، حدود ۱.۱ میلیارد گردشگر در سطح بین‌المللی سفر کردند، زیرا بخش گردشگری جهانی تا ۹۸‌درصد از سطوح قبل از همه‌گیری بهبود یافته است. بر اساس آخرین گزارش جهانی گردشگری، با وجود چالش‏‏‌های اقتصادی، ژئوپلیتیکی و اقلیمی، انتظار می‌رود تا پایان سال میلادی، گردشگری به‏‏‌طور کامل از بزرگ‌ترین بحران در تاریخ این بخش بهبود یابد.
  • بهبود تمرکز و شفافیت ذهنی با چند راهکار ساده؛

    مهار فاکتور استرس در تصمیم‌گیری‏‏‌های مهم

    تصمیم‌گیری همیشه سخت است و تصمیم‌گیری‏‏‌های کاری از این قاعده مستثنی نیستند، چون بسیاری از تصمیمات روزمره ما در محل کار اگر اشتباه باشند، می‌توانند عواقب سنگینی در پی داشته باشند. پول و درآمد، تعدیل نیرو و ارتباط با مشتریان همه و همه در گرو این هستند که بتوانیم سریع و درست تصمیم بگیریم. اما حتی در بهترین شرایط هم، اتخاذ تصمیمات کاری سخت است و ما بیشتر مواقع در بهترین شرایط خود نیستیم. خیلی وقت‏‏‌ها خسته و فرسوده‏‏‌ایم و فشارهای کاری و زندگی شخصی باعث شده‏‏‌اند ذهن و احساساتمان بیش از حد تحت فشار قرار بگیرند.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • درس‌هایی که ایران باید از تجربیات سیاست صنعتی بگیرد؛

    نسخه چینی سیاست صنعتی

    در سال ۲۰۰۲ نخست‌‌‌وزیر سابق چین، ژو رونگ‌‌‌ جی، به شرکت کشتی‌‌‌سازی دولتی چین(CSSC) سر می‌‌‌زند و در آنجا نطقی را بیان می‌کند که سرنوشت صنعت کشتی‌‌‌ چین را تحول می‌‌‌بخشد. او می‌‌‌گوید که «چین امیدوار است تا سال ۲۰۱۵ به بزرگ‌ترین کشتی‌‌‌ساز جهان تبدیل شود.» چهار سال بعد، سهم چین در بازار جهانی کشتی از ژاپن و کره‌جنوبی پیشی می‌گیرد.
  • قطع برق خطوط بزرگ‌ترین فولادساز کشور را به تعطیلی کشاند

    ضربه ‌فنی «تولید» با «خاموشی»

    عمر دور جدید خاموشی‏‏‌ها به اوایل دهه ۹۰ برمی‏‏‌گردد اما آن زمان هیچ‌کس تصور نمی‏‏‌کرد کمبود گاز یا ناترازی برق چراغ تولید را در بزرگ‌ترین واحد تولید فولاد کشور خاموش کند. این اتفاق اما اخیرا و به واسطه افت تزریق گاز به یک هفتم روند معمول روزانه حادث شد و خطوط تولید مبارکه را به تعطیلی کشاند. در روزهای گذشته نیز خبرهای دیگری در همین خصوص از دیگر سازندگان فولاد کشور منتشر شد.
  • مختصات دستگاه بوروکراتیک توانمند

    البرز نظامی: دولت توانمند چه مشخصاتی دارد؟ این یکی از پرسش‌های مهمی است که در تمام طول دوران جهان مدرن، ذهن متخصصان علوم انسانی و اجتماعی را به خود مشغول کرده است؟
  • دنیای اقتصاد افزایش تولید کشورهای اوپک‌پلاس را بررسی می‌کند؛

    چشم‌انداز بازار نفت در ۲۰۲۵

    آژانس بین‌المللی انرژی‌(IEA) در تازه‏‏‏‏‌ترین گزارش خود اعلام‌کرده؛ بازار جهانی نفت در سال‌۲۰۲۵ به‏‏‏‏‌رغم افزایش تقاضا و تمدید کاهش تولید اوپک‌پلاس، مشکلی در تامین تقاضا نخواهد داشت. این گزارش که با پیش‌بینی‌هایی درباره عرضه، تقاضا و سیاست‌های تولید همراه است، پیامدهای گسترده‌ای برای بازار جهانی نفت دارد. در ادامه، تحلیل جامعی از این گزارش ارائه می‌شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد

    رشد سود موثر خریدهای اینترنتی

    با پیچیده‌‌تر شدن شرایط دریافت وام در نظام بانکی ایران به وسیله چالش‌‌هایی چون مدارک متعدد، ضامن‌‌های مختلف و وثیقه‌‌های سنگین، برخی افراد به سمت گزینه‌‌های جایگزین مانند وام‌‌های مرتبط با خرید کالا روی آورده‌‌اند. این نوع وام‌‌ها، که از طریق پلتفرم‌‌های جدید آنلاین ارائه می‌‌شوند، به‌‌دلیل فرآیندهای ساده‌‌تر و سرعت بیشتر در دسترسی، توجه بسیاری از خانوارها را جلب کرده‌‌اند.
  • «دنیای ‌اقتصاد» شامخ آبان‌ماه وسایل نقلیه و قطعات وابسته را بررسی کرد؛

    خودرو؛ باز هم در مرز رکود

    شامخ وسایل نقلیه و قطعات وابسته‌ در آبان‌ماه نشان می‌دهد که صنعت خودرو بار دیگر به مرز رکود رسیده است. بعد از گذشت رکود پنج ماهه، در مهرماه بهبود ماهانه شامخ خودرو ثبت شد با‌این‌حال آبان‌ماه بار دیگر، خودرو در مرز رکود قرار گرفت. از سوی دیگر انتظارات تولید آینده برای این صنعت نیز دوباره کاهشی شده است.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • نمایندگان مجلس در دستور کار قرار دادند‌

    اصلاحات بودجه روی میز تلفیق

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در نهمین روز از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس، موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق بودجه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. بر این اساس نمایندگان مجلس با اصلاحات انجام شده در کمیسیون تلفیق بر روی لایحه بودجه موافقت کردند. بر این اساس و با رای نمایندگان تعرفه واردات خودروهای نو و کارکرده و تعرفه واردات تلفن همراه در سال آینده مشخص شد. از سوی دیگر نمایندگان با مصوبه‌ای مانع کسر از منبع یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای تامین همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شدند.
  • در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی بررسی شد؛

    تحلیل حساسیت سیاستگذاری سوختی

    از زمان حفر نخستین چاه نفت در ایران، همواره چالش‏‏‌هایی بین ملت و دولت بر سر این منابع خدادادی وجود داشته است. از جمله این چالش‏‏‌ها می‌توان به نوع مالکیت، قانون‌گذاری، چارچوب‏‏‌های قیمت‏‏‌گذاری، نحوه تخصیص و توزیع درآمدهای نفتی و... اشاره کرد. این چالش‏‏‌ها به مشکلی ختم شده‏‏‌اند که به آن «ناترازی انرژی» می‌گویند. «دنیای‏‏‌اقتصاد» در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی با موضوع «چالش بنزین و نفت»، این مساله را به بحث گذاشت. در این نشست که به میزبانی مرتضی کاظمی، اقتصاددان، برگزار شد، موضوع یادشده با حضور چند تن از کارشناسان و افراد دغدغه‏‏‌مند بررسی شد و ضمن مطرح شدن سوالات بسیار کلیدی در خصوص سیاستگذاری بخش انرژی، راهکارهای مختلفی برای برون‏‏‌رفت از این مشکل ارائه شد.
  • تنها ۴ درصد از مساحت‌ کشور در دسترس فعالیت‌های معدنی است؛

    معدن‌کاری در حصار زمین‌های ممنوعه

    ایران با داشتن ۸۰ نوع ماده معدنی شناخته‌شده، ۸۹ تیپ ماده معدنی و ۳۵ محیط کانه‌زایی، یکی از کشورهای غنی از نظر ذخایر معدنی است. این تنوع زمین‌شناسی، کشور ما را به کشوری با پتانسیل بالا برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن تبدیل کرده است. در سطح جهانی، ۱۱۲ نوع ماده معدنی و ۱۱۴ تیپ ماده معدنی شناسایی شده است که نشان می‌دهد ایران سهم قابل‌توجهی از این ذخایر را در اختیار دارد. اما این ظرفیت عظیم به دلیل محدودیت‌های گسترده در دسترسی به زمین بلااستفاده مانده است.
  • واکنش جولانی به حملات اخیر اسرائیل به سوریه؛

    جنگ بی جنگ

    از زمانی که اسد سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد، اسرائیل بارها دمشق و سایر نقاط سوریه را بمباران کرده است. تل‌آویو از خلأ قدرت در سوریه سوءاستفاده کرده و اهدافی را در سراسر این کشور بمباران کرده و مدعی است که هدفش دور نگه داشتن سلاح از دست نیروهای شورشی و تندروها است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، به محض اینکه روز یکشنبه مشخص شد که در سوریه تغییر رژیم وجود خواهد داشت، اسرائیل یک عملیات هوایی گسترده را آغاز کرد.
  • چالش‌ها و فرصت‌های رشد منطقه منا بررسی شد؛

    صلح؛ پیش‏‏‏‏‌نیاز توسعه اقتصادی

    اگرچه ادامه جنگ در غزه تاثیر بدی بر رشد اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا می‌گذارد؛ اما منطقه منا می‌تواند با تخصیص بهتر استعدادها در بازار کار، بهره‏‏‏‏‌برداری از موقعیت استراتژیک خود و ترویج نوآوری، رشد را افزایش دهد. مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «جنگ غزه و رشد اقتصادی در خاورمیانه و شمال آفریقا» منتشر کرد. در این گزارش آمده است: متوسط درآمد سرانه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) در ۵۰‌سال‌گذشته تنها ۶۲‌درصد افزایش ‏‏‏‏‌یافته‌است. در مقایسه، طی همین دوره، افزایش درآمد اقتصادهای نوظهور و درحال‏‏‏‏‌توسعه چهار‌برابر و اقتصادهای پیشرفته دو‌برابر بوده‌است. تنها تعداد کمی از اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا به استاندارد زندگی کشورهای ثروتمند نزدیک شده‌اند.
  • آیا سیستم تجاری جهانی می‌تواند در برابر دونالد ترامپ تاب بیاورد؟

    پایان محتمل سازمان تجارت جهانی

    آلن وی.ولف (Alan Wm.Wolff) یکی از اقتصاددانان برجسته و متخصصان شناخته‌شده در زمینه تجارت بین‌المللی است. او در توسعه و تقویت سیستم تجاری چندجانبه و سازمان تجارت جهانی نقش مهمی ایفا کرده است. چالش جدید و برجسته‌ای که سیستم تجاری جهانی با آن مواجه است، قصد رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده برای اعمال تعرفه‌های ۱۰ تا ۲۰درصدی بر تمام واردات است، به‌جز واردات از چین که مشمول تعرفه ۶۰درصدی خواهد شد. در حال حاضر، وزارتخانه‌های تجارت در تقریبا همه کشورهای جهان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه باید به این سیاست جدید ایالات متحده واکنش نشان دهند. آیا باید به آمریکا پیشنهادهایی داده شود تا از این تصمیم عقب‌نشینی کند؟ آیا باید با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه پاسخ داد؟
  • چرا گروه‏‏‌های موسیقی اصیل تمایلی به برگزاری کنسرت ندارند؟

    رقص هنر به ‌ساز بازار

    طرفداران بازار آزاد معتقدند که دست نامرئی بازار، به بهترین نحو منابع را تخصیص می‌دهد و هرگونه دخالت دولت در امور اقتصادی از جمله اقتصاد هنر به ناکارآمدی و فساد منجر خواهد شد. اگرچه تجربه نشان داده این دیدگاه، در اغلب موارد قابل دفاع است اما در برخی زمینه‏‏‌ها انگار باید راه دیگری درپیش گرفت. همان‏‏‌گونه که در کشورهای توسعه‏‏‌یافته نیز مشاهده می‌شود، بسیاری از عرصه‏‏‌های اجتماعی در عین ضرورت، از بازدهی مالی بالایی برخوردار نیستند و بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری در آنها نشان نمی‏‏‌دهد، در نتیجه، مردم دولت‏‏‌ها را موظف می‏‏‌دانند با ارائه خدمات به طور مستقیم یا حمایت از بخش خصوصی به صورت غیرمستقیم، نیازهای جامعه را در این زمینه‏‏‌ها برطرف کنند؛ به عنوان مثال موسیقی کلاسیک حتی در اروپا که مهد این‏‏‌گونه موسیقی است، در مقایسه با موسیقی پاپ از مخاطبان کمتری برخوردار است، از این رو انتظار می‌رود بنا بر اصل رقابت آزاد، در ظرف چند سال موسیقی کلاسیک به حاشیه رانده و سپس به خاطره‏‏‌ای دور مبدل شود، در حالی که می‏‏‌بینیم با حمایت‏‏‌های حساب‌شده دولتی، هم‏‏‌اکنون صدها ارکستر سمفونیک و مجلسی در اروپا فعالیت دارند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • سخنگوی دولت به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    آینده توافق ایران و چین

    دنیای‌اقتصاد: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود به حوادث اخیر سوریه واکنش نشان داد و با بیان اینکه تعیین سرنوشت سوریه، با مردم این کشور است، درخصوص بدهی این کشور به ایران گفت هزینه‌ها در سوریه با توجه به منافع ملی صورت گرفته است‌. او همچنین در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سفر اخیر معاون نخست‌وزیر چین به ایران و اینکه آیا در این سفر دو طرف به راهکار تازه‌ای برای پیشبرد قرارداد ۲۵ساله ایران و چین رسیده‌اند، گفت: ایران و چین هنوز به بخش‌های جزئی و اجرایی این قرارداد نرسیده‌اند و ما روی کلیات در حال گفت‌وگو هستیم. سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ابهامات قانون عفاف و حجاب نیز گفت: دولت ملاحظاتی به عنوان مجری قانون دارد و در حال مذاکره است تا این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد. مهاجرانی در ادامه اعلام کرد که موضوع کالابرگ الکترونیک تا دهک هفتم در حال بررسی است.
  • پاسخ «رسمی» به ماجرای یک پیامک؛

    ماموریت «کاتب» بازار املاک؛ آیا مالکان املاک بدون‏‏‌سند «اخطار» گرفتند؟

    صدور مبایعه نامه‌‌‌های دارای کد رهگیری در تنظیم قراردادهای اولیه خرید و فروش املاک در کشور به خط پایان رسید؛ در این شرایط املاک بر اساس نوع و زمان تنظیم سند با سه رویه برای تنظیم قرارداد مواجه هستند. ب
  • آیا فشار عرضه‌ها به شاخص‌کل بازار سهام اجازه رشد خواهد داد؟

    جدال در مرز حساس بورس

    بورس تهران طی روز سه‌شنبه با رشد ۱۲هزار‌واحدی به ۲میلیون و ۵۱۸هزار واحد رسید. بررسی‏‏‏‏‏‏‌ها حکایت از آن دارد که با وجود نزدیک‏‏‏‏‏‏‌شدن نماگر اصلی بورس به سقف ۲.۵میلیونی، فشار عرضه‌ها نیز افزایش یافته است. بازار بر سر عبور از سقف ۲میلیون و ۵۳۵هزار‌واحدی مردد است. جدال میان عرضه و تقاضا در این کانال، احتمالا وضعیت بورس را طی روزهای آینده معین خواهد کرد. در صورت پیروزی خریداران، شاخص‌کل بورس باقدرت از قله اردیبهشت سال‌قبل عبور خواهد کرد، اما غلبه‌فروشندگان، احتمالا یک اصلاح قیمتی را در پی خواهد داشت.