شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

مروری بر نتایج نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد»؛

دنیای‌اقتصاد: تهران در هفته‌ای که گذشته، از روز یک‌شنبه به مدت ۵ روز تحت مصوبه «تعطیلی اضطراری مرتبط با آلودگی‌هوا» قرار گرفت، اما سه نتیجه مشخص این تصمیم از «شکست» حکایت دارد.

به‌روزرسانی شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد»؛

معاملات خرید آپارتمان در تهران پس‏‏‌از ۸ ماه، در آذر با رشد نسبی در تعداد همراه شد، اما این تحرک معاملاتی چرا و از کدام سمت بازار مسکن اتفاق افتاده است؟ «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش ضمن سنجش سطح جدید شاخص «قیمت پیشنهادی» آپارتمان در بازار مسکن تهران، با تحقیقات میدانی و بررسی درباره تحولات یک ماه…

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • مروری بر نتایج نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد»؛

    راه «ناسالم» مهار آلودگی‌هوا؛ آیا تهران با «تعطیلی اضطراری» سالم شد؟

    دنیای‌اقتصاد: تهران در هفته‌ای که گذشته، از روز یک‌شنبه به مدت ۵ روز تحت مصوبه «تعطیلی اضطراری مرتبط با آلودگی‌هوا» قرار گرفت، اما سه نتیجه مشخص این تصمیم از «شکست» حکایت دارد.
  • به‌روزرسانی شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد»؛

    زنگ دلاری در معاملات مسکن؛ آیا خواب معاملات آپارتمان پرید؟

    معاملات خرید آپارتمان در تهران پس‏‏‌از ۸ ماه، در آذر با رشد نسبی در تعداد همراه شد، اما این تحرک معاملاتی چرا و از کدام سمت بازار مسکن اتفاق افتاده است؟ «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش ضمن سنجش سطح جدید شاخص «قیمت پیشنهادی» آپارتمان در بازار مسکن تهران، با تحقیقات میدانی و بررسی درباره تحولات یک ماه گذشته، به این پرسش پاسخ داده است. بر اساس سنجش صورت‌گرفته، شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» در ابتدای دی ماه به سطح ۸۸ میلیون و ۷۰۰‌هزار تومان رسید که ۱.۲‌درصد نسبت به ماه گذشته افزایش از خود نشان می‌دهد.
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • رئیس کمیته اضطرار آلودگی‌هوای تهران:

    «تصمیم به تعطیلی» برای هفته جدید بعید است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیته اضطرار «آلودگی‌هوا»، تشکیل جلسه در عصر امروز برای «وضعیت شنبه ادارات و مدارس» را گزینه بعید عنوان کرد.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • راه‌های رسیدن به «مسکن در استطاعت»

    دنیای‌اقتصاد:ثبت‌نام از متقاضیان مسکن‌حمایتی متوقف شده اما تقاضا برای مسکن در استطاعت با توجه به «انباشت در بازار» و «روند ازدواج و ...» در جریان است.
  • مکزیکوسیتی و سئول برای «ارائه هوای پاک» به شهروندان چه کردند؟

    جزئیات طرح‏‏‌های «پروایر» و «جنگل‏‏‌باد»؛ فاز «صفر» ‌گذار از آلودگی

    سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ گزارش داد که مکزیکوسیتی آلوده‌‌‌ترین شهر جهان است. اما به لطف اتخاذ یکسری اقدامات جامع طی دو دهه گذشته آلودگی هوا و میزان انتشار گاز دی‌‌‌اکسید کربن در این شهر به شدت کاهش یافته است. آسمان مکزیکوسیتی، زمانی غرق در مه‌دود سربی و گوگردی بود، چنان که برخی بر این باور بودند که پرندگان از ترس این آلودگی مرگبار، از آسمان بر زمین می‌‌‌آیند. خاطره روزهایی که زنگ خطر آلودگی، زندگی میلیون‌‌‌ها نفر را مختل می‌‌‌کرد، برای بسیاری از ساکنان این شهر هنوز تازه است. هشدارهای قرمز، محدودیت‌های تردد و بحران‌های بهداشتی، گوشه‌‌‌ای از آن روزگار سیاه بود. اما امروزه، با وجود اینکه هنوز هم گاهگاهی شاهد بازگشت سایه آلودگی هستیم، اما وضعیت به مراتب بهتر از گذشته است.
  • وضعیت سالم فقط برای دو روز؛

    ایستایی آلودگی تهران به رغم «تعطیلی‌ها»

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: به‌رغم تعطیلی اکثر روزهای این هفته «بخشی از فعالیت‌‌‌‌ها در تهران» که برخی به خاطر «کمبود گاز» و برخی هم به علت «آلودگی‌‌هوا» اتفاق افتاد، اما آسمان تهران در طول هفته فقط برای ساعاتی در حداکثر ۲ روز، «وضعیت سالم» به خود گرفت.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • کدام راه ها برای رسیدن به «مسکن ارزان» باز است؟

    دنیای اقتصاد: ویدئوی کامل این برنامه پنج‌شنبه شب ساعت ۱۹ در سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر می‌شود. با ما همراه باشید.
  • نبض بازار مسکن «دنیای‌اقتصاد»؛

    اختلاف حجم عرضه در بازار مسکن پایین‌شهر

    دنیای‌اقتصاد: بازار مسکن مناطق جنوبی شهر در حال حاضر با اختلاف در حجم عرضه فایل فروش آپارتمان مواجه است.
  • پایتخت عربستان از حالا برای «ترافیک و آلودگی‏‏‌ هوای ۱۰ سال آینده» آماده شد؛

    پول‌های نفت در خدمت شهروندان؛ ترافیک غول‏‏‌ها در متروی ریاض

    شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی، سرانجام، پس از وقفه‌‌‌ای پنج‌ساله، بزرگ‌ترین سیستم حمل‌ونقل عمومی جهان را ساخت و اولین شبکه متروی کاملا خودکار جهان را پس از ۱۰ سال انتظار در دسامبر امسال افتتاح کرد. پروژه‌‌‌ای که با تامین مالی دولتی و سازندگان و پیمانکاران ۳۵ شرکت بین‌المللی از ۱۳ کشور جهان، ریاض را به پیشتاز سیستم حمل‌ونقل جهانی بدل کرد و عنوان صاحب «طولانی‌‌‌ترین شبکه متروی خودران جهان» را به این شهر اختصاص داد. شبکه حمل‌ونقل عمومی ریاض با ۱۷۶ کیلومتر شبکه مترو، ۶ خط کاملا خودکار، ۸۵ ایستگاه با طراحی مشهورترین معماران جهان، به اضافه ۲۴ مسیر اتوبوس با پوشش ۱۹۰۰ کیلومتری و ۳هزارایستگاه، همراه با امکانات پارک و سواری، با سرمایه‌گذاری ۲۷ میلیارد دلار (که بخش زیادی از این رقم به مترو اختصاص دارد)، اولین شبکه حمل‌ونقل عمومی عربستان سعودی و بزرگ‌ترین پروژه زیرساختی در سراسر جهان است.
  • پاسخ مسوولان در شبکه‌های اجتماعی

    انتقاد از سرمایه‌فروشی شهرداری تهران

    یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: ‌‌‌ معاون شهردار تهران به جای حضور در جلسات شورا و شنیدن صحبت نمایندگان مردم، ضمن غیبت و عدم‌حضور در صحن شورا پاسخ تذکر تخصصی و تحلیلی عضو شورا را از طریق فضای مجازی با توهین و استفاده از کلمات ناشایست می‌دهد که البته این هم از افتخارات آقایان در این دوره مدیریت شهری است.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • در «پیش‌جلسه شورای عالی مسکن» چه گذشت؟

    ارزش «صفر» خبررسانی دولتی

    دنیای‌اقتصاد: دستگاه دولتی متولی مسکن خبری از «برگزاری پیش‌جلسه شورای عالی مسکن» منتشر کرده که ارزش خبری آن «صفر» است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بودجه اداره تهران را بررسی می‌کند؛

    نفع و ضرر از تورم مسکن و رکود ساختمانی چیست؟ دوپینگ ناکام با املاک شهر

    شیوه کهنه اما نادرست تامین ‌مالی هزینه‌های شهر، بودجه اداره پایتخت در دوره کنونی را با دو آسیب مواجه کرده که البته تبعات هر دو متوجه «حال ‌و آینده کیفیت زندگی شهروندان» است. دست‌کم ۵۰درصد از منابع مالی شهرداری در سال جاری براساس مصوبه پارسال مقرر شده از سه محل «انواع عوارض مرتبط با ساخت‌وساز، معاملات مسکن و همچنین فروش املاک شهرداری» تامین شود که بخش عمده همین منابع «به‌شدت ناپایدار»، به ساختمان‌سازی‌ها وابسته است. در این میان، به‌خاطر رکود تاریخی بخش مسکن و ساختمان، ورودی منابع از محل عوارض ساخت افت چشمگیر پیدا کرده و مدیران برای جبران ضعف مالی سراغ «فروش املاک شهر» رفته‌اند. در ماه‌های اخیر مدیریت شهری ۱۰همت از محل سود فروش دارایی‌های ثابت، درآمد کسب کرده که ۱.۷برابر «بودجه مصوب این حوزه» است. این مدل تامین مالی دو پیامد دارد؛ پیامد اول آسیب‌پذیری بودجه تهران از نوسانات شدید مسکن است؛ به‌طوری‌که رکود مثل الان، جلوی هزینه‌کرد برای نگهداری منظم و توسعه خدمات را می‌گیرد و رونق مثل اوایل دهه۹۰ نیز باعث خاصه‌خرجی در شهر می‌شود. پیامد دوم نیز پناه آوردن به «فروش ذخایر شهر» به جای «بهره‌برداری پایدار از این دارایی‌ها» است.
  • ۲ تکه پازل «تعطیلی» تهران

    هوای تهران به سطح قابل قبول رسید، اما تعطیلی‌‌‌ها ادامه‌‌‌دار شد. آلودگی و سرمای هوا باعث تعطیلی‌‌‌های مستمر استان تهران طی دو هفته اخیر شده است. هفته گذشته عدم‌وزش باد و پایداری جوی باعث شد تا هوای تهران به لحاظ آلودگی در سطح جهان رکورددار شود و استانداری تهران نسبت به تعطیلی مراکز و سازمان‌های دولتی و آموزشی در تمامی مقاطع تحصیلی اقدام کرد.
  • چرا درختان پایتخت خشک شد؟

    عضو هیات‌رئیسه شورای شهر تهران معتقد است متاسفانه پایش مناسبی در خصوص درختان شهر تهران در این سال‌ها وجود نداشته و همین موضوع باعث پوسیدگی شده که برای رفع خطر به ناچار قطع می‌شوند.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    اختلاف قیمت آپارتمان‌ها در یک منطقه تهران

    دنیای‌اقتصاد: اختلاف قیمت فروشنده‌ها در بازار مسکن منطقه ۲ تهران چیزی نزدیک به «یک میانگین قیمت از شهر» است؛ بیش از ۶۰ میلیون تومان در مترمربع.
  • چرا «ثبت‏‏‌نام از خانه‏‏‌ندارها» در سامانه مسکن حمایتی وزارت راه و شهرسازی متوقف شده است؟

    گرای بانکی از مسکن‌دولتی

    گزینه «ثبت‌نام برای تحویل مسکن حمایتی» در سامانه دولت از دسترس عمومی خارج شده و «سکوت» وزارتخانه مسوول این سامانه درباره علت توقف توزیع جدید مسکن دولتی بر ابهامات کار افزوده است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، مطابق چک‌لیست بانکی «ساخت‌وساز مسکن‌ملی»، تاکنون کمتر از ۴۰۰هزار واحد مسکونی روی زمین‌های ۹۹ساله برای کم‌درآمدهای مشمول، تولید شده است. در مقابل، حدود یک میلیون «متقاضی قطعی» در صف دریافت کلید این واحدها قرار دارند و همین شکاف عظیم بین عرضه و تقاضا باعث توقف «تعهد بیشتر» است. رفع این شکاف به دو جراحی نیاز دارد.
  • ناترازی نفَس و نظام مهندسی

    علیرضا فریدونیان، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه‌‌‌نصیرالدین طوسی در نوشته‌‌‌ای برای «دنیای‌اقتصاد»، به بهانه آستانه برگزاری انتخابات نظام مهندسی ساختمان، موضوع آلودگی‌‌‌هوا را از زاویه متفاوت زیر ذره‌‌‌بین قرار داده است:
  • اعتراض به قطعی برق معابر پایتخت؛

    «خاموشی» در شورای شهر تهران

    اعضای شورای شهر تهران نسبت به تاریکی معابر پایتخت و نبود تجهیزات شبرنگ در برخی مناطق شهرداری که به افزایش تصادفات شهری در کشور منجر شده اعتراض کرده و آن را عامل افزایش تصادفات و بروز چالش برای شهروندان تهرانی عنوان کردند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تغییر معنادار سبک ترددهای شهری؛

    چرا تهران مملو از موتورسیکلت شده است؟

    دنیای‌اقتصاد: تعداد موتورسیکلت‌‌های فعال و در حال تردد در شهر تهران از تعداد خودروهای شخصی «سبقت» گرفته است؛ این آمار نه تنها واقعی که معنادار نیز است.
  • عکس‌های خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» از «تغییر رنگ آسمان» را ببینید؛

    «تهران» و «آلودگی» در دو قاب

    دنیای اقتصاد: دو عکس از یک نقطه در تهران طی روزهای جمعه گذشته و امروز یکشنبه، ابعاد فاجعه ابرآلودگی هوای پایتخت را به تصویر کشیده است.
  • راه پردیس از پرند جدا شد؟«دنیای‌اقتصاد» نبض قیمت آپارتمان‏‌ها را بررسی می‌کند؛

    معمای تورم مسکن حومه

    نــبــض قــیمت آپارتمان‌‌های دو شهر حومه‌‌ای تهران - پرند و پردیس- بر اساس «شاخص قیمت پیشنهادی» فایل‌‌های ارائه شده، حاکی از جدا شدن راه پردیس از پرند و تغییر شکاف قیمتی بین قیمت مسکن تهران و این دو شهر جدید است.
  • دنیای اقتصاد از پیش‌بینی غیردقیق آب و هوای تهران گزارش می‌دهد؛

    خطای تصمیم‏‏‌گیری با پیش‌بینی فله‏‏‌ای

    پیش‌بینی غیردقیق از آب‌‌‌وهوای استان و شهر تهران باعث شد تا کمیته اضطرار آلودگی هوا روز شنبه را تعطیل یا دورکار نکند و در روزی که هوای تهران تا میانه روز برای گروه‌‌‌های حساس ناسالم بود، تمامی مشاغل حضوری و تمامی مقاطع تحصیلی باز و حضوری برگزار شد. روز چهارشنبه ۲۱ آذر سازمان هواشناسی کشوری در گزارشی با سطح هشدار زرد؛ برای بسیاری از استان‌‌‌ها احتمال وزش باد، باران و برف را داد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • هفته «ابرآلوده تهران» چطور گذشت؟

    رکورد آلودگی با تعطیلی ناقص

    تصمیم روز سه‌شنبه کمیته اضطرار آلودگی‌ هوا برای تهران، نه تنها به «کاهش آلودگی ‌هوا» در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه منجر نشد که «ابرآلودگی» در آخر هفته، رکورد هم زد. با این حال، عصر دیروز «وزش باد» در آسمان پایتخت باعث شد شهر بعد از ۸روز از «وضعیت قرمز» خارج شود و تهرانی‌ها برای ساعاتی «هوای سالم» تنفس کنند. دولت با تعطیلی ناقص فعالیت‌ها در تهران انتظار داشت آلودگی ۳۰ تا ۳۵درصد کاهش یابد؛ اما باز هم «شرایط جوی» به داد تهرانی‌ها رسید. در روزهای گذشته، «سکوت مدیر شهر تهران» سوال‌برانگیز شد.
  • «ریز‌متراژ» در تهران؛ چند؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: آپارتمان‌‌‌های «ریز‌متراژ»، انتخاب شماره یک خانه‌‌‌اولی‌‌‌ها برای صاحب‌‌‌خانه شدن در تهران شده است.این گرایش به آپارتمان‌های کوچک، برای امسال و سال گذشته نیست بلکه از سال ۹۷ به بعد، هرچقدر جهش قیمت باعث کاهش شدید قدرت خرید شد، تقاضا برای این واحدها نیز افزایش یافت.
    جمعه، ۲۳ آذر ۱۴۰۳
  • ویدئوی خبرنگار پیشین «دنیای‌اقتصاد» از آلودگی‌هوا را ببینید؛

    «سیاهی تهران» از پنجره هواپیما

    دنیای‌اقتصاد: یک ویدئوی ۱۷ ثانیه‌ای از هواپیمای در حال پرواز بالای سر شهر تهران، «فاجعه هوای سمی پایتخت» را به صراحت به تصویر کشیده است.
  • سیگنال اختلال جنگ در رفت و آمدهای هوایی؛

    آسمان‌های ناامن؛ بحران پروازها در عصر تنش‌های جهانی

    دنیای اقتصاد: تصور کنید درگیری در خاورمیانه باعث تعطیلی فضای هوایی ایران، عراق، اسرائیل، اردن و لبنان شود؛ یا حتی در رتبه‌ای ضعیف‌تر منجر به ایجاد اختلال در انجام به موقع رفت و آمدهای هوایی گردد؛ شاید هم در شمال هم، آسمان روسیه همچنان برای خطوط هوایی غربی ممنوع باشد. اما این آسمان‌های نامن تا چه اندازه بحران‌زا هستند.
  • هشدار جهانی درباره «فقر مسکن»؛

    سیمای شهرهای آینده چگونه خواهد بود؟

    دنیای‌اقتصاد: موضوع کمبود «زمین» و نبود عرصه برای ساخت «مسکن» در سال‌های آینده در شهرهای جهان «تشدید» خواهد شد.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش مستند «دنیای‌اقتصاد» از سرنوشت «هوای پایتخت» و «عمر ابرآلودگی»؛

    جمعه «تهران» چگونه است؟

    دنیای‌اقتصاد: نفس‌کشیدن برای شهروندان تهرانی از فردا، جمعه، به مدت ۳ روز «مجاز» می‌شود اما احتمالاً «ابرآلودگی» برمی‌گردد.
  • چرا «پایتخت» ناقص تعطیل شد؟

    نجات تهران با نسخه پکن

    تهران روز گذشته برای ساعاتی «آلوده‌ترین» نقطه جهان شد؛ هر چند از پنج‌شنبه گذشته تا امروز، تهرانی‌ها «هوای سمی» تنفس کردند. رئیس کمیته اضطرار آلودگی‌ هوای تهران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» در پاسخ به پرسش شهروندان درباره «راز تصمیم‌گیری ناقص برای تعطیلی تهران»، حدود اختیارات این کمیته را علت این موضوع عنوان کرد. «دنیای‌اقتصاد» برای معرفی راه درست به دولت و شهرداری تهران بابت «نجات تهرانی‌ها از آلودگی» الگوی پکن را که در جهان مشهور شده است، بررسی کرد. پکن ۱۰سال پیش فقط ۱۳روز در سال هوای قابل قبول داشت.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • ویدئوی گفتگوی دکتر ایمانی‌جاجرمی با «دنیای‌اقتصاد»؛

    «سرب» هوای تهران با کودکان چه می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: دکتر حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس و صاحب‌نظر مسائل شهری درباره «تبعات وجود سرب در هوای تهران» هشدار داد.