شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • بوی خون از نطق ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مراسمی در روز شنبه (که ظاهرا قصد داشت نامزد مورد نظر خود را در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان سنا در اوهایو تقویت کند) سخنرانی ای ایراد کرد که در آن از زبانی غیرانسانی برای توصیف مهاجران استفاده کرد، جریان ثابتی از توهین‌ها و ابتذال‌ها را بیان و پیش‌بینی کرد که اگر او در ماه نوامبر پیروز نشود، ایالات متحده هرگز انتخابات دیگری نخواهد داشت. «آنجلی هوین» و «مایکل گلد» در گزارش ۱۶مارس در نیویورک تایمز نوشتند، ترامپ با مشاهده آشکار رقابت انتخاباتی خود در برابر بایدن، یک‌بار دیگر دیدگاه آخرالزمانی خود را تقویت کرد.
  • حفره‌های پنهان بانکداری الکترونیک

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: گسترش خدمات اینترنتی در سال‌های اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته و بانکداری الکترونیک از این قاعده مستثنی نیست. با این حال برخی از این ناهماهنگی‌ها موجب شده است تا دسترسی شهروندان به این خدمات با چالش‌هایی مواجه شود.
  • نگرانی جدی از آینده سلامت کشور

    دنیای اقتصاد: طی چند روز گذشته مجمع انجمن‏‏‌های علمی‏‏‌ گروه پزشکی ایران بیانیه‌ای در خصوص کاهش کمیت و کیفیت آموزش و پژوهش و خدمت‏‏‌رسانی به مردم در آینده نزدیک در ایران ارائه داده است.
  • ۴ تابلو از خودروی ۱۴۰۳

    قرار است در سال آینده چه بر سر بازار خودرو بیاید؟ با آگاهی از این موضوع که در سال آینده تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک و تحولات سیاست می‌‌‌تواند بر اقتصادهای مختلف از جمله اقتصاد ایران اثرگذار باشد، خط و ربط خودرو در ۱۴۰۳ تغییراتی خواهد داشت. سیاست‌‌‌های اقتصادی دولت نیز با توجه به تجربه تاریخی، احتمالا با کمترین تغییر به پیش رفته و تنها در محدوده مشخصی نوسان خواهد کرد. براین مبنا فهم اینکه بازار خودروی ایران چه نوساناتی را در سال آینده تجربه خواهد کرد، قطعا از برهم‌کنش مسائل سیاسی و سیاستی قابل تحلیل خواهد بود.
  • دیفای در مسیر رشد

    دنیای اقتصاد: پس از تایید راه‌اندازی اولین صندوق قابل معامله اسپات بیت‌کوین در بورس آمریکا، بازار ارز‌های دیجیتال در طول سه‌ماه ابتدایی سال۲۰۲۴ روندی صعودی پیدا کرد و محبوب‌ترین ارز دیجیتال بازار نیز موفق شد تا اوج قیمتی جدیدی را ثبت کند. البته این شرایط صعودی تنها محدود به قیمت ارز‌های دیجیتال نبود و بسیاری از شرکت‌ها، برنامه‌ها و شبکه‌های بلاک‌چینی نیز سرمایه‌های قابل توجهی را جذب کردند. تحولات اخیر بازار به‌ویژه در حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای قابل توجه است. با بهبود شرایط اقتصادی کشور‌های جهان و خروج از شوک جنگ روسیه و اوکراین، سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در بازار‌های مالی دیده می‌شود و حوزه دیفای نیز به یک از مقصد‌های محبوب ورود سرمایه تبدیل شده است.
  • سال سخت فولادسازان

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: تولیدکنندگان فولاد در سال‌جاری که به روزهای پایانی آن نزدیک هستیم، با چالش‌‌‌های بسیاری روبه‌رو بودند که به گفته تمام فعالان این حوزه، تامین انرژی و قوانین خلق‌‌‌الساعه و دست‌‌‌وپاگیر، دو چالش اصلی آنها در زمینه تولید بوده که روند تولید آنها را با کندی روبه‌رو کرده است؛ این در حالی است که بازار فولاد در طول این سال با رکود روبه‌رو بوده است و قوانین سختگیرانه صادراتی و بازگشت ارز صادراتی به سامانه‌‌‌های دولتی، انگیزه چندانی برای تولیدکنندگان فولاد برای صادرات به همراه نیاورده است.
  • مدیریت تنوع نسلی در تیم‏‏‌ها

    مترجم: مریم مرادخانی
    تبریک می‏‏‌گویم. شما رئیس شده‏‏‌اید. تنها مشکل این است که اعضای تیمتان بیشتر از شما می‏‏‌دانند. آنها مسن‏‏‌ترند، باتجربه‏‏‌ترند و سابقه کار بیشتری دارند. در گذشته، به ندرت می‏‏‌شنیدیم که یک جوان ۳۰ ساله مدیر شود. در سازمان‌ها روال بر این بود که هر که سنش بالاتر بود، مقامش نیز بالاتر بود. کارکنان در سطوح ارشد، همه سن و سال‏‏‌دار بودند. اما طی چند سال اخیر، روند جدیدی بر بازار کار حاکم شده است. افرادی که سابقا برای مدیریت، «زیادی جوان» بودند، به جایگاه‏‏‌های رهبری سازمانی و مدیریتی رسیدند.
  • چاره بند ۵ برنامه هفتم توسعه برای بخش خصوصی چیست‌؟

    دنیای اقتصاد: داستان خصوصی‌سازی در ایران، داستانی است که هر از چند گاهی، با تصویب و ابلاغ دستورالعمل‌های جدید در دستور کار مسوولان قرار می‌گیرد اما تاکنون نتوانسته آن‌طور که انتظار می‌رفته و شایسته اجرای آن بوده، ‌به سرمنزل مقصود برسد. اگربخواهیم واکاوی این تاریخ را از سیاست‌های کلی اصل ۴۴ شروع کنیم، به سال ۱۳۸۶ باز می‌گردیم که در مجلس تصویب شد و به منظور خصوصی‌سازی صنایع ایران به خصوص صنایع مادر، در قامت اجرا درآمد. اما در این سال‌ها، ‌هیچگاه خصوصی‌سازی به نتایجی که باید کسب می‌کرد، ‌نرسید. بارها و بارها مدت‌زمان پایان خصوصی‌سازی تمدید‌ شد اما نه‌تنها خصوصی‌سازی به پایان نرسید بلکه تعدادی از شرکت‌های فروخته‌شده نیز به دلیل عدم انجام تعهدات بازگردانده شدند.
  • «غزه» محور مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا

    دنیای اقتصاد: «در ماه ژانویه دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی در عمان گرد هم آمدند تا جنگ غزه را محور مذاکرات محرمانه قرار دهند. طرف آمریکایی به دنبال توقف حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ و پایگاه‌های خود در منطقه بود و ایران نیز به دنبال تحقق آتش‌بس در غزه بود.» «فرناز فصیحی» و «اریک اشمیت» ۱۵ مارس در نیویورک‌تایمز نوشتند: به گفته مقامات ایرانی و آمریکایی آشنا با این گفت‌وگوها، ایران و ایالات متحده در ماه ژانویه در عمان گفت‌وگوهای غیرمستقیم و محرمانه‌ای را در مورد تهدید تشدید یافته یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ و همچنین حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاه‌های آمریکایی انجام دادند.
  • ناگفته‏‏‌های نوروزی گیلان

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: در هر تعطیلات استان گیلان شاهد حضور انبوه گردشگران است. این استان در کنار مازندران، تهران، ‏‏‌ اصفهان و شیراز یکی از جذاب‏‏‌ترین مقاصد برای توریست‏‏‌ها محسوب می‌شود. همین علاقه و اشتیاق برای سفر به گیلان اما مسائل و چالش‏‏‌هایی را به دنبال دارد؛ ترافیک سنگین، دشواری زیاد در پیدا کردن محل اقامت، بالا رفتن قیمت‌ها و حتی گاه مشکل در تامین نان و سایر ملزومات!‏‏‌
  • تولید بر مدار گرانی؟

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: فعالان اقتصادی حوزه‏‏ صنایع غذایی معتقدند در سال ۱۴۰۳ شاهد تورم حداقل ۳۵درصدی در این بخش خواهیم بود. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد تامین مواد غذایی در دو بخش تولید و عرضه با چالش‏‏‌های فراوانی روبه‏‏‌روست. عواملی مانند خشکسالی‏‏‌های متوالی و کمبود منابع آبی، افزایش هزینه‏‏‌های تولید کشاورزی و دامپروری مانند خوراک دام، سوخت، دارو و کمبود و گرانی نهاده‏‏‌های وارداتی، تشدید تورم در این بخش را به دنبال داشته است. از طرف دیگر سیاستگذاری‏‏‌های ناگهانی دولت مانند آزادسازی قیمت‌ها یا حذف ارز ترجیحی واردات نهاده‏‏‌های دامی و کشاورزی، افزایش هزینه‏‏ لجستیک، تورم و نوسانات قیمت ارز همگی دست به دست هم داده و هزینه‏‏‌ تولید را برای بنگاه‏‏‌ها به طور مضاعفی افزایش داده‌اند. عوامل ذکرشده باعث شده تا بسیاری از بنگاه‏‏‌ها با بخشی از ظرفیت خود مشغول به کار باشند. براساس آمارها در حال حاضر تنها حدود ۴۱‌درصد از ظرفیت اسمی بخش‏‏‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ریاست‌جمهوری پوتین تا ۲۰۳۰

    دنیای اقتصاد: مردم سراسر روسیه و بخش‌های تازه منضم‌شده از اوکراین به روسیه طی سه روز (جمعه، شنبه و یکشنبه) به پای صندوق‌های رفتند تا رئیس‌جمهور آینده کشور را مشخص کنند. «عدنا محمد» در گزارش ۱۵مارس در الجزیره نوشت، انتظار این است که رئیس‌جمهور مستقر (پوتین) پیروز انتخابات شود. در این گزارش آمده است که مردم در ۱۱منطقه زمانی مختلف در روسیه به پای صندوق‌های رای رفتند تا رهبر آینده کشور را برگزینند.
  • پیشنهادهایی برای ارتقای امنیت سایبری در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: شاید بتوانیم سال ۱۴۰۲ را سال حملات سایبری بدانیم؛ سالی که بسیاری از سازمان‌های دولتی و خصوصی از حمله هکرها در امان نبودند و اطلاعات مردم حراج شد. مسوولان ذی‌ربط در این زمینه نه‌تنها پاسخگو نبودند، بلکه بعضی هک‌ها را هم تکذیب کردند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات اخیرا ضمن تشریح اقدامات این سازمان برای ارتقای امنیت سایبری، مرکز ماهر را به سازمان‌های دولتی برای دریافت سرویس‌های امنیت سایبری پیشنهاد داده است. اما کارشناس‌ها این مرکز را برای این هدف مناسب نمی‌دانند و توصیه می‌کنند تا مرکز ماهر فقط به همان اطلاع‌رسانی و ارائه گزارش‌های تحلیلی بپردازد.
  • پنج دلیلی که شرکت‌ها را در تله شکست می‏‏‌اندازد

    مترجم: کامران اکبری
    می‏‏‌گویند «موفقیت مدعیان زیادی دارد، اما شکست را کسی گردن نمی‌گیرد.» اما این گفته درباره شرکت‌ها درست نیست، زیرا علاوه بر بی‏‏‌تجربگی بنیان‌گذار شرکت، دلایل فراوانی برای شکست شرکت‌ها وجود دارد. با درک علل شکست شرکت‌ها می‌توان به رهبرانشان کمک کرد که بدانند چه کاری را چرا، چه وقت و به چه ترتیب انجام دهند و چگونه درست‏‏‌ترین گزینه‏‏‌ها را برای شرکتشان انتخاب کنند.
  • شرحی بر اعطای نماینده ویژه رئیس جمهور به دبیر شورای عالی مناطق آزاد

    طهمورث قاسمی/دبیرکل مجمع سازندگان کیش
    در روزهای اخیر طی تصویب‌نامه‌ای از سوی هیات وزیران، دبیر شورای عالی مناطق آزاد به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور اجرایی مناطق آزاد تعیین شد. به موجب اصل ۱۲۷ قانون اساسی، رئیس‌جمهور می‌تواند در موارد خاص، بر حسب ضرورت با تصویب هیات وزیران، نماینده یا نمایندگان ویژه، با اختیارات مشخص تعیین کند. در این موارد تصمیمات نماینده یا نمایندگان مذکور در حکم تصمیمات رئیس‌جمهور و هیات وزیران خواهد بود. هدف از این اصل، اعمال نوعی مدیریت واحد جهت تسریع در انجام امور خاص است. حال با این توضیح باید دید، اعطای نماینده ویژه به دبیر شورای عالی مناطق آزاد از چه کمیت و کیفیتی برخوردار است؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر