بلاتکلیفی ۳۳ ساله درآمد پایدار در شهرداریها
پورزرندی در گفتوگو با «شهرنوشت» بااشاره به اینکه یک شهروند در تمام عمر خود با مدیریت شهری سروکار دارد و این مدیریت نیازمند منابع مالی است، افزود: در کشورهای درحال توسعه بین ۲۰تا ۳۰درصد درآمدهای شهرداری پایدار است و این در حالی است که در کشورهای توسعهیافته این آمار به ۸۰ درصد میرسد.
پورزرندی در گفتوگو با «شهرنوشت» بااشاره به اینکه یک شهروند در تمام عمر خود با مدیریت شهری سروکار دارد و این مدیریت نیازمند منابع مالی است، افزود: در کشورهای درحال توسعه بین ۲۰تا ۳۰درصد درآمدهای شهرداری پایدار است و این در حالی است که در کشورهای توسعهیافته این آمار به ۸۰ درصد میرسد. وی با افزودن اینکه در کشورهای توسعهیافته بین ۴۰ تا ۵۰درصد درآمدها از سیستم بانکی و اوراق مشارکت تامین میشود، گفت: در کشور ما کمتر از یک درصد به پروژههای شهری کمک شده است.
در اینباره، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران هم با اشاره به افزایش مشارکت شهروندان در تحقق درآمدهای پایدار شهری خاطرنشان میکند: درهمین راستا مشارکت شهروندان در سال ۹۳ نسبت به سال های گذشته با افزایش روبهرو بوده است.
قدرت گودرزی با اشاره به مشارکت 50 درصدی شهروندان تهرانی در پرداخت عوارض شهری میگوید: بیش از 30 درصد از درآمدهای شهرداری پایدار است. وی افزود: سال86 میزان مشارکت مردم در پرداخت عوارض شهری 15درصد بود که خوشبختانه با اقدامات انجام شده هر سال به این رقم افزوده شده است. گودرزی با اشاره به تصویب طرح جامع درآمدهای پایدار شهرداری در سال 86 تصریح کرد: در حال حاضر منابع دیگری نیز برای افزایش درآمد پایدار شهرداری شناسایی شده و برنامه جامع درآمدهای پایدار به طور جدی توسط شهرداری پایتخت دنبال میشود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، سال گذشته لایحه درآمدهای پایدار برای شهرداریها، از طرف وزارت کشور تقدیم کمیسیون تخصصی امور کلانشهرها در هیات دولت شد و تاکنون، این کمیسیون مشغول بررسی این لایحه برای آمادهسازی جهت طرح در هیاتدولت است. مهمترین هدف قید شده در این لایحه، معکوس کردن نسبت درآمدهای پایدار و ناپایدار در بودجه سالانه شهرداریها از جمله شهرداری تهران است. بیش از 50 تا 60 درصد درآمد سالانه مدیریت شهری تهران ناپایدار است که عمده آن از محل اخذ انواع عوارض تراکم و تغییر کاربری از ساختوسازها تامین میشود.
ارسال نظر