شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار مسکن و عمران - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • تماشاچی‌ها در بازار مسکن

    دنیای اقتصاد: یک اقلیت تماشاچی در بازار مسکن، تحت تاثیر تحولات تابستان و رفت و برگشت قیمت‌های پاییزی، وارد صحنه معاملات خرید آپارتمان – در تهران– شدند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، افزایش خفیف نبض معاملات مسکن -که البته همچنان در حجم پایین‌تر از نصف شرایط عادی قرار دارد- ناشی از کاهش محسوس قیمت‌‌های فروش آپارتمان در مناطقی از شهر تهران است. ماه گذشته، بخشی از تقاضا که پیش‌تر توان خرید نداشت، اقدام به خرید کرد. این بازار در حال حاضر یک غایب بزرگ در سمت تقاضا دارد.
  • محدوده اجاره آپارتمان ۶۰ تا ۸۰ متر در تهران

    دنیای‌اقتصاد: محدوده اجاره‌‌‌بهای ماهانه کل یک واحد مسکونی معمولی و میان متراژ در پایتخت به حول و حوش ۲۰ میلیون تومان در ماه رسیده است. این سطح اجاره‌‌‌بها بر اساس تازه‌‌‌ترین تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از متوسط بهای پیشنهادی موجرها برای اجاره واحدهای مسکونی ۶۰ تا ۸۰ مترمربعی، در تازه‌‌‌ترین فایل‌‌‌های عرضه‌شده به بازار اجاره مناطق مختلف شهر تهران بر مبنای محاسبه اجاره‌‌‌بهای کل به صورت اجاره ماهانه (بدون درنظر گرفتن مبلغ ودیعه)، به دست آمده است.
  • روایت رسمی از «انفجار پس ‌‌‌از زلزله»

    چند روز پیش یک خبر کهنه در شبکه‌‌‌های اجتماعی، درباره «وضعیت تهران پس‌‌‌ از زلزله بزرگ احتمالی»، ترند شد با این مضمون که «اگر زلزله بزرگ در تهران رخ دهد، خطوط لوله گاز سراسری در زیر زمین شهر، منفجر می‌شود.» این خبر که موضوع جدیدی نیست، به تحقیقات گروه ژاپنی جایکا درباره میزان تاب‌‌‌آوری تهران در برابر زلزله بزرگ برمی‌‌‌گردد که نتایج آن، اواخر دهه ۸۰ منتشر شد و نشان داد، «در شهر تهران با هر میزان شدت زمین‌لرزه، چه میزان خسارت، چه میزان تلفات جانی و همچنین چه اتفاقات ناگواری حین زلزله از جمله انفجار خطوط لوله گاز رخ خواهد داد.» «دنیای‌اقتصاد» نیز طی یک دهه اخیر، چند گزارش در همین باره منتشر کرده است. با این حال روز گذشته، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره خبر ترندشده در شبکه‌‌‌های مجازی، این‌گونه واکنش نشان داد: سیستم شتاب‌‌‌نگار زلزله در تعدادی از کشورهای دنیا ایجاد شده تا زلزله را ۱۰ تا ۲۰ ثانیه قبل از لرزش شناسایی و اقداماتی نظیر قطع گاز شهر، هشدار به ایستگاه‌‌‌های آتش‌‌‌نشانی، مدیریت حرکت قطارهای مترو و…، را به صورت خودکار انجام دهد. راه‌‌‌اندازی این سیستم در تهران از مدتی قبل آغاز و نیمی از آن با نصب ۲۶ شتاب‌‌‌نگار اجرایی شده و هدف‌‌‌گذاری برای تکمیل آن و اضافه شدن ۲۴ شتاب‌‌‌نگار دیگر تا سال آینده نیز انجام شده است. این وضعیت بیانگر آن است که تهران همچنان در برابر زلزله، آسیب‌‌‌پذیر است.
  • هوا امروز آلوده‏‏‌تر می‌شود

    اداره کل هواشناسی استان تهران از تداوم آلودگی هوای استان تا امروز (۵ آذرماه) و افزایش تدریجی دما تا دوشنبه خبر داد. به گزارش «ایسنا» و بر اساس بررسی نقشه‏‏‌های پیش‏‏‌یابی و تحلیل الگوهای همدیدی وضعیت جوی استان تهران طی فردا، آسمان صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد و با توجه به پایداری نسبی جو در بعضی ساعت‏‏‌ها غبار محلی، کاهش کیفیت هوا و گاهی کاهش دید به‏‏‌ویژه در نواحی پرتردد پیش‌بینی می‌شود. از صبح دوشنبه با گذر موج ضعیفی به‏‏‌تدریج افزایش ابر و وزش باد و بهبود تدریجی کیفیت هوا مورد انتظار است و تا چهارشنبه آسمان کمی ابری تا نیمه ابری، گاهی با افزایش باد و وزش باد شدید به‏‏‌خصوص در نیمه جنوبی استان و در نیمه شمالی استان گاهی بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، فیروزکوه با کمینه دمای منفی ۵ درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
  • طلب ۴۰‌هزار میلیارد تومانی شهرداری

    رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از بدهی انباشته ۴۰‌هزار میلیارد تومانی دولت‏‏‌ها به شهرداری تهران خبر داد. محمد آخوندی در یک مراسم شهری که «ایسنا» گزارش آن را منتشر کرده، اعلام کرد: اکنون هر کیلومتر خط مترو بیش از‌ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ اما مدیریت شهری متعهد شده با چنین هزینه‌هایی خدمت‌رسانی به مردم کند و این در حالی است که این هزینه در سال‌های قبل بسیار کمتر بوده اما به هرحال به دنبال زیر سوال بردن مدیریت گذشته نیستیم. این عضو شورای شهر افزود: ‏‏‌ بیش از یک‌هزار طرح توسعه محله‌ای در تهران شروع شده و حدود ۷۰‌درصد این طرح‌ها مورد استفاده شهروندان قرار گرفت. این طرح‌های توسعه محله‌ای از خواسته‌های مردم بوده و افتتاح این طرح‌ها اثرش از یک طرح بزرگ‌مقیاس هم بیشتر است، چرا که این طرح‌ها در محلات انجام می‌شود.
  • یک میلیون ساکن غیررسمی منتظر سند

    معاون وزیر راه و شهرسازی در حوزه نوسازی بافت ‌‌‌فرسوده و کاهش سکونتگاه‌‌‌های غیررسمی با تشریح روند «تسهیل صدور سند برای ساکنان محله‌‌‌های غیررسمی»، اعلام کرد: ‌‌‌ یک میلیون مسکن در سکونتگاه غیررسمی باید نوسازی و مقاوم‌‌‌سازی شوند و برای نوسازی و مقاوم‌‌‌سازی نیاز به دریافت پروانه ساخت است تا متقاضیان بر اساس آن بتوانند پروانه تخریب و نوسازی و همچنین تسهیلات بانکی مختص نوسازی بافت ‌‌‌فرسوده دریافت کنند.
  • پرند به ملارد می‏‏‌رسد

    متولی مدیریت و اداره شهر جدید پرند از برنامه دسترسی جاده‌های این شهر به ملارد (کرج) خبر داد. مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‏‏‌رسانی وزارت راه و شهرسازی در این باره اعلام کرد، در حوزه دسترسی‏‏‌های پرند غیر از محور فعلی، یک مسیر دومی را که مجوز اتصال به اتوبان غدیر است، اخذ کرده‏‏‌ایم. هم اکنون در مراحل مقدمات انتخاب پیمانکار هستیم و مذاکراتی با ستاد کل نیروهای مسلح برای اتصال مسیر سوم پرند به دلیل آنکه از اراضی ارتش عبور می‌کند آغاز شده است. در برنامه است تا اتصال پرند به ملارد از این مسیر انجام شود که هم‌اکنون کار در مراحل مقدماتی قرار دارد. آرش صیادی درباره روند ساخت مسکن نیز گفت: برای تامین زمین بیشتر با وجود آنکه در شهر جدید پرند با محدودیت زمین مواجه هستیم و امکان توسعه وجود ندارد، چند گزینه از جمله ایجاد شهرک و تغییر کاربری و الحاق در حال پیگیری است و در تلاش هستیم تا ظرفیت تامین زمین را برای تولید مسکن افزایش دهیم. شهرک اعتمادیه در نزدیکی پرند و متصل به محدوده شهر جدید پرند مصوب شده است که ظرفیت ۱۰‌هزار نفر جمعیت دارد و هم اکنون مراحل تملک آن در حال انجام است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر