شماره روزنامه ۶۲۱۴
|

وزارت راه و شهرسازی تفاهم‏‏‌نامه توانیر و نظام‏‏‌مهندسی را «غیر الزامی» اعلام کرد؛

دنیای اقتصاد- گروه مسکن و شهری: تفاهم‌‍‌‌‌نامه سازمان نظام مهندسی و وزارت نیرو در خصوص الزام واحدهای ساختمانی ۴ طبقه و بالاتر برای نصب سامانه خورشیدی در پشت‌‌‌بام‌‌‌ها بدون پشتوانه قانونی است و هرگونه مقررات جدید برای ساختمان‌‌‌ها باید از سوی دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی…

در سوئیس و همزمان با مراسم تحلیف ترامپ صورت گرفت؛

معاون راهبردی رئیس‌جمهور روز گذشته برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد‌(داووس ۲۰۲۵) عازم سوئیس شد. او که به دعوت رسمی مجمع جهانی اقتصاد عازم داووس شده، قرار است علاوه بر مشارکت در برنامه‌های اجلاس و شرکت در میزگردها با موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهانی، در یکی از جلسات اصلی مجمع با فرید…

    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • نسبت شاخص کل به هموزن به سطح ۳.۱۸واحدی رسید

    بازار سهام از لنز دماسنج‏‌های آماری

    معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات روز دوشنبه، شاخص کل با افت ۰.۴۸درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۸۰۷هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۰.۶۳ از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۸۸۱هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. همچنین در پایان معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات ۹هزار و ۲۲۲میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۸۷میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد.
  • یک حقوقدان به پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ داد؛

    قانون روزآمد تجارت؛ چگونه؟

    از قانون تجارت به‌عنوان قانون مادر یاد می‌شود چرا که بستر کل کسب‌وکارها به شمار می‌رود. در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، خبری مبنی بر تصویب تمامی ابواب لایحه تجارت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتشر شد. اخبار غیررسمی هم از ارسال این لایحه به شورای نگهبان و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام حکایت دارد. همین موضوع نیز حساسیت‌های فعالان نظام حقوقی و همچنین تجار را نسبت به ایرادات این لایحه، بیشتر کرده است.
  • کدام برندها در نمایشگاه خودروی تهران حضور پیدا کرده‌اند؟

    رالی بین‌المللی در «شهر آفتاب»

    رویداد خودرویی شهر آفتاب در حالی به روزهای میانی خود نزدیک می‌شود که میزبان طیف وسیعی از برندهای مطرح چینی، ژاپنی، کره‌‌‌ای و اروپایی است. واردکنندگان ایرانی در کنار خودروسازان داخلی در حالی به این رویداد پا گذاشته‌‌‌اند که به لطف بازگشایی واردات و مشارکت مناسب برندها، فضای پررونقی را در شهرآفتاب ایجاد کرده‌‌‌اند.
  • با وجود بیش از ٨٠ سامانه برای پایش کیفیت در کشور؛

    رصد کیفیت اینترنت در ایران بی‌اثر بوده است 

    در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سه‌شنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعی‌ها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بی‌گاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز می‌کند. در حالی که کیفیت اینترنت در ایران طی سال‌های گذشته شرایطی نامطلوبی را پشت سر می‌گذارد، سازمان تنظیم مقررات به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که تعداد سامانه‌های رصد و پایش کیفیت اینترنت در سطح کشور به بیش از ۸۰ عدد می‌رسد؛ سامانه‌هایی که بر اساس گفته کارشناسان برخی از آنها آمارهای صحیحی ارائه نمی‌دهند و فیلترینگ نیز به این عدم شفافیت دامن زده است.
  • گردشگران ۲۰۲۴ سرشماری شدند؛ بررسی چشم‏‏‌انداز ۲۰۲۵

    توفان توریستی در راه است

    گردشگری بین‌المللی نه‌تنها سرانجام توانست به‌‌‌طور کامل به سطح پیش از همه‌گیری برسد، بلکه گام بلندی در جهت قرار گرفتن در مسیر توسعه و رشد مجدد این صنعت برداشته تا با وجود چالش‌‌‌های گسترده در سطح جهان، از درگیری‌‌‌های ژئوپلیتیک گرفته تا بحران‌های اقتصادی، اهداف بلندمدت خود تا سال ۲۰۳۰ را همچنان دنبال کند.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد»‏‏‌ از سه اقدام فوری برای تجاری‏‏‌سازی کریدور شمال–جنوب

    خشت آخر دروازه تجارت با روسیه

    جای خالی ایران در تجارت روسیه با تکمیل کریدور شمال–جنوب پر می‌شود. این موضوع بخش مهمی از توافق صورت‌گرفته ذیل معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه در سفر اخیر مسعود پزشکیان به مسکو است؛ توافقی که طی آن ایران یک‌گام دیگر به تجاری‌سازی کریدور شمال-جنوب نزدیک شد. طرف روسی وعده داده که در تکمیل راه‏‏‌آهن رشت–آستارا به‌عنوان قطعه مهم پازل اتصال ریلی میان دو کشور مشارکت می‌کند و هدف‌گذاری ترانزیت سالانه ۱۰میلیون تنی از طریق این کریدور مهم عبوری از ایران نیز مورد تاکید طرف ایرانی است. اما تحقق این هدف منوط به سه‌اقدام فوری از سوی طرف ایرانی است؛ چراکه در غیر‌این‌صورت امکان پاسخ به نیاز همسایگان از طریق کریدور شمال–جنوب وجود نخواهد داشت.
  • صاحبان کسب‌وکار چگونه می‌توانند از مهم‌ترین دارایی خود، بیشترین بهره‏‏‌برداری را داشته باشند؟

    ۱۰ راهکار افزایش بهره‏‏‌وری برای کارآفرینان

    موفقیت از طریق سختکوشی و بهره بردن از تمام منابع موجود به دست می‏‏‌آید. بسیاری از کارآفرینان، موفقیت خود را ناشی از متمرکز ماندن بر کارها و برنامه‏‏‌های خود و به‏‏‌کارگیری بیشترین تلاش ممکن در هر موقعیتی می‏‏‌دانند. بهره‏‏‌ور بودن یکی از الزامات کارآفرینی است. کلید افزایش بهره‏‏‌وری نیز در استفاده موثر از وقت و زمان در دسترس است. هر دقیقه، یک دارایی ارزشمند است که باید خردمندانه استفاده شود. راهکارهای مختلفی برای استفاده موثرتر از زمان وجود دارد که می‌تواند به افزایش بهره‏‏‌وری شما و احتمال دستیابی به اهدافتان کمک کند.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • پلتفرم ثورچین خدمات وام‌دهی را متوقف کرد؛

    زنگ خطر پلتفرم‏‏‌های وام‌دهی

    فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری و امکان کسب سود از نوسانات قیمتی از جمله جذابیت‌‌‌های اصلی بازار ارز‌‌‌های دیجیتال به شمار ‌‌‌می‌‌‌روند و هر ساله میلیون‌‌‌ها نفر را به این بازار مالی جذب می‌کنند. با این حال کاربرد‌‌‌ها و مزیت‌‌‌های رمزارز‌‌‌ها در سرمایه‌گذاری و نوسان‌گیری محدود نمی‌‌‌شوند. فناوری بلاک‌چین طی سالیان گذشته پیشرفت و ارتقا‌‌‌های قابل‌توجهی به خود دیده و بازار‌‌‌های مالی جدیدی پیرامون آن شکل گرفته‌‌‌اند که یکی از مهم‌ترین آنها، حوزه دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز نام دارد.
  • جهان به تجارت بدون آمریکا روی می‌آورد؛

    بومرنگ تعرفه‌های تجاری

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور مرکانتالیست آمریکا، از سال۲۰۱۷ برای تقویت صادرات این کشور تعرفه‌های تجاری متعددی را بر کالاهای وارداتی وضع کرده و در دور جدید ریاستش نیز بر آنها پافشاری می‌کند. در سال‌های اخیر، اما سهم آمریکا از تجارت جهانی کاهش یافته است. بسیاری از کشورها نیز به جای واکنش متقابل به تعرفه‌های آمریکا، به دنبال گسترش روابط تجاری خود با سایر کشورها بوده‌اند.
  • با توجه به تناقضات موجود، پیش‌بینی‌ها در مورد بهای طلای‌سیاه چه می‌گویند؟

    معمای قیمت نفت

    بازار نفت به‌عنوان یکی از پیچیده‌‌‌‌‌ترین بازارهای جهانی، همواره تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌‌‌ای گسترده از عوامل اقتصادی، ژئوپلیتیک و سیاسی قرار دارد. تغییرات در عرضه و تقاضا، تصمیمات اوپک و اوپک‌‌‌‌‌پلاس، سیاست‌های تحریمی دولت‌ها و حتی نوسانات در اقتصادهای بزرگ و نوظهور، همه و همه نقش مهمی در تعیین سرنوشت این بازار ایفا می‌کنند.
  • ریزهزینه مسافرت دسته‏‏‌جمعی نسبت به ۱۴۰۲ چند‌درصد افزایش پیدا کرده است؟

    سنجش تورم تورهای مسافرتی

    تداوم افزایش تند قیمت‌ها (تورم بالا) طی یک‌سال گذشته تنها منحصر به مواد غذایی و ‌‌‌ مسکن نبوده است، ‌‌‌ این مقوله با توجه به تورم عمومی، سایر اقلامی را که در سبد هزینه خانوار جای دارند هم تحت‌تاثیر خود قرار داده که تفریح و گردشگری نمونه‌‌‌ای از آن است. نگاهی به هزینه تورهای بهمن ماه در سال ۱۴۰۲ و همچنین تورهای بهمن امسال نشان می‌دهد که افزایش قیمت تورهای سفر بین ۱۹ تا ۴۹‌درصد بوده است.
  • تجربیات یک کوهنورد ماجراجو در مدیریت ریسک و توجه به پایداری؛

    درس‏‏‌های کوهنوردی برای هدایت سازمان

    کوه‏‏‌ها معمولا نماد چالش‏‏‌هایی هستند که در حوزه کسب و کار و رهبری پیش می‏‏‌آیند. اما برای «ریک ریجوی»، کوهنوردی فقط یک نماد نیست، بلکه برآمده از تجربه عمیقش هم در حوزه مدیریت هیات‌مدیره‏‏‌ها و هم صعود به برخی از مرتفع‏‏‌ترین قله‏‏‌های جهان است. او ماجراجو، نویسنده و حامی پایداری و ابداعات زیست‌محیطی است. همچنین، معاون سابق برنامه‏‏‌های زیست‌محیطی شرکت پاتاگونیاست. ریک در گفت‏‏‌وگویی با «سارا گرین» از مجله کسب و کار هاروارد توضیح می‌دهد که چرا ارتباطات خوب، تعیین اهداف جاه‏‏‌طلبانه و برنامه‏‏‌ریزی دقیق، هم در کوهنوردی و هم کسب و کار ضروری است. او همچنین معتقد است شما همیشه به تشکیل یک تیم قدرتمند نیاز دارید، خواه در تلاش برای تولید پایدار پوشاک باشید یا صعود به قله کی۲. چکیده‏‏‌ای از این گفت‏‏‌وگو را با هم می‏‏‌خوانیم:
  • شکست دموکراسی در خاورمیانه چگونه رقم خورد؟

    سایه نفت و کمونیسم بر توسعه ایران

    در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، کودتایی در ایران صورت گرفت که دولت نخست‏‏‌وزیر وقت محمد مصدق را سرنگون کرد. مورخان هنوز در مورد اینکه آیا ترس آمریکا از کمونیسم یا تمایل این کشور به کنترل نفت، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر تصمیم مداخله در ایران بود، به اجماع نرسیده‏‏‌اند. با این حال برخی مطالعات جدید نشان می‌دهد که تغییر تعادل سیاسی ایران از ۱۳۳۲ تحت‌تاثیر دو عامل بود: فضای جهانی جنگ سرد و نفت.
  • شرکت بزرگ پخش فیلم برخلاف پیش‌بینی‌ها رکورد تاریخی ثبت کرد؛

    عنصر مخفی موفقیت در نتفلیکس

    در دو سال اخیر خبرهای ناامید‌کننده‌ای درباره نتفلیکس منتشر شده و آمارها از این حکایت می‌کردند که غول جهانی پخش فیلم و سریال با بحران جدی مخاطب روبه‌رو شده است. نتفلیکس در دو سال شیوع بیماری کرونا توانست موفق ظاهر شود اما پس از همه‌گیری در دوره‌ای از لحاظ جذب مشترک ناموفق بود و همین موضوع نگرانی‌های بسیاری را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرد. کارشناسان دلیل این اتفاق را ورود رقبایی همچون شبکه‌های آمازون، دیزنی‌پلاس و اچ بی او مکس به بازار ارزیابی می‌کردند.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • آخرین به‌روزرسانی از لوایح FATF

    همزمان با بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز گذشته علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب از تشکیل کمیسیون مشترکی برای بررسی FATF در مجمع خبر داد و گفت: کمیسیون مشترکی برای بررسی FATF تشکیل شده است و افراد از کمیسیون‌هایی که نقش دارند انتخاب شده‌اند و بررسی‌های خود را از این هفته آغاز می‌کنند.
  • منابع کالابرگ الکترونیکی از محل افزایش نرخ ارز ترجیحی تامین می‌شود؛

    سکانس جدید کالابرگ

    در روزهای گذشته رئیس‌جمهور دستور اجرای کالابرگ الکترونیکی را صادر و رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ بحث کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵کالای اساسی مورد تاکید قرار گرفته است.
  • بازار کالاهای اساسی دستخوش کمبود و گرانی است

    غذا در تله تنظیم‌گری

    نامه روز گذشته رئیس اتاق بازرگانی ایران به وزرای اقتصاد و جهادکشاورزی پیرامون ضرورت تامین ارز موردنیاز کالاهای اساسی، خبر از اثر بالای سیاست ارزی بر امنیت غذا در کشور دارد. موضوعی که دست‌کم فعلا در بخش نهاده‌های دامی و نهاده‌های تولید روغن موجب چالش جدی شده‌است. ترکیب تنگنای ارزی با سیاست تنظیم‌بازار کشاورزی ناقص و عدم‌تعهد دولت در پرداخت مطالبات کشاورزان موجب‌شده تا مجموعا دسترسی به غذا سخت شود. هم‌اینک در بازار روغن، گوشت و برخی دیگر از اقلام غذایی نظیر سیب‌زمینی عرضه دستخوش چالش شده و در قالب کمبود و گرانی به مصرف‌کنندگان اصابت کرده‌است. البته اقتصاد هر‌ساله در برهه‌های زمانی مختلف شاهد برهم خوردن تعادل در بازار محصولات کشاورزی و باغی است. کاهش عرضه برخی محصولات یا رشد قابل‌توجه قیمت فروش در بازار داخلی موضوعاتی است که جزو جدایی‌ناپذیر بازار غذا در ایران و جهان است.
  • سرپرست جدید معاونت ارزی بانک مرکزی معرفی شد

    تغییر «آرام» در بانک مرکزی

    روز گذشته با حکم رئیس کل بانک مرکزی، علی‌رضا گچ‌ پز‌زاده سرپرست معاونت امور ارزی بانک مرکزی شد. پیش از گچ پز‌زاده، محمد آرام، ریاست معاونت ارزی بانک مرکزی را بر عهده داشت. دکتر فرزین رئیس‌‌کل بانک مرکزی همچنین در احکامی جداگانه دکتر علی‌‌حسین نبی‌‌زاده را به سمت عضو و نایب‌رئیس هیات‌مدیره و دکتر علی سعیدی را به سمت عضو هیات‌مدیره و مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران منصوب کرد.
  • آمریکای ترامپ با یک مشکل جدی مواجه خواهد شد؛

    تهدید هوش مصنوعی ارزان‌قیمت چینی برای سیلیکون‌ولی

    اگر تنها یک تکنولوژی وجود داشته باشد که آمریکا برای «دوران پرشور جدیدی از موفقیت ملی» که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین سخنرانی خود وعده داده بود، به آن نیاز داشته باشد، هوش مصنوعی مولد خواهد بود. در یک دهه آینده هوش مصنوعی دست‌کم باعث افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی خواهد شد و در بهترین حالت بشریت را از یک مرحله گذار هم‌سطح انقلاب صنعتی عبور خواهد داد.
  • چرا وقتی شکست‏‏‌های افراد را به رویشان می‏‏‌آورید، پیشرفت نمی‏‏‌کنند؟

    به جای بازخورد، مشورت بخواهید

    به ندرت پیش می‏‏‌آید روزی در کوچه باریک و بی‏‏‌سروصدای ما اتومبیلی به سمت شرق نرود. شاید فکر کنید اتفاق عجیبی نیست، اما کوچه ما یک‏‏‌طرفه در جهت غرب است. موضوع اینجاست که این کوچه مسیر میان‌‌‌بری برای رسیدن به جایی با پشت سر گذاشتن ترافیکی سنگینی نیست، پس فکر نمی‌‌‌کنم راننده‌‌‌هایی که در جهت اشتباهی وارد می‌‌‌شوند، تعمدا قوانین را زیر پا بگذارند، آنها فقط متوجه نیستند که دارند اشتباه می‌کنند.
  • رئیس انجمن موسیقی ایران: در تحریم عجیبی قرار داریم

    کنسرت رپرها در جشنواره فجر؟

    نشست خبری چهلمین دوره جشنواره موسیقی فجر با حضور احمد صدری مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، محمدعلی مرآتی رئیس انجمن موسیقی، و رضا مهدوی دبیر جشنواره برگزار شد. در این نشست احمد صدری گفت عدد چهل، عدد ویژه‌ای است و دلالت به کثرت و کمال دارد و به هر حال طی این چهل سال به‌رغم فراز و نشیب‌های بسیار، جشنواره به قوامی رسیده که امیدواریم بتوانیم آن را جلو ببریم و البته که تحقق این مهم مستلزم آسیب‌شناسی است.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‏‏‌اقتصاد» از اولین برنامه آژانس‏‏‌ها برای سفرهای عید گزارش می‌دهد؛

    تورهای نوروزی به ۱۰ استان

    در روزهای ابتدایی بهمن‌ماه هستیم و کمتر از دوماه به نوروز باقی است. آژانس‌های گردشگری برای جلب مسافران مجموعه تورهایی را به مقاصد مختلف برای تعطیلات سال نو تدارک دیده‌اند. اغلب این تورها به واسطه تعطیلات طولانی ابتدای سال بیش از دوروز هستند و مقاصد متنوعی از شمال غرب تا جنوب شرق و مرکز را شامل می‌‌‌شوند. در این گزارش سراغ تورهای سه و نیم روزه رفتیم تا بتوانیم مقایسه بهتری به لحاظ قیمت میان استان‌‌‌های مختلف داشته باشیم. خوزستان، آذربایجان غربی، ‌‌‌ کرمانشاه‌‌‌، کرمان، ‌‌‌ اصفهان، کردستان، ایلام، ‌‌‌ خراسان جنوبی و فارس جزو مقاصد این تورها به شمار می‌آیند.
  • «دنیای‌اقتصاد» اثر کاهش اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودرو را بررسی کرد؛

    بازار کساد حواله خودرو

    بازار زیرزمینی خرید و فروش حواله خودرو این روزها تغییرات محسوسی را به خود می‏‏‌بیند. رشد قیمت رسمی خودرو که اواخر آبان ماه رخ داد، موجب شده که قیمت حواله خودروهای داخلی به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کند و حتی تعداد آگهی‏‏‌هایی که به خرید حواله داخلی‏‏‌ها اختصاص دارند هم بسیار کمتر شده است. با وجود این به نظر می‌رسد دلالانی که از این بازار خارج شده‏‏‌اند بیشتر به سمت خرید و فروش حواله خودروهای وارداتی سوق پیدا کرده‏‏‌اند.
  • صاحب‌نظران در یک نشست تخصصی بررسی کردند‌؛

    بهره‏‏‏‏‌وری در سرگردانی

    کم‌‌‌توجهی به نظام کارشناسی و پرهیز از حل سریع مسائل عمومی از مهم‌ترین عوامل سرگردانی بهره‌‌‌‌‌وری در ایران است. به عقیده سه کارشناس و صاحب‌نظر حوزه حکمرانی و مدیریت، اگر صنایع، کسب‌وکارها و اقتصاد ایران در زمینه بهره‌‌‌‌‌وری موفق نیستند و با مسائلی نظیر انرژی و چالش ناترازی روبه‌رو هستند، به این‌دلیل است که مسائل بحرانی عمیق شده و در شناخت و حل آنها از علم، کار کارشناسی و اجرای به‌‌‌‌‌موقع پرهیز شده‌است.
  • با گذشت یک ماه، همچنان مصوبه شورای فضای مجازی منتشر نشده است؛

    حلقه مفقوده شفافیت در رفع فیلترینگ

    بر اساس گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت در پاییز امسال روزانه ۶۳۵ حمله سایبری به شبکه اینترنت کشور صورت گرفته که از هر ۱۰۰ حمله ۳۵ حمله به دلیل فعالیت فیلترشکن‌ها بوده است. گزارش دیگری نیز بیانگر نارضایتی ۵۰ درصد کاربران از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی به دلیل سرعت و کیفیت پایین اینترنت و تداوم فیلترینگ است‌ 
  • وزارت راه و شهرسازی تفاهم‏‏‌نامه توانیر و نظام‏‏‌مهندسی را «غیر الزامی» اعلام کرد؛

    ساختمان خورشیدی بعد از «تصویب قانون»

    دنیای اقتصاد- گروه مسکن و شهری: تفاهم‌‍‌‌‌نامه سازمان نظام مهندسی و وزارت نیرو در خصوص الزام واحدهای ساختمانی ۴ طبقه و بالاتر برای نصب سامانه خورشیدی در پشت‌‌‌بام‌‌‌ها بدون پشتوانه قانونی است و هرگونه مقررات جدید برای ساختمان‌‌‌ها باید از سوی دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام شود. البته ویرایش پنجم مبحث ۱۹مقررات ملی ساختمان در حال بررسی از سوی وزارت راه و شهرسازی است و موضوع تجهیز ساختمان‌‌‌ها به پنل‌‌‌های خورشیدی در آن مدنظر قرار دارد. وزیر راه حدود دو ماه قبل در مکاتبه‌‌‌ای با وزیر نیرو ابراز امیدواری کرده بود که ویرایش و طی کردن مراحل قانونی برای تصویب و اعلام مقررات جدید در خصوص نصب پنل‌‌‌های خورشیدی در بام ساختمان‌‌‌ها تا پایان امسال تکمیل شود، اما به نظر می‌‌‌رسد که وزارت نیرو و شرکت توانیر بی‌‌‌توجه به نظر وزیر راه، درصدد آن برآمده‌‌‌اند تا ساختمان‌‌‌‌‌‌سازها را ملزم به نصب پنل خورشیدی کنند.
  • چشم انداز قیمت نفت در دوره ترامپ؛

    اوپک در چنبره سیاست‌های آمریکا

    نفت‌برنت در معاملات روز جمعه ۲۴ ژانویه حدود ۷۸ دلار در هر بشکه معامله شد و به سمت بدترین هفته خود از نوامبر ۲۰۲۴ حرکت کرد. این کاهش تحت‌تاثیر درخواست دونالد ترامپ، رئیس‏‏‏‏‌جمهوری ایالات‏‏‏‏‌متحده، برای کاهش قیمت نفت رخ‌داد. ترامپ در سخنرانی خود در مجمع‌جهانی اقتصاد داووس اعلام کرد؛ قصد دارد عربستان‌سعودی و اوپک را برای کاهش قیمت نفت تحت‌فشار قرار دهد، اقدامی که با اولویت‏‏‏‏‌های سیاست انرژی دولت او هماهنگ است. این اظهارات به بدبینی در بازار افزود و معامله‌گران نسبت به تاثیر تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ بر رشد اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی محتاط شدند.
  • «در سایه سرو» توجه اعضای آکادمی را جلب کرد؛

    تاریخ‌سازی انیمیشن ایرانی در اسکار

    فهرست نامزدهای نهایی اسکار ۲۰۲۵ صبح پنج‌شنبه پس از دو بار تمدید مهلت رای‌گیری به دلیل آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس در حالی اعلام شد که برای اولین بار یک انیمیشن ایرانی به این مرحله راه یافته است. «در سایه سرو» ساخته شیرین سوهانی و حسین ملایمی از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در میان نامزدهای نهایی شاخه بهترین انیمیشن کوتاه قرار گرفته است.
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • مبانی اخلاقی توسعه

    پایداری دارای معانی و مفاهیم مختلفی است که توسط اقتصاددانان و بوم‌شناسان ارائه شده است. راجر پرمن، یوما و مک گیل‌‌‌ری در کتاب «اقتصاد منابع طبیعی و محیط‌زیست» مفهوم پایداری را به دو دلیل حائز اهمیت می‌‌‌دانند. نخست به دلیل بار معنایی بسیار قوی اخلاقی و دوم به دلیل ارتباط پایداری با توانایی یک نظام در بازتولید خود طی دوره‌‌‌های زمانی طولانی. بوم‌شناسان نیز مانند اقتصاددانان در ابعاد دیگری به موضوع توسعه پایدار پرداخته‌‌‌اند. دالی، بولدینگ، آیراس و نیز، اولین استفاده از اصل تعادل مواد را در اقتصاد انجام دادند.
  • بهبود فضای کسب‌وکار؛ رمز توسعه اقتصادی

    آخرین مطالعه Doing Business در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که در حوزه سهولت انجام کسب‌وکار، کشورهای در حال توسعه از اقتصادهای توسعه‌یافته عقب افتاده‌‌‌اند. یک کارآفرین در یک کشور با اقتصاد کم‌درآمد معمولا حدود ۵۰‌درصد از درآمد سرانه کشور را برای راه‌‌‌اندازی یک شرکت باید هزینه ‌‌‌کند، در حالی که این رقم برای یک کارآفرین در کشوری دارای اقتصاد با درآمد بالا تنها ۴.۲‌درصد است.